140 millió dollárt bukott a Square Enix a törölt játékain

  • Írta: pandaril
  • 2024. április 30.
  • Biznisz
Link másolása
A kiadó számos címet kaszált el, melyeken az addigi munka kárba veszett. A pénzügyi évükre ez egy igen komoly negatívot nyomott, a kiadó azt ígéri, hogy a jövőben megfontoltabban választják meg a projekteket.

A japán kiadó és fejlesztő Square Enix igencsak erős évet zárt, számos RPG-jük jelent meg a március 31-el zárt pénzügyi évben. Csak Final Fantasy-játékból megkaptuk a sorozat legújabb számozott epizódját, az első hat játékot magába foglaló Pixel Remastert és természetesen a Final Fantasy VII Rebirth-öt is.

Viszont az ilyen megjelenések mellett a Square Enixnek számos más projektje volt a megvalósítás más-más fázisában, és rengeteget végül elkaszáltak a japánok. Ennek következményeként a pénzügyi jelentésükben ez egy 140 millió dolláros veszteségként jelenik meg.

A Square Enix vezetősége azt ígéri, hogy a jövőben sokkal jobban megválogatják, hogy milyen projekt kap zöld utat, így pedig valószínűleg kevesebb, de jó minőségű és a piac szempontjából is releváns címre számíthatunk majd tőlük.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...