2 millárd dolláron túl a Black Desert franchise

  • Írta: pandaril
  • 2024. február 29.
  • Hír
Link másolása
A 2014-es indulás óta 55 millió játékost vonzott be a koreai MMO, és igen szép bevételt is termelt a Pearl Abyssnak. Az évfordulót nemcsak játékbeli eseményekkel, de igen komoly akciókkal is megünneplik a készítők.

Az eredetileg 2014-ben útjára induló MMORPG igen csak érdekes, hisz bár egy globálisan elérhető játékról van szó, mégsem teljesen egységes sem az események, sem pedig a monetizációs modell tekintetében. Míg szülőhazájában, Japánban és Oroszországban free-to-play modellt követ, addig mindenhol máshol az alapjáték és a kiegészítők is megvásárolandók.

Minden jel szerint viszont a recept működik, mivel az indulás óta több mint 2,1 milliárd dollár bevételt termelt a játék, és több mint 55 millió játékost vonzott be a fantasy kaland és a kombó alapú harcrendszer keverékét használó MMO. Ezért is ünnepel a Pearl Abyss, másrészt azért, mert az európai és észak-amerikai kiadás most március 3-án ünnepli a nyolcadik születésnapját.

A jeles alkalomból nem csak több játékon belüli esemény és jutalom vár a játékosokra, de most igazán jutányos áron csatlakozhatunk is a kalandhoz. Bár az évek során többször is ingyenesen behúzható volt az alapjáték, a Pearl Abyss most drasztikusan leakciózta azt március 30-ig, jelenleg 1 euróért lehet a miénk a Black Desert Online. A különböző kiegészítőket és extrákat tartalmazó csomagokat is leakciózták, ezek egységesen 50%-kal kerülnek kevesebbe.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...