HWSW: A Steam felé nyit a Windows Mixed Reality

  • Írta: fojesz
  • 2017. augusztus 29.
  • Hardver
Link másolása
A steames játékokat is támogatja majd a Microsoft VR-platformja, amelyhez most újabb gyártótól futott be headset: a Dell leleplezte saját, Visor nevű VR-szemüvegét - írja nagytestvérünk, a HWSW.

A Microsoft már tavaly sem rejtette véka alá, hogy komoly ambíciói vannak a virtuális valóság területén, hasonló funkcionalitás már az első Creators Update-be is bekerült a fejlesztők számára, az őszi frissítéssel viszont mindenki számára elérhetővé válnak a Windows Mixed Reality funkciói. Ez megnyitja a kaput a várhatóan az ünnepi szezonban érkező olcsóbb VR-headsetek előtt, a Microsoft platformjára építő készülékeknek ráadásul nagy előnye a HTC Vive-hoz hasonló drágább modellekkel szemben, hogy nincs szükségük külső szenzorokra a viselő pozíciójának követéséhez.

Hasonló a Windows Mixed Reality platformra építő headset számos gyártó, többek között az Acer kínálatában is érkezik majd, az eszközök ráadásul már 300 dolláros áron elérhetők lesznek, amely kontrollerekkel is csak 400 dollárig kúszik fel - ez jó 200 dollárral kevesebb, mint a HTC vagy Oculus készülékeinek ára, még a legutóbbi jelentős árleszállításokat figyelembe véve is.

A tartalommal nem lesz gond, a steames játékok is támogatottak - további részletek a HWSW-n!

3.
3.
user101
Egy egységes api jót tenne a vr' koporsónak ... talán nem verné be az utolsó szöget ... Amúgy meg jah... mint egy falat kenyér... :D
2.
2.
delphijos
Persze jó ez meg minden, de úgy kellett a VR piacnak meg egy platform mint egy falat kenyér. Egy jó van benne, hogy az MS talán eléri hogy legyen egy egységes API.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...