Háromfelé oszlik az Embracer Group

  • Írta: szlav
  • 2024. április 22.
  • Biznisz
Link másolása
Eljön az a pillanat, amikor egy vállalat akkorára nő, hogy érdemes inkább némileg felszeletelni azt. Az Embracer Group mostantól három entitásra oszlik: ez az Asmodee Group, a Coffee Stain & Friends és a Middle-earth Enterprises # Friends.

A svéd holdingcég neve aligha lehet ismeretlen a játékosok számára, hiszen az elmúlt években az Embracer Group megannyi felvásárlással alaposan bebetonozta magát mind a videojátékok, mind a társasjátékok piacán. A vállalat azonban mára akkorára duzzadt, hogy annak egységes menedzselése is problémássá vált, így az igazgatói tanács és az Embracer Group feje, Lars Wingefors úgy döntöttek, hogy a gyorsabb és agilisabb munkafolyamatok érdekében három különálló entitásra bontják az eddig ismert vállalatot.



Az első nagy egység az Asmodee Group, amely az asztali játékok, kártyajátékok és társasok világában lesz aktív kiadó és forgalmazó. Összesen 23 játéktervező csapat tartozik ezen szegmens alá, több mint 300 közkedvelt IP-vel.

A második entitás a Coffee Stain & Friends nevet kapta. Ez lesz az egykori Embracer azon szárnya, amely az indie játékokkal, free-to-play címekkel, illetve a középméretű A-, illetve AA-kategóriás címekkel foglalkozik majd PC-n, konzolon és mobilon. Olyan stúdiók sorolódnak ide,mint a Coffee Stain, a Ghost Ship Games, a Tarsier, a Tuxedo Labs, illetve ide tartozik a THQ Nordic és az Amplifier Game Invest is.

A harmadik, s egyben legbeszédesebb egység a Middle-earth Enterprises & Friends. Már a névből kitalálhattuk, hogy ide tartozik majd minden, ami Gyűrűk Ura, de többek közt a Tomb Raider-franchise is ide lesz sorolható. A nagy költségvetésű, tripla-A-s játékokra fókuszáló csoport PC-n és konzolokon lesz aktív, és olyan fejlesztőket tudhat a sorai közt, mint a Crystal Dynamics, Dambuster Studios, Eidos Montréal, Flying Wild Hog Studios, Tripwire, Vertigo Games, Warhorse Studios vagy a 4A Games.

Üzleti szempontból mindenképp érdemes tisztázni, hogy a három nagy üzleti csoportot továbbra is az Embracer eddigi CEO-ja birtokolja, a frissen létrehozott Lars Wingefors AB befektetőcég alatt. Az Embracer Group korábbi befektetői eközben arányos részesedést kapnak mindhárom új üzleti entitásból, a Nasdaq részvénypiacán pedig az Embracer Group átneveződik Middle-earth Enterprises & Friendsre.

1.
1.
zoli12i
Na az a 3. entitás, úgy ahogy van el is lehetne adni értelmesebb helyekre.
Hálásak lennénk érte!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...