Homo Nobilis

A Gamekapocs újabb saját rovata MikeReem vezetésével, melyben nagy játékfejlesztők életrajzát, pályájának alakulását és munkásságát mutatjuk be nektek.
1394184625

Lemondott Jack Tretton, a SCEA elnöke

Jack Tretton, a Sony Computer Entertainment America vezérigazgatója bejelentette, hogy március 31-től lemond posztjáról, helyét a jelenlegi alelnök, Shawn Layden veszi át. Egy korszak zárul le most.
1385197250

John Carmack lelépett az id Software-től

A programozó pápa lemondott az id Software-nél betöltött pozíciójáról és elhagyta a texasi céget. Ezentúl teljes egészében az Oculus Rift fejlesztésére koncentrál majd. Huszonként évet húzott le a cégnél.
1380621600

Távozik az Eidos-veterán

Ian Livingstone több mint húsz év után hagyja ott az Eidost, igaz, nem távolodik el túlzottan a játékipartól. A veterán számos Eidos-cím megszületésénél jelen volt, rengeteget köszönhet neki a csapat.
1380092400

Új fejest kaphat az EA Sports is

Andrew Wilson lett az Electronic Arts vezérigazgatója, ezzel együtt több vezető pozíció is megüresedett a kiadónál. A cég a már jól bevált embereit lépteti a helyébe, Patrick Söderlundot és Frank Gibeau-t is kinevezhetik.
1379509740

Megvan az Electronic Arts új vezérigazgatója

Andrew Wilsont az EA Sports és az Origin fejesét nevezték ki az Electronic Arts vezérigazgatójává, a kiadó a minap jelentette be John Riccitiello utódát. Wilson fiatal és tehetséges az EA szerint, ami jó dolog.
1375893900

John Carmack is az Oculus Riften dolgozik

John Carmack átigazolt az Oculus VR-hez, így mostantól egyszerre dolgozik az id Software-nél és az Oculus Rift mögött álló cég technológiai igazgatójaként. Nem, a Bethesda szerint nem kell aggódni.
1367157600

Ennyit keresett tavaly Bobby Kotick

Végre valami izgalmas bulvárhír: Blikkapocs rovatunk most annak járt utána, hogy mennyit keresett tavaly az Activision-Blizzard vezérigazgatója, Bobby Kotick. Az eredmény megdöbbentő: jó sokat!
1363800592

Riccitiello semmit nem tudott a játékokról

Az Electronic Arts egyik korábbi vezetője belemart még egy csöppet a kiadó vezérigazgatójába, John Riccitiellóba, miután az a napokban benyújtotta a lemondását. Nem is jósol fényes jövőt a cégnek.
1363708783

Elemzők: Riccitiello alábecsülte az EA problémáit

Erősödtek az EA részvényei, miután a kiadó vezérigazgatója, John Riccitiello bejelentette, hogy lemond a posztjáról. Elemzők szerint Riccitiello alábecsülte, milyen mértékben "rohad" a kiadó.
1363638833

Breaking: lemondott az EA vezérigazgatója

Az Electronic Arts bejelentette, hogy március 30-án John Riccitiello lemond a kiadó vezérigazgatói posztjáról, és az igazgatótanácsnak sem lesz a tagja többé. Ideiglenesen Larry Probst veszi át a helyét.