Split/Second

A Split/Second leginkább a Burnout Paradise és a Grid keverékének tekinthető autóverseny.

Ütős címekkel bővül az Xbox Game Pass

Mint minden hónapban, októberben is újabb címekkel bővül a Microsoft Xbox Game Pass katalógusa. Ezúttal ráadásul eléggé ütős címekkel; a hét új játék között szerepel többek közöttt az október 2-án érkező Forza Horizon 4 is.

Íme, a Games with Gold februári felhozatala!

A Microsoft közzétette, hogy mely játékokat kapják meg a következő hónapban az Xbox Live Gold-előfizetők. A felállás a szokásos, két Xbox One- és két Xbox 360-címnek örülhetnek a játékosok.

Az első és utolsó képek a törölt Split/Second 2-ből

Miután a hónap elején a Disney megerősítette, hogy elsősorban az online és közösségi játékok felé fordul, így a konzolos Black Rock Studiosra nem volt szüksége, ennek okán a javában készülő Split/Second 2-t sem tartotta meg. Azért tekintsünk bele, hogyan nézett volna ki!

A Disney szemléletváltása nyírta ki a Black Rockot

Bár a Pure és a Split/Second után azt hittük volna, hogy a Black Rocknak nincs félnivalója, a Disney a múlt héten mégis bezárta a stúdiót. Az elemzők szerint ebben nincs semmi meglepő, a közösségi játékokra váltó vállalattól már jóval ezelőtt is lehetett számítani erre a lépésre.

Bezárt a Split/Second fejlesztője

Miután májusban 40-re maximalizálta a Disney a Black Rock brigádját, ma robbant a bomba, hogy a maradék munkaerőnek is új állás után kell néznie, miután a Pure és a Split/Second készítői végleg lehúzták a rolót. Ez már biztos és az is, hogy a srácok a már készülő új projektjüket sem fejezhetik be.

Leépítések miatt áll a Split/Second 2 fejlesztése

A Eurogamer értesülései szerint a Disney Interactive Media Group a Black Rock Studiosnál is leépítésbe kezdett, aminek hála fiókba került a Pure és a Split/Second folytatása is. A cég az átszervezéseket hivatalosan is megerősítette, a játékokról viszont nem mondott semmit.

Távozott a Disney Interactive vezérigazgatója

Graham Hopper nyolc évet töltött magas pozícióban, többek között neki is köszönhetjük azt, hogy a kiadó nem csupán az eperszagú hercegnős rajzfilmjeikből készült adaptációkat erőltette, hanem az olyan címeket is, mint a Pure vagy a Split/Second. Személyes tervei nem egyeztethetők össze a cég jövőjével.

Video Game Awards 2010 - a jelöltek listája

Mint a téli E3-at, úgy várjuk a Video Game Awardsot, annyi érdekes bejelentésre számítunk. Persze a Spike által megrendezett díjátadó lényege ettől függetlenül még mindig az év legjobb játékainak megválasztása, úgyhogy vegyük is elő a jelöltek listáját gyorsan, nézzük meg, kik a legesélyesebbek idén!

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Az üzletek egyre inkább kezdenek ráhangolódni a karácsonyra, és a játékkiadók szintúgy: mi sem jelzi ezt jobban, minthogy az ünnepek - sőt úgy általában a december - közeledtével egyre inkább gyarapodik az értékelhetetlen casual játékok mennyisége - sebaj, azért jó címekből is akad bőven!

PSP-n is tiszteletét teszi a Split/Second

A Pure készítőinek versenyjátéka meglehetősen jó fogadtatásra lelt, nincs mit csodálkozni azon, ha a készítők a sikert meglovagolva PSP-re is elkészítik a játékot.