Enslaved - és végre megvan a 700 ezer

  • Írta: fojesz
  • 2011. május 10.
  • Biznisz
Link másolása
Az elmúlt hónapok egyik legnagyobb buktája volt az Enslaved: Odyssey to the West, no nem azért, mert annyira rosszul sikerült volna. A kiadó a sűrű ünnepi szezonnal magyarázza azt, hogy a játékból mindössze 730 ezer példány kelt az októberi megjelenése óta. Egymillióval számoltak novemberig.

Nem tudom, mi a cikibb: először bekamuzni, hogy a tervezett egymilliós szám helyett "csak" 800 ezer darabot sikerült értékesíteni a játékból, majd bejelenteni, hogy igazság szerint még a félmillió eladott példányszám sem jött össze, vagy fűre-fára ráfogni a játék buktáját. A Namco Bandai érve, miszerint a játék sűrű időszakban jött ki, helytáll, ugyanakkor az igazság az, hogy ez esetben inkább a Namco volt kevés a játék erőteljes promotolásához.

Így történhetett az, hogy a játékból a mai napig nem kelt el egymillió darab, sőt: a Namco Bandai 2011-es pénzügyi évére vonatkozó adatokból kiderül, hogy március végéig mindössze 730 ezer példány kelt el az egyébként egészen jó kritikákat kapó programból. Szintén a Namcót minősíti: az elmúlt 12 hónap legkeresettebb játéka a Tekken 6 volt, a 2009-ben (!) megjelent játékból 1,15 millió darabot vittek haza.

Népszerű volt a Naruto: Ultimate Ninja Storm 2 is - 1,1 millió példány ment el belőle világszerte -, és elfogyott 580 ezer kópia a Dragon Ball: Raging Blast 2-ből is. A Namco Bandai egyébként magához képest szépen teljesített: 4,1 százalékkal nőttek a bevételei, az üzemi eredménye pedig 767,3 százalékkal emelkedett, ami kifejezetten jó hír. A Namco PS3-on értékesítette a legtöbb, 5,5 millió játékot, utána egymillióval lemaradva a PSP jön. A Nintendo DS-en négy, az Xbox 360-on és a Wii-n már megközelítőleg hárommillió eladott játékra futotta neki.

15.
15.
ResidentGabor
HaHA! Ma rendeltem meg és nagyon várom, Itt találkoztam elöször ezzel a játékkal, utána néztem jobban és egy nagyszerü gamnek tűnik...Tényleg kevés reklámot áldoztak rá :(
14.
14.
LAZLOW20
Én csak a jaátek demójával játszottam de már az marhára tetszett,mostmár lehet leárazva 30€ ért kapni nagyon gondolkozom rajta hogy megveszem PS3 ra.Rengeteg munkát öltek a játekba eggyetlen egy hibát elkövetve nem reklamozták be elégge,nem ugy mint pl; a cod szeriát hogy már szoszerint a szajába rágják az embereknek.
13.
13.
Hát a vicc az, hogy a videók alapján nekem is tetszik, szóval könnyen lehet, hogy ha jött volna pc-re akkor lehet, meg is vettem volna. Van benne fantázia, a látott gameplay alapján nem tűnik rossznak. Nem tudhatom mennyivel növelte volna meg az eladásokat egy esetleges pc port, de abban biztos vagyok, hogy több jött volna be belőle, mint amennyibe a "port" kerülne a Namconak!
12.
12.
Vopesz
Megvettem megjelenés napján, majd egyhuzamban 4-szer játszottam ki, annyira tetszett. Szerintem a marketingen bukott, mert az igazat megvallva én megjelenés előtt 1 évvel figyeltem fel rá, és ha nem keresek rá külön megjelenés előtt a kiadott trailerekre, video doksikra, simán elkerülöm. Kár. Pc-s kiadás is lehetne, ha máshogy nem, legalább digitális formában, hogy az anyagköltséget elkerüljék, hátha meg lenne az az 1 millió.
11.
11.
aRkye
Úgy járt szegény program, mint anno a Beyond Good and Evil...
Nekem tetszett nagyon, igaz lehetett volna hosszab egy kicsit, de nem bántam meg, hogy beruháztam rá.
Nah, azt azért meg kell hagyni, nem egy BGE szintű program, ami az egyik kedvencem, de ennél többet érdemelt volna eladás szempontjából.
Ha jól tudom, a Psychonauts is hasonló cipőben járt anno, és reklámok híján bukta volt, holott frenetikus élményt nyújtott.
10.
10.
Kocsis92
szerintem a marketing hiánya tehet róla
9.
9.
leszter
700ezer igen csak kevés egy ilyen produktumhoz képest! És bőven megéri a Pc-s verzió nekik!
7.
7.
Split
Keves konzolosok, ne olvassatok tovább!

A garancia nincs meg, hogy multiplatform címként több elment volna belőle, de kérdem én, tényleg akkorák a konverzió költségei, hogy ne érje meg átportolni máshová is? :S Elvégre ezzel több játékost érhetnének el, ergó nagyobb lenne a felvevőpiac, ami ugye egyenesen arányos a több eladott programmal. :S Vagy nem.
4.
4.
Deadpool
"Kedves" mmaajjoom(bár rossz a név választás, annak is több esze van mint neked) ,ez egy hír, amit lehet véleményezni. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy írjon ide. S mindegy hogy pc-s vagy konzolos. Gondolom Te csak azért írogatsz ide, hogy fikázd a másikat és vitát gerjessz. (szerintem nincs konzolod se, csak játszani akarod a nagyfiút) De ahogy néhány pc-s ír a konzolos hírhez, úgy szoktak a konzolosok is írni a pc-hez. Gondolom oda is valami hasonló értelmes szöveget szoktál írni. Remélem mihamarabb leszállnak a heréid, és majd megtanulsz normális hozzászólásokat írni. Nem csak olyat, aminek semmi lényeges és értelmes mondanivalója nincs.
2.
2.
Mortis
Ebből a játékból szerintem pár év múlva kult. lesz és a vékony rajongótábora ódákat fog zengeni róla, a hologram-kivetítő előtt. :)

Egyébként nem szolgált rá a játék egy ekkora felsülésre. Kellemes időtöltés és még valamennyire eredeti is. Persze a tucat-termékek kelnek el tömegszámra...
1.
1.
Optimus Prime
Akkor gondolom ezek után végkép nincs remény PC verzióra. Habár csak keveset tudok a játékról, de a látvány megfogó. (Valamiért Battlefield Earth szerű)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...