Homo Nobilis

A Gamekapocs újabb saját rovata MikeReem vezetésével, melyben nagy játékfejlesztők életrajzát, pályájának alakulását és munkásságát mutatjuk be nektek.
1362816000

Mike Capps végleg otthagyja az Epicet

Mike Capps még decemberben jelentette be, hogy lemond az Epic Games elnöki posztjáról, akkor viszont úgy határozott, hogy az igazgatótanács tagjaként jelen marad a fejlesztőcég életben.
1361196000

John Romero a Square Enixszel tárgyal?

"Elkallódott játékfejlesztők" rovatunk aktuális szereplője John Romero, akiről az a hír járja, hogy a Square Enixszel tárgyal valamiről. Persze ez önmagában nem jelent semmit, Romero azért visszatérésére kíváncsiak lennénk.
1354705200

Visszavonul az Epic Games elnöke

A magyar Game Developers Forumot is megjárt Mike Capps a családja miatt mond le az Epic Games elnöki pozíciójáról. Nemrég Cliff Bleszinski hagyta el a fejlesztőcéget.
1350923615

Joe Madureira elhagyja a Darksiders fejlesztőit

Húsz év képregényezés után társalapítóként volt jelen a Vigil Games megszületésénél, most pedig arról számolt be, hogy otthagyja a stúdiót: Joe Madureira nélkül a Darksiders talán egészen máshogy festett volna, az úriember új kalandok után kutatva, jó hangulatban szakított a fejlesztőcéggel.
1349330400

Cliff Bleszinski távozik az Epic Gamestől

Szomorú hírre ébredtünk, Cliff Bleszinski bejelentette, hogy elhagyja az Epic Games csapatát. A céljairól nem beszélt, de azt kifejtette, hogy húsz év után szüksége van egy kis pihenőre, ezért döntött a távozás mellett. Az Epic Games búcsúzkodik, Ti is üzenhettek a mesternek!
1348036200

Távoznak a BioWare alapítói

Enyhén megdöbbentő, és némileg szomorú hírrel kezdjük a mai reggelt. Ray Muzyka és Greg Zeschuk, a BioWare két alapítója és vezetője egyszerre döntőtt úgy, hogy elhagyja a stúdiót és a játékipart egyaránt. Mindketten mást terveznek a jövőre nézve, de valószínűleg nem térnek vissza.
1346244700

Így tette tönkre az OnLive-ot a vezérigazgatója

Noha néhány nappal korábban arról szóltak a hírek, hogy az OnLive vezérigazgatója minden közelmúlti esemény ellenére a helyén marad, most mégis a távozását jelentette be a vállalat. A hírek szerint többen nem akartak Steve Perlmannel együtt dolgozni, személyesen őt okolták a cég tönkretételéért.
1343484000

Electronic Arts: nem rúgják ki Riccitiellót

Az Electronic Arts elnöke egy, a részvényeseknek tartott éves találkozón megerősítette: a korábbi pletykákkal ellentétben nem rúgják ki John Riccitiello vezérigazgatót, sőt nem is tervezték a vezető eltávolítását. Hosszú távon is megbíznak az úriemberben, aki szintén igyekezett megnyugtatni a befektetőket.
1342087542

Repülhet az Electronic Arts fejese

Úgy hírlik, rövidesen távozásra bírhatják az Electronic Arts vezérigazgatóját, John Riccitiellót, a helyét pedig Peter Moore, iparági veterán veheti át. Állítólag Riccitiello korábban is aggódott az állása miatt, a kiadónál általános a feszültség a folyamatosan eső részvényárak miatt.
1334149200

HWSW: Elhunyt a Commodore alapítója

83 évesen tegnap elhunyt Jack Tramiel, a Commodore alapítója, amelynek nevéhez számos nagy sikerű otthoni számítógép fűződik. A rossz hírről nagytestvérünk, a HWSW számolt be, ahol hosszabb megemlékező cikket is olvashattok a Tramiel pályafutásáról és munkásságáról!