Alpha Protocol

A SEGA és az Obsidian legújabb játékában, az Alpha Protocol-ban Michael Thorton CIA ügynököt kell irányítanunk, aki munkájából kifolyólag mindenféle életveszélyes ügybe keveredik.

Nem árulják már az Alpha Protocolt a Steamen

Ha még nem zsákoltad be az Alpha Protocolt, de szeretnéd, rossz hírünk van: a játék már nem vásárolható meg a Steamen, miután az üzlet a Sega kérésére leállította az árusítását.

Felújított kiadást kaphat az Alpha Protocol?

Több szempontból is emlékezetes próbálkozás volt az Alpha Protocol, az Obsidian Entertainment egy időben még folytatáson is gondolkodott, de ebből végül nem lett semmi. De talán az első rész még visszatérhet.

Újra a Segának készít játékot az Obsidian?

A Sega a minap a befektetőknek tartott prezentációjában hintette el, hogy 2020-ig több régi IP-jét is feltámasztaná. Az Obsidian Entertainment is megosztotta a hírt a Twitteren - talán már készül az Alpha Protocol 2?

Itt az új Humble Weekly Sale - főszerepben a Sega

Elrajtolt a legfrissebb Humble Weekly Sale, ezúttal nem kevesebb, mint tizenkilenc Sega-játékra csaphatsz le igen kedvező áron, a kifizetett pénzt pedig szokás szerint jótékonysági célokra fordíthatod.

Leépítések várhatók az Obsidiannál

Az Obsidian az elmúlt egy évben három játékon dolgozott, most azonban látszólag pihenőre rendezkedik be: az elmúlt napokban több munkatársat is elbocsátottak a cégtől, ráadásul nem sejtet túl sok jót, hogy több olyan kolléga is akad közöttük, aki valamilyen magasabb pozíciót töltött be a csapatnál.

Zenimax - felvásárolják az Obsidiant is?

Úgy tűnik, a Zenimax-család egy olyan familíia, amihez szeretnek tartozni a különböző fejlesztőcsapatok, hiszen rosszat még nem hallottunk a mostanában rengeteg stúdiót felvásárló kiadó háza tájáról. Akkor pedig biztosan nem lenne baj, ha megvennék az Obsidiant is, nem?

Mégsem folytatódik az Alpha Protocol

Januárban a Sega egyik munkatársa még azt nyilatkozta, hogy az Alpha Protocolt talán folytatnák majd a jövőben - mint utóbb kiderült, erre mégsem kerülhet sor.

Alpha Protocol

Az Obsidian megelégelte a James Bond, Jason Bourne és még féltucatnyi más filmes ihletésű kémjátszma videojátékokban manapság lappangó részvételét. Saját víziói segedelmével átültette a zsánert egy kémkedős-RPG vegytiszta keretei közé, egy olyan műfajra, amelyhez a kaliforniai stúdió a leginkább ért. Michael Thorton is olyan kettős-ügynök, mint fent nevezett társai, módszerei a megtévesztés, a rászedés és lövöldözés közül kerülnek ki, gátlásokat nem ismer, napszemüveget helyez az orrára, széleset vicsorog, szabadidejében összeesküvéseket leplez le.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

A héten kerül boltokba az Alpha Protocol, az új Sims-kiegészítő, a Backbreaker, a Ubisoft focijátéka, és a Call of Duty: Modern Warfare 2 új DLC-je is most érkezik.

Már rég le kellett volna lőni az Alpha Protocolt

Legalábbis ezt mondja ez egyik fejlesztő, aki láthatóan mérges a csapattársaira, legfőképpen a vezető designerre. Szerinte már rég le kellett volna lőni a játékot.