Gameplay jelenetekkel tarkított videón a FIFA 22

  • Írta: Baloo
  • 2021. július 23.
  • Videó
Link másolása
Egy közel félórás videót kapott az idén októberben érkező FIFA 22, amiben jó pár gameplay pillanat kíséretében mesélnek a készítők a sportjáték újdonságairól, például a HyperMotionről vagy a megújult mesterséges intelligenciáról.

Múlt héten hivatalosan is bemutatkozott a FIFA-sorozat soron következő epizódja, a FIFA 22, ami október 1-jén érkezik PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re, Google Stadiára és Nintendo Switchre. Az Electronic Arts minden eddiginél több újdonságot ígér a focirajongóknak, amiket most egy félórás videóban foglalt össze:

A fenti előzetesben a fejlesztők többek között kitérnek a HyperMotion technológiára és a gépi tanulásos algoritmusra, aminek a segítségével még élethűbbé varázsolják a játékosok viselkedését, valamint a mozgást és a labdakezelést is.

Az EA egyébként a héten reagált a FIFA 22 PC-s verziójának butítását firtató hírekre is (via PC Gamer), amit elmondásuk szerint azért szükséges az előző konzolgeneráció szintjén tartani, mert az Immersive Match Day és a HyperMotion technológiák nagyon megdobnák a sportjáték gépigényét. Ennek hatására sok rajongó esne el a FIFA 22 kipróbálásától, és nem szeretnének kiszúrni a gyengébb géppel rendelkező játékosokkal sem.

70.
70.
Norbiii
Véleményeket ütköztetni ok, de no off, és hogy megelőzzük, ne menjetek át személyeskedésbe!

Köszönöm!
65.
65.
Helium Prime
,,Nahát, 1080p-ben egy szaros 2060 de megkockáztatom hogy jóóval gyengébb 1050ti is bőven hozza sőt túlszárnyalja azt a szintet amit a konzolok nagyjából kipréselnek magukból a rájuk erőltetett magas felbontásban.''

Másik gyöngyszem :)
Ne állj meg itt mert tuti,hogy egy GeForce 3 120 MHz túlszárnyal mindent 0.01 p felbontás mellett!
57.
57.
delphijos
#54: "sztem eddig pcn a fifát elvitte egy rezsó is és élvezhetõség , eredményesség szempontjából"

Na akkor, Fifa 20 full alap gépigény CPU: Intel i5-3550

Single: 2005 Multi: 4770

A multi a 8444-es SX-nél rosszabb ( a single meg jobb ) , de ez egy 2012-es CPU , hány ember nyomja a FIFA-t multiban 10 éves HW-vel ? ( 20e-ért vágták utánad amikor még lehetett kapni ) Nehogy már ez legyen egy hivatkozási alap...

A többi más lehetséges okkal nem is vitatkoztam.
56.
56.
delphijos
#55: Abszolút normális fickó, azért sem “szálltam ki” a dologból, egy tonna komment, de semmi anyázás, személyeskedés…..
55.
55.
Ooorky
#53: Hagyjad, egyértelműen gyerek még :-)
Meg alapvetően jó szándékú, örüljünk, hogy még járnak hozzá hasonlók az oldalra.
54.
54.
momant
#53: nem szeretném félremagyarázni , de tényleg nem tudhatom mit értesz komolyan kompetitív alatt : ) így tiszta, de még így sem értek egyet. 2 pontra bontható sztem ez a vita, és a pc nem supportálás oka. 1. techinkai: sztem eddig pcn a fifát elvitte egy rezsó is és élvezhetõség , eredményesség szempontjából a monitor válaszideje és a net sebesség volt általában a perdöntõ. most viszont bedobtak a játékba olyan elemeket amik mind a videokártyától mind a processzortól sokkal többet követelhetnek. az, h ez milyen mértékû nem tudhatjuk. azt sem , h mennyire tudják optimalizálni a játékot az architektúra függvényében stbstb. de ok te nem hiszed el , h lehet ebbõl probléma én meg igen. nincs ezzel baj és sztem nem is fontos, csak pont azért mert nincs rálátás , nem értem a meggyõzõdéseket, a meghazudtolást. persze lehet , h igazatok van de sztem ez inkább találgatás az meg sztem felesleges kötözködés. de elengedtem ezt a részét, eljutottunk egy örök igen nemig : ) ha meg vagy ebben gyõzõdve ok 2. lehetséges ok : nem fértek be az idõbe ( nálam ez is technikai probléma mondjuk mert nem egy perc egy platformra hozni a játékot, járulékos fejlesztések tesztelések stb) vagy nem is akartak egyéb okok miatt. itt pedig nem értem miért ne lenne korrekt az eljárás , h kiadják jó minõségben ahova ki tudják, ahova nem pedig nem csak késõbb. majdnem az összes játéknál ez van. de elengedem ezt is mert nem válaszolsz te sem , h ez mjért lenne ördögtõl való és miért jó az h ezen feleslegesen sipítoznak emberek, ahelyett h megpróbálnák elfogadni vagy megérteni, h nem mindig lehet mindent megkapni úgy ahogy szeretnénk. ez egy ugyanolyan termék mint bármi más irreális elvárás , h úgy és akkorra készül el minden ahogy azt szeretnénk.
53.
53.
delphijos
#52: Basszus, esküszöm direkt félremagyarázod. A “komolyan”-t nem úgy értem hogy esportoló, és milliókért vesz kártyákat. Hanem hogy legalább tisztában van vele hogy ha online játszik MÁSOK ELLEN , és SZERETNE NYERNI, akkor nem árt ha normálisan fut egy játék. Azért ne nézzük már ennyire “hülyének” azokat akik online játszanak , hogy ne tudnák ezt, és igenis tudja aki online mások ellen játszik ( nemcsak FIFA-t ) Egy csomó online lövölde van , ott se butítanak ( főleg nem PC-n ) hogy szegények, így nem fognak tudni rendesen játszani…. És pont a FIFA lenne ilyen ? Ugyan már. Ott van alább egy i5 6800. Négy éves processzor. Szó sincs róla hogy fene tudja milyen “komoly vas” kéne….
52.
52.
momant
#51: de pont ez a lényeg . Hogy nem csak a komolyan kompetitívekrõl beszélünk és az ea sem. Hogy míg egy ps en pl mindenki ugyanabból a dobozból fõz, pcn nagyon nem. futoztam nem keveset, egy fillert nem dobtam rá elvbol sem. es nagyon sokan vannak ezzel igy. a komolyan kompetitíven játszó egy nagyon szûk réteg, kb illik is abba a képbe amit az ea mond,h egy szûk rétegnek tudnák jelenleg megvalósítani. nagyon sok ember szereti de nincs pl ideje heti min 40 órákat beletenni így talán a komolyabb vasra is sajnálja a pénzt, bármennyire is esnek hirtelen hipphopp a kártyák árai amire egyesek szerint egy két hónap alatt reagálnia kellene egy komoly cégnek, felülírva, áttervezve az éves terveket... másrészt még mindig nem izzítod a megvilágosodást, h ha szerinted minden adott technikailag már most a játékosok zöménél vagy legalább a fizetõs kompetitív gazdag rétegnél, és sw szinten is olyan könnyû ezt összedobni pcre akkor miert nem jönnek ki rá a millió profitos újítások? ezt nem értem, h honnan vagy ennyire biztos abban , h valami mögöttes összeesküvésnek kell lapulnia a sorok között, h tévedhetetlen vagy és nincs mégis esetleg olyan technikai vagy szoftveres aspektus ami miatt a konzolokra ezt most ki lehet adni de a pck nagy százalékára még nem. Ha pedig csak az idõbe nem fértek bele miért lenne inkorrekt h a világ egyik fele játszhat már vele a másik nem mint bármilyen platform exluzív játéknál? ezekre továbbra sem látom az elméleteket.
51.
51.
delphijos
#46: Meg egyszer utoljára: lehet itt Steam survey-el meg ezer mással dobálózni, de aki KOMOLYAN COMPETITIV játékkal játszik online, annak azért olyan hardvere van hozzá hogy menjen. Ha összerakok egy jó FUT csapatot, nem kevés pénzből , akkor NEM egy 5 éves irodai PC-vel indulok neki. A “kocajátékosokból” meg aztán főleg nem lenne nagy bevétel, egész biztos nem azokat “sajnálva” nem jönnek a feature-ök.
50.
50.
Helium Prime
#49: Pontosan ahogyan írod,ha a sok régi pc le lesz cserélve akkor biztosan kiadják még felkészen is! :)
49.
49.
Ooorky
#48: Steam survey-vel az a baj account-hoz kötött, így az 1000 éves pc-n futtatott bannolt ruszki hacker profilok eléggé felülprezentáltak.

De még így is a játékosok fele tolja 6+ magos pc-n és folyamatosan növekvő tendencia, most a videokártyák árának esésével sok régi pc le lesz cserélve.
48.
48.
Helium Prime
Én sem azt mondtam,hogy nincs erősebb pc mint konzol!Csupán annyit,hogy a pc tulajok elenyésző része rendelkezik olyan hardverrel ami hozza azt!
De,lehet a Steam adatokat is folyamatosan hamisítja az Ea vagy Én!!! :)
47.
47.
Stig
Régi nosztalgikus élményeim miatt már annyi esélyt adtam ezekek az "új" Fifáknak, de minden alkalommal csalódnom kellett bennük. Nem mondom, volt hogy élvezetes meccseket nyomtam, de annyi frusztráltság is összejött, hogy már beteltem előre jópár évre... És valahol nem akarom elhinni hogy 2021-ben vagyunk, már kocsit is lőttünk az űrbe, de egy nyamvadt normális focis játékot nem tudunk összerakni. EA-nél azt hiszik hogy attól lesz izgalmas egy meccs hogy fossá skriptelve kapok 3-4 gólt hogy a végén szoros maradjon az eredmény. Agyam eldobom amikor beindul a megállíthatatlan játékos, én meg egy 3 méteres passzt nem tudok összehozni, a saját játékosaim elbújnak az ellenfél játékosai mögé, hogy még passzolni sem tudjak ha labdát szeretnék, ziccerben földbe lő a játékosom, stb. Eszem megáll hogy megint minden más hülyeséggel foglalkoznak, ahelyett hogy egy normális AI-t tennének bele hogy ne kelljen a szándékos "belenyúlás".
46.
46.
momant
#45: Neked ez tényleg örömet okoz , h üres szavakkal fölényeskedhetsz? Eddig, kb két témában reagáltál, az egyikben egybõl lebarmozod más véleményét és teljesen másról kezdesz beszélni, majd kioktatod az embert egy tök irreleváns dologban. másikban gázozol naivozol minõsítgetsz úgy, h megint nem érted a másik mirõl beszél. Sajnállak de tényleg, semmi értõ szándék nincs benned, csak a saját vélt igazát fújod. ez nem kommunikáció, ez egoista böfögés. Sajnos kénytelen vagyok kifejteni, ha olyanokat beleláttok a mondandómba amikrõl nem is beszéltem egyáltalán. eddig egy cáfolatot ellenérvet nem hallottam a kérdésekre, h pl ez miert nem korrekt , miért nem lehet igaz az ea amúgy kb semmire ki nem terjedõ álláspontja. ellenben nyomod ezt a személyeskedõ ultragáz mindentudó vonalat. lehet naívnak tûnnek számodra az eltérõ gondolatok, de hidegen hagy. minden naivitás nyitottság egyben. egy tök ismeretlen arcot minõsítgetsz minden ok, kérdések, ellenérvek nélkül. ez beteges. javaslom a kettõ sornál hosszabb gondolatokat. akkor talán megértesz majd másokat is.
45.
45.
Ooorky
#44: Újabb wall of text a gyermeki naívságról és hozzá nem értésről.
44.
44.
momant
#42: Nem tudom miért sértõdõs, nem vagyok sértõdõs fajta, és örülök ha elmondod a véleményed, csak idegesít mikor olyan dolgokat feltételeznek emberek és megy a nyavajgás, amire semennyire nem látnak rá. Ezért kérdeztem , h ismeritek e a kódot algoritmusokat, h mi mit hasnál erõforrásilag, mik a szûk kerrestmetszetek stb..sajnálom ha elbeszéltünk egymás mellett. azt semikképp nem bizonygattam h mennyire kva erõs a két konzol mert tudom , h nem igaz és a mostani gamer pck nagy szazaleka le is veri õket, de nyugodtan idezheted, h hol bizonygatom. Amit technikai oldalról szerettem volna megérttetni, h míg egy ps5 pl mindenkinél full ugyanolyan addig a Pck nagyon nem. Így fõleg egy ilyen játéknál , ahol egyenlõ feltételeket kell biztosítani, bizonyos részeknél sokkal több munka ennek a megoldása. Ez nem feltétlen vas kérdése hanem a megvalósításé. Nem tudok róla , h az ea arra hivatkozott volna h a gamer pck plgyengébbek. Azt mondták, h most sok játékosnál nem futna jól és emögött egy csomó technikai és nem technikai ok lehet.
A CPt példáját a multiplatform fejlesztések bonyolultságára hoztam. Arra, h ott megpróbálták egyszerre mindenhova kiadni, de nyilván semmire se volt emiatt idejük. Már a tesztelés is jó esteben csak ötszöröse, de a munka switching miatt ez mégtöbb. A fejlesztésnél meg erre még rányomhatsz egy szorzót. És azt évekig fejlesztették míg itt egy évbe kell beférni.
Azt meg nem tudom megérteni miért nem korrekt az ea részérõl, vagy miért fáj sokaknak. Ugyanez a helyzet az összes exluzív játékkal, de ott nem megy az értetlenkedés. Valakitmiért zavar , h más játszhat vele? Ha annyira égetõ szükségem van rá, fõleg úgy , h egy pcre ki tudok adni fél. millát vagy többet, akkor veszek egy konzolt is és annyi. Ha meg nem ennyire fontos akkor várok egy évet de nem panaszkodom és húzok le mindenkit feleslegesen. Nálam inkább ezek a gyerekes attitûdök.
43.
43.
Obi Wan Kenobi
#39: egyszerűen túl kapzsik ahhoz, hogy kihagyjanak egy évet amikor egy félgigás updateot eladnak a fanoknak.. nem kell ebbe többet belelátni, valamennyit fejleszteni kell a marketing miatt, de ez csak azért van hogy a sok fanboy évről évre kiadja azt a bizonyos 60 eurót érte, aztán örömmel pattanjon be az ultimate teambe és basszon el legalább még ennyit. jól kell kinézni a befektetőknek bemutatott jelentésben :)
42.
42.
delphijos
#39: Na jó, még utoljára, mert ez amit itt összeírtál, kb. köszönő viszonyban nincs azzal amin a vita ment, és kicsit "sértődőtt kisgyerek" stílusa van.

1. Nem elégedetlenkedtem. Én SX-en játszom, nekem SZEMÉLY SZERINT elég ha az "jó".

2. Ettől függetlenül ha kiadnak egy ÚJ VERZIÓT akkor ez a szegmentálás - ha VALÓDI technikai oka nincs - nem korrekt. ( Azért hogy pl. Switch-re butított verzió jött, még érthető is ) Senki nem tartott pisztolyt a fejükhöz, hogy ha nagy változtatásra készülnek, akkor ne hagyhatnának ki egy évet , jöhetett vona egy patch a 21-hez, a PES meglépte ezt.

3. Én KIZÁRÓLAG arról beszéltem hogy az hogy ez pc-n a többség nem futna, mert annyira advanced, és erre csak az új konzolok képesek egszerűen nem igaz.

4. EDDIG te is ( meg HP ) arról próbáltál meggyőzni hogy milyen erősek az új konzolok, és ez a magyarázat BIZTOS IGAZ , még csak nem is én hoztam a konkrét i5 példát, csak leírtam hogy még az is is picit erősebb CPU , nemhogy gyengébb.

5. Ezt a CP-vel összehasonlítani akkora öngól, hiszen ott a GYENGÉBB hw-ken volt a legtöbb gond, pont hogy PC-n nem, egész más ügy.


Szóval ez a komment nem tudom mire akar "válasz" lenni, de az én hozzászólásaimra biztos nem. Azt már elötte is írtam hogy egy csomó indokot el tudok fogadni ( pénzügyi, idő, stb... ) én ezt a magyarázatot kifogásoltam, és eddig te is arról próbáltál meggyőzni, hogy ez miért igaz, mert ennyire erősek a konzolok...
41.
41.
momant
#40: Látom te megint megadod a tisztelet :D
Talán ha az "Ezt" kifejtenéd a minõsítgetést meg hanyagolnád , lehetne veled beszélni, de így csak egy arrogáns elkényeztetett mûkakasnak tûnsz
40.
40.
Ooorky
39.
39.
momant
#38: Nem védünk senkit, sõt rühellem az ea-t de nem bírom ezt a folytonos elégedetlenkedést sem. Senkinek nem jó már semmi soha, miközben az igények csak nõnek. Mondj egy játékot amit évente kiadnak, jelenleg 5 platformra, egyszerre. sztem egyszerûen nincs arra kapacitás , h mind az 5 meglegyen, vagy legyen 3 , 1 év alatt ezekkel az újításokkal. nyilván jelen esetben a két konzol prioritást kapott. mivel lenne jobb , ha meglenne pcre is, de mindhárom mondjuk csak jövõre? vedd úgy h újgen exclusive és kész. mint ahogy rengeteg játék csak pár év múlva jön a többi platformra. nem értem miért nem lehet ezt elfogadni mint a többi játéknál. nem technikai oka van? az miért nem technikai ok, h pc re fejleszteni teljesen más, h arra külön kell optimalizálni stb stb..? nyilván meg tudták volna oldani , de akkor valószínû a 2 konzol nem fért volna be, vagy egy jóval kevésbé tesztelt terméket kellett volna kiadniuk jóval nagyobb kockázattal. õk annyit mondtak, h jelen állapotában a játékosok zöménél problémás lenne. de nem mondták , h ne tudnák megoldani a jövõben. miért nem lehet ezt elfogadni? Hidd el ha meg tudták volna oldani kiadták volna pluszpénzért. És tök mindegy , h most ennek idõbeli v technikai korlátai voltak. Nem lehet így szintet ugrani , ha folyton mindennek és mindenkinek meg akarsz felelni, én így látom. Fejlesztésben is nagyságrendekkel egyszerûbb 1 v. 2 hasonló platformra koncentrálni. Irreálisak az elvárások. Ha most eltolták volna az egészet egy évvel azért lármáznának sokan. Ha kiadták volna Cpunk szinten akkor azért. Így a köztes megoldásnál meg ezért. Szted mi lett volna a jó megoldás? Az ea nyereszkedõ politikajatol kiraz a hideg, masik oldalrol viszont erdekes módon senki nem csinal náluk jobbat. Nagyon könnyû távolról ugatni meg bírálni valakinek a munkáját, feltételezgetni miközben mi magunk se csináljnk jobbat. Kivagyok ettõl a mai világban , h minden csak fekete feher , vagy rakopunk vagy lenyalogatjuk.
38.
38.
delphijos
Én hogy őszinte legyek titeket nem értelek. Foggal körömmel véditek ezt, de mondjatok bármilyen játékot ahol a PC VERZIÓT BUTITOTTÁK ( pontosabban nem kapott meg valamilyen feature-t ) azzal a hivatkozással hogy a játék potenciális játékosainak a gépe nem bírná. És pont egy FIFA-ban lenne olyan feature ami isten tudja milyen hatalmas erőforrást igényel, amit csak az új konzolok bírnak… alább ott van egy 4 éves i5 meg az SX proci score. És még egyszer. Aki JÁTSZIK pc-n, azért tisztában van vele hogy mindig van minimum hardverigény. Eleve Windows 10-et se 10 éves hw-vel illik futtatni ( játéknál meg főleg )
37.
37.
delphijos
#34: Senki se az mondja hogy ez szándékos “szivatás”. Egyrészt a legtöbben így is meg fogják venni, és igen, valószínű több idő / pénz lett volna a PC verziót is megcsinálni. De hogy nem technikai oka van ennek az egész biztos. A mostani (21) verzióban azt nem voltak képesek megcsinalni hogy a crossplay menjen ( ennek se technikai oka van ) igy ha valakivel játszani akarok akinek még nem új konzolja van, mindkettőt fent kell tartanom a gépen. Ráadásul a nextgen verzióban a JÁTÉKON BELÜL látni hogy online van a másik , csak nem lehet csatlakozni… ez aztán elegáns megoldás.
35.
35.
Ooorky
#34: Fifa az UT-ről és a mikrotranzakciókról szól.
Ez PC-n nem annyira jövedelmező, ezért csak tesco gazdaságos verziót csinálnak rá, nem költenek rá "feleslegesen".
Konzolon egyszerűen könnyebben szórják az emberek a pénzüket hülyeségekre, ez van.
34.
34.
Helium Prime
#33: Ezt én sem értem,hogy vannak akik azt feltételezik,hogy a fejlesztők és a befektetők kaján vigyorral az arcukon a kezüket dörzsölve azon elmélkednek vajon milyen módon szivassuk meg a pécéseket bármibe is kerüljön!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...