A Helldivers 2 volt februárban a legkelendőbb cím Nagy-Britanniában

  • Írta: pandaril
  • 2024. március 8.
  • Toplista
Link másolása
Bár alapvetően csökkenő számokat hoz a szigetországban úgy a játék-, mint a konzoleladás, azért vannak egyéni sikerek. Nem minden friss megjelenés volt azonban olyan kelendő februárban.

A brit eladásokat vizsgáló GSD felmérés, bár messze áll a pontostól, azért elég jó képet ad a szigetország piacáról (amiből, ha nem is lehet messze menő következtetéseket levonni akár az EU-ra, akár más régióra, azért tanulságos). A heti riportok mellett most a teljes február hónapot vizsgálva azt találták az elemzők, hogy a játékeladások összességében 5,5%-kal csökkentek az előző évihez képest.

Ennek ellenére igenis vannak egyéni sikerek, mint a Helldivers 2-é, ami elérte azt a bravúrt, hogy a hetek múlásával csak növekedtek az eladási számai, először 115%-kal, majd pedig további 21%-kal. Az Arrowhead játékának kelendősége csak 28%-kal marad a Marvel's Spider-Man 2-től, ha azonos időintervallumot nézünk. Érdekesség, hogy a játék eladott példányait 57%-át PlayStation 5-re vették meg, és csak a többit vásárolták meg PC-n.

Friss megjelenések terén viszont a Suicide Squad: Kill The Justice League még a dobogóig sem jutott, a Skull and Bones pedig a TOP 5-be sem került be. A tízes listát a szintén új Persona 3 Reload zárja. A Mario vs Donkey Kong a 16-ik, míg a Pacific Drive a 18-ig helyen végzett. Nézzük hát azt a listát:

  1. Helldivers 2
  2. EA Sports FC 24
  3. Call of Duty: Modern Warfare 3
  4. Suicide Squad: Kill The Justice League
  5. Grand Theft Auto 5
  6. Hogwarts Legacy
  7. Red Dead Redemption 2
  8. Skull and Bones
  9. The Last of Us Part 2: Remastered
  10. Persona 3 Reload

 

Konzoleladások tekintetében egyik szereplő sem lehet túl boldog, mivel az öreg kontinensen domináló PlayStation 5 számai is csökkenés mutatnak (2%-kal kevesebbet kelt el belőle januárhoz képest, és 28%-ka kevesebb tavaly februárhoz képest). A teljes konzolpiac 29%-kal marad el Nagy-Britanniában az előző évi számoktól.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...