Késik az NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti megjelenése

  • Írta: Shifty
  • 2022. január 17.
  • Hardver
Link másolása
Minden jel szerint mégsem jelenik meg a hónap végén az idei CES-en bemutatott legújabb NVIDIA GeForce RTX-szörnyeteg, a 3090 Ti, viszont az már körvonalazódik, mennyibe fog kerülni a videokártya.

Az NVIDIA az év elején tartott CES-en mutatta be a belépőszintű RTX 3050-et, valamint az RTX-kártyák csúcsragadozóját, az RTX 3090 Ti-t, amiről túl sok részletet ugyan nem osztottak meg, de akkor még arról szóltak a hírek, hogy január végén már a boltok polcaira is felkerülhet a kártya.

Ebből, úgy néz ki, nem lesz semmi, ugyanis a TweakTown és a Videocardz csapata is arról számolt be, hogy belsős forrásaik szerint gondok akadtak a BIOS-szal és magával a hardverrel is, így az NVIDIA értesítette az összeszerelésért felelős partnereit, hogy álljanak le a kártyák összerakásával. Egyelőre nem tudni, mekkora a baj, és hogy így mikor is jelenik meg a videokártya.

A VideoCardz közben azt is kiszúrta, hogy német és svájci viszonteladók már be is árazták a MSI GeForce RTX 3090 Ti SUPRIM X-et és az MSI GeForce RTX 3090 Ti GAMING X TRIO-t. Előbbiért közel 1 140 000 forintot kell fizetni, míg utóbbiért 1 114 000 forint körüli összeget is elkérhetnek.

Az itthoni árcédulák még nem ismertek, de ezeknél az áraknál biztosan többet kell majd fizetnünk.

9.
9.
Falcon
Tök mindegy mennyi az árra végtelen pénz van az embereknél látszólag ingatlan ár az egekben forint napról napra kevesebbet ér de felvasárlási láz van mi dindegy hogy 60 milliós ház ami még 3 éve 20 millió volt vagy 2 millás videokártya nem fognak tudni eleget gyártani 6 millióért is adhatnák azt is megvennék az utolsó darabig
8.
8.
Kamukaze
#7: Jézusom ember. Egyszerű kérdés volt, de te már egyből vered az arrogancia felső skálát.
7.
7.
zoe9
#6: Arra, hogy kreatív content-et IS gyártson a játék mellett és legyen egy mindenes gépe. Vagy neked elkerülte a figyelmedet, az amit már 2020-ban a hivatalos RTX 30 Series launch event-en elmondtak (meg az utána jövő százmillió másik review-ban), hogy a 3090 (és nyílván minden afeletti teljesítményű kártya) kiknek lett kitalálva? Sehol nem írták soha, hogy ezt gamer-nek kell megvenni, kizárólag játékra. Vagy megakadt a szemed a "GAMING" szón? Ugye tudod, hogy azt csak Jucika találta ki a marketing osztályon? Játszhatsz IS rajta, meg kreatív content-et IS gyárthatsz (meg tucatnyi egyéb dolgot, amihez kell a vas és Jensen fel is sorolt 2 éve). Meg mi is a bajod konkrétan? Ha neked rollerre telik, attól még más vehet BMW-t.
6.
6.
Kamukaze
Engem az érdekelne, még is mire kell egy gamernek ilyen kártya?.. Ha csak nem villogni szeretne vele. Elhiszem, hogy vannak azok a bizonyod 4-8K überUltra maximalisták, viszont ha valami kis figyelmet fordítottak az optimalizálásra, akkor közel sem kell ilyen vas a stabil és még aránylag szép futtatáshoz.
5.
5.
nemfontos
Ez igazán szomorú... elmorzsolok egy könnycseppet a bányászokért, akik kevesebb coint tudnak így magukévá tenni... :(
4.
4.
Hab
Hát akkor nálunk ez simán lesz 2 milla. :D
3.
3.
Parano1d
Kiderült, hogy nem hozza a beígért hashrate-et, ezért kell még reszelni rajta. Nyugi van :DD
1.
1.
LGHDTV+
Kár, pedig 420-at akartam venni ha már ilyen jók a GPU árak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...