PlayStation 5 PS5

A Sony következő generációs konzolja.

A PlayStation rendszerfrissítése ma debütál világszerte

A PlayStation-konzolok tulajdonosai készülhetnek, ugyanis a Sony ma élesítette a hónapok óta pedzegetett rendszerfrissítését. Számtalan új funkció és lehetőség várja már a játékosokat!

Tudni fogjuk, hogy melyik játék támogatja a PlayStation-kontrollereket a Steamen

Októbertől a fejlesztők világos feltüntethetik majd a Valve boltjában, hogy a játékuk támogatja-e a DualShock és a DualSense kontrollereket, hiszen ezek használata évről-évre növekszik a Steam-felhasználók körében.

Novemberben érkezik a PlayStation Portal

200 dollárért fogják vesztegetni a hordozható kütyüt, amivel a PlayStation 5 konzolunkról streamelhetünk már telepített játékokat. A PlayStation Portal Remote Player november 15-én érkezik.

GC 2023: Még idén megjelenik a PlayStation Portal remote player!

Ebben az évben debütál a PlayStation Portal, ami arra hivatott, hogy távolról is játszhassunk kedvenc PlayStation-re megvásárolt videójátékainkkal.

Kiszivároghatott a PlayStation 5 Slim verziója

Nagy meglepetés lenne, ha a Sony nem készítene Slim, illetve Pro variációkat a PlayStation 5-ből. Ahogy az előző generációban is láthattuk, van kereslet mind a vékonyabb, mind a fél-generációval többet tudó változatokra is, és most lehetséges, hogy láthatjuk az előbbit.

Túl a 41 millió darabon a PlayStation 5

A Sony friss pénzügyi jelentése alapján csak az utolsó negyedévben 3.3 millió konzol talált gazdára világszerte, ami 900.000-es növekedés az előző évi számokhoz képest.

Érkezik a PS5-ös felhős streamelés, akár 4K felbontásban

A PlayStation Plus átalakulása valós alternatívát adott az Xbox Game Passnek, és úgy tűnik, a Sony felzárkózni készül a cloud gaming terén is. A korai tesztelők már kipróbálhatták a PS5-ös játékok streamelését, akár 4K felbontásban.

Sok hasznos újdonságot is hoz magával a PlayStation 5 új szoftverfrissítése

Ismerős az a mém, amikor már este az egész család alszik és a PS bekapcsoló pittyenése felébreszti a gyerekeket? Nemsokára már nem lesz probléma!

Kisebb processzorral és hűtővel érkezhet az új PlayStation 5

A fejlesztés alatt álló új PlayStation 5 modell állítólag két fontos újítást tartalmaz. A procija 7 helyett 5 nanométeres lesz, illetve hűtését is sikerül helytakarékosabban megoldani.

Újabb mérföldkövet ért el a PlayStation 5

A Sony bejelentette, hogy 2020 novembere óta világszerte már több mint 40 millió PlayStation 5-öt adtak el. Az aktuális konzol csak egy kicsivel fogy lassabban, mint anno a PS4.