The Witcher 2: Assassins of Kings PC, X360

A nagysikerű The Witcher második része, amely PC-re jelent meg először, később pedig a bővített változat már Xbox 360-on is napvilágot látott.

Multiplayer programozót keres a CD Projekt

Multiplayer programozót keresnek a The Witcher fejlesztői, ami azért is érdekes, mert a csapat eddigi játékaiból kimaradt a többjátékos mód. A CD Projekt RED bevallottan multis képességekkel bővítené a motorját, de egyelőre korai lenne következtetéseket levonni a lépésből - mondják.

Megjelent a Vaják: A végzet kardja könyv

Írott formában is folytatódik Ríviai Geralt kalandja, hiszen hétfő óta megvásárolható a könyvesboltokban a Vaják: A végzet kardja című regény. Andrzej Sapkowski lengyel író ismét kitett magáért: a több történetet összefoglaló antológia egyszerre szórakoztat és elgondolkodtat.

E3 2012: Cyberpunk - jön a CD Projekt új RPG-je

Nem csupán műfaji besorolásról van szó: tényleg Cyberpunk névre hallgat a CD Projekt vadi új szerepjátéka, mely az azonos című, papíralapú RPG-re épül. A futurisztikus jövőben a társadalom elvesztette emberségét, reális és brutális utópia ez, a stílus hamisítatlan védjegyeivel.

A TERA vezeti a hazai játékeladási toplistát

A TERA jött, látott és letarolta a hazai játékeladási toplistát, olyan neveket utasított a háta mögé, mint a Battlefield harmadik része vagy a World of Warcraft előrendelői kártya. Valószínűleg nem kell különösebben ragozni, hogy ez csak keveseknek sikerül, hiszen a többi dobogósnak szinte bérelt helye van a toplistán...

Két játékon is dolgozik a CD Projekt RED

Új kedvenc európai csapatunk két anyagon is dolgozik, így a következő hetekben keresnek némi extra munkaerőt. Akinek szimpatikus a lengyel vállalat, és úgy érzi, mindene a játékfejlesztés, az már indulhat is jelentkezni. Mi pedig megpróbálunk valami következtetést levonni az álláshirdetésekből.

A legfrissebb hazai játékeladási toplista

Az élen nyitott itthon az Xbox 360-as The Witcher 2: Assassins of Kings, s bár a játék PC-s változata eddig is a húsosfazék környékén maradt, a konzolos bővített kiadás megjelenése után azonnal az élre repült a cím. A dobogó második fokán a Kinect Star Wars áll, őt a Battlefield 3 követi.

Fejlesztők a The Witcher 2: Enhanced Editionről

Megjelent a The Witcher 2 Enhanced Edition, és mi láttuk, hogy ez jó. Amihez mellesleg nem kellett túl nagy látnoki képesség, mert már a Mezei Edition is jó volt. Hogy biztosak legyünk benne, hogy az Enhanced Edition tényleg Enchanced, a fejlesztők részletezik nekünk, mint enhancáltak.

The Witcher 2 - Enhanced Edition teszt

Egy évvel a PC-s premier után Ríviai Geralt ezüstkardjával és mágikus farkas-amulettjével rak rendet Xbox 360-on is. Egy olyan világban, ahol húgyban és szarban harcolnak a katonák vérfertőző uralkodóikért, s leszbikus varázslónők kéjesen korbácsolják egymást. Az Enhanced Edition kötelező vétel.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Úgy tűnik, a tavaszi játékmegjelenés-áradat alaposan alábbhagyott, mondjuk még mindig több érdekes címmel gazdagodunk a héten, mint legutóbb. A legtöbb platformon találhatunk a fogunkra való játékot, lesz például xboxos Witcher 2, PS3-ra pedig jön a The House of the Dead negyedik része.

Launch traileren a The Witcher 2: Enhanced Edition

Jövő hét elején jelenik meg Ríviai Geralt xboxos kalandja, s ennek nyomán a CD Projekt RED kiadta a játék launch trailerét. Az RPG magyar felirattal érkezik a hazai boltokba, s ha kicsit is hajlasz a komolyabb, felnőtt témájú címek iránt, a műfaj egyik kiemelkedő alkotásával lehet dolgod.