A Respawn elnézést kért a játékosoktól egy félresikerült frissítés miatt

  • Írta: aronsz
  • 2024. április 4.
  • Hír
Link másolása
Kedden este rengeteg játékos azt tapasztalta, hogy a felhasználóján semmissé vált, akár több száz óra játék eredménye, szinteket, battle pass előrehaladást, sőt egyesek a statisztikákat is elvesztették, szerencsére csak időszakosan.

Április 2-án este a Respawn az X-en közzétett posztjában jelezte, hogy eljutottak hozzájuk a játékosok panaszai az adatok elvesztéséről, már keresik a hiba okát. Pár órával később újra megszólaltak, akkor elmondták, hogy innentől kezdve nyugodtan be lehet jelentkezni, több adatvesztés nem várható. Akik viszont érintettek, azok egyelőre várakozzanak türelemmel. Ez volt kedden éjjel 11 órakor.

Közel 12 órával később, bár konkrétan nem jelezték minden bizonnyal megtalálták a probléma okát, az újabb posztból ugyanis kiderült: a megoldáshoz ideiglenesen leállítják a szervereket. Ezután már csak 3 óra kellett hozzá, hogy bejelentsék: a probléma megoldódott, a szerverek újra élnek, visszaállították a játék egyik korábbi verzióját és mindenki visszakapta az eredményeit.

Nem részletezték, hogy mi állhatott a háttérben, azonban minden bizonnyal a Ranked Split frissítéssel volt probléma. Az Apex Legends-ben minden szezon során kétszer van wipe. A szezon elején teljesen visszaállítják mindenkinek a rangját, aztán a szezon közepén pedig csak előre meghatározott mértékben. Most ez utóbbira került volna sor, azonban a Respawn bejelentette, hogy a frissítést egyelőre elhalasztották.

Bár végül a probléma megoldódott, volt bőven pánik a közösség részéről. Ezt jól mutatja az is, hogy a játék subredditjét le is zárták egy időre (azóta újra lehet posztolni), mert kezelhetetlenné vált a panaszok száma. Az Apex Legends nehéz napokat él meg, nemrégiben az észak-amerikai bajnokság döntőjét hackerek támadták meg, mint később kiderült azért, mert rá akartak mutatni egy biztonsági résre, illetve szerettek volna szórakozni.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...