Crysis 2 PC, PS3, X360

A Crysis-trilógia második része, ezúttal is az Electronic Arts és a Crytek gondozásában. A Crysis 2 grafikailag még az első játékot is messze felülmúlja, ráadásul DLC-k is elérhetők hozzá.
1313651455

Ingyenesen letölthető a CryEngine 3 SDK-ja

Érdekes verseny fog kialakulni a licencelhető játékfejlesztői kitek között, hiszen a CryEngine csatlakozik az Unreal Engine mellé: nem kereskedelmi célokra mindkettőt ingyenesen le lehet tölteni, s mindkettő megadja az összes szükséges eszközt a játékfejlesztéshez.
1312802254

A legfrissebb hazai játékeladási toplisták

Az uborkaszezon nem igazán mozgatja meg a hazai játékeladási toplistákat, új szereplők egyáltalán nincsenek, csak a jól bevált sikercímek váltogatják egymást továbbra is. A legjobb tíz között például mindjárt találunk két Harry Potter játékot, míg az élen még mindig a World of Warcraft előfizetői kártya áll.
1311771600

Electronic Arts helyzetjelentés, tarolt a Portal 2

A várakozásoknak megfelelően teljesített az Electronic Arts az első pénzügyi negyedévében. A Portal 2-ből kétmillió példány ment el, a Crysis 2-ből három, és bíztató a következő hónapok felhozatala is: a Battlefield 3 előrendelései a Bad Company 2 tízszeresére nőttek, a The Old Republic pedig már rekorder.
1310652005

Már 40 játékhoz licencelték a CryEngine 3-at

Számos műfajban láthatjuk viszont a CryEngine 3-at a jövőben - tudtuk meg a Crytek globális üzletfejlesztési igazgatójától, Carl Jonestól. Bár negyven licencet adtak el a németek, sokan még nem mutatták be készülő játékukat, melyet ez a motor hajt. Egyben dicsérték a konkurenciát, a Frostbite 2-t is.
1310374800

A legfrissebb hazai játékeladási toplisták

Megérkeztek a legfrissebb játékeladási toplisták, azonban a legutóbbi felhozatalhoz hasonlóan most sem változott érdemben a sorrend. Összesítésben a szokásos slágercímek arattak, akadnak köztük frissebb és kevésbé frissebb címek - az aranyérmes például a Battlefield: Bad Company 2 lett.
1310047200

A Valve miatt tűnt el a Crysis 2 a Steamről

Múlt hónapban a Steamről rejtélyes módon eltűnt a Crysis második része, többen azt feltételezték, hogy az Electronic Arts az Origin indulása miatt vetette le a játékot a Valve rendszeréből. Mint kiderült, nem egészen ez a helyzet: valóban az EA szedette le a Crysist, de elsősorban a Valve miatt.
1309966200

A legfrissebb hazai játékeladási toplisták

Az uborkaszezonhoz közeledve egyre kevesebb nagy cím kerül boltokba, de ezek azért tudnak úgy teljesíteni, hogy bekerüljenek a legkeresettebb játékok közé. Legutóbb a F.E.A.R. harmadik része domborított, igaz Paxton Fettel és Point Man akciója nem ért dobogós helyezést.
1309273200

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Egyelőre nem akar elkezdődni az uborkaszezon, még mindig van olyan cím vagy DLC, amit feltétlenül érdemes lesz kipróbálni a hét folyamán - persze csak ha megnézted az új Transformers-mozit. Végre lesz új 3DS-megjelenésünk is, ezúttal nem kisebb cím érkezik a gépre, mint a Resident Evil: The Mercenaries 3D.
1309251637

Megjelent a DirectX 11-es Crysis 2 patch

Négy hónappal a boltokba kerülés után végre teljes pompájában tündököl a Crysis 2, köszönhetően a legújabb frissítésnek, mely végre elérhetővé teszi a DirectX 11-es extrákat. Persze csak akkor, ha rendelkezel megfelelő videokártyával az új cukorszirupok megjelenítéséhez.
1309006800

Crytek: visszaütött a jószándékunk

A Cryteknél úgy gondolták, hogy a Crysis 2-vel egy kicsit visszafogják technomán hajlamaikat, s a játék PC-s verzióját nem csak a legcsúcsabb vasakra építik, hanem egy kicsit nagyobb közönség számára is elérhetővé teszik. A cég szerint ez a szándékuk egy kicsit visszacsapott.