Enslaved: Odyssey to the West PS3, X360

150 év múlva elérkezik a világvége, és ebben a poszt-apokaliptikus világban próbál meg boldogulni Trip és Monkey.
1327930200

Enslaved-programozó a Splash Damage-nél

Viszonylag ritkán számolunk be átigazolásokról, a Splash Damage azonban láthatóan keményen erősít az utóbbi időben. Most éppen a Ninja Theory egyik kiemelkedő programozó-zsenijét csábították át, aki technikai igazgatóként fogja felügyelni a csapat munkáját.
1316790000

Most már biztos: nem kap folytatást az Enslaved

A korábbi tervekkel ellentétben mégsem kap folytatást az Enslaved: Odyssey to the West, legalábbis jó ideig biztosan: a Ninja Theory csapata is elismerte, hogy a játék az elvárások alatt teljesített, ezért nem jött össze a szükséges pénzmag, hogy kibővítve a gárdát, készülhessen a folytatás.
1315317600

Megölik az innovációt az AAA-kategóriás játékok

Legalábbis a Ninja Theory főnöke így gondolja. Szerinte ugyanis a játékokat már túlságosan drága elkészíteni, túlságosan sokba kerülnek, ezért senki nem mer kockáztatni, ami végső soron a kreatív anyagok halálát okozza a tripla-A kategóriás játékfejlesztésben. Vajon igaza van?
1305046800

Enslaved - és végre megvan a 700 ezer

Az elmúlt hónapok egyik legnagyobb buktája volt az Enslaved: Odyssey to the West, no nem azért, mert annyira rosszul sikerült volna. A kiadó a sűrű ünnepi szezonnal magyarázza azt, hogy a játékból mindössze 730 ezer példány kelt az októberi megjelenése óta. Egymillióval számoltak novemberig.
1297413262

Enlsaved - a rossz időzítés miatt nem vették

Nem olyan rég számoltunk be arról, hogy az Enslaved nem fogyott valami jól. Ne szépítsük: a játék, amit mi is imádtunk, és gyakorlatilag mindenkinek tetszett, aki kipróbálta, mégis akkora üzleti bukás volt, hogy csak na. A Namco Bandai az okokat keresi, és úgy tűnik, meg is találták.
1296828000

Félmillió példány sem kelt el az Enslavedből

Az Enslaved: Odyssey to the West készítői tavaly novemberig egymillió példányt szerettek volna elpasszolni a játékból, azonban ez annyira nem jött össze nekik, hogy az év végéig a célkitűzés felét sem tudták összehozni. A Namco Bandai egyébként szerény nyereséggel zárta az üzleti év első három negyedét.
1294146027

Az Enslaved art directora is a DmC-n dolgozik

A zöldellő, buja növényzettel megalkotott poszt-apokaliptikus világ eléggé szokatlan megközelítés volt a világvége utáni játékok tengerében, az Enslavedet tavaly éppen ezért is szerettük: próbált másmilyen lenni, mint a többiek. Alessandro Taini következő munkája már az Devil May Cry-reboot lesz.
1290498238

Fejlesztői napló az Enslaved DLC-hez

A Pigsy's Perfect 10 névre hallgató kiegészítés teljesen más élményt kínál az Enslaved rajongói számára. Főhősünk egy nagy melák túlélő, aki Monkey-hoz hasonlóan szintén megorrolt a mechekre. A DLC az ő melléktörténetét dolgozza fel, mely hack 'n slash helyett inkább a lövöldözésre koncentrál.
1288359817

3D támogatást kap az Enslaved, DLC érkezik

Még ebben az évben kiélvezhetik méregdrága 3D-tévéjük tudását az Enslaved tulajdonosai, ám a 10 dollárt kóstáló letölthető tartalom nem csupán erre lesz jó, hanem egy új sztoriszálat is kapunk a pénzünkért. A Pigsy Perfect 10 névre keresztelt csomagban új fegyverek, gránátok is megtalálhatóak lesznek.
1286877600

Andy Serkis szerint jó úton jár a Ninja Theory

A Gollam karaktere nyomán megismert Andy Serkis mára már igazi legenda a filmes iparban, s lassan a játékosok köreiben is, hiszen neki köszönhetjük az Enslaved motion capture felvételeit. Serkis szerint a játékfejlesztőknek jobban kell figyelniük a sztorira és a forgatókönyvre.