Green Day: Rock Band

Folytatódik a Rock Band sorozat, ám ezúttal a népszerű amerikai punkbanda, a Green Day kapja a főszerepet.
1297155646

Leépítések a Rock Band fejlesztőinél

Most, hogy a Harmonixot felvásárolták, kezdetét veheti az újraszervezés: a hírek szerint leépítések várhatóak a Rock Band fejlesztőinél, mert a csapat jelenlegi - valljuk be, nem túl nagy kaliberű - projektjeihez kevesebb emberre van szükségük. Pontos számokat nem ismerünk.
1296900031

Lehúzta a rolót az MTV Games

A világ vezető zenei televíziós csatornája állítólag nem kíván többet játékkiadással foglalkozni, s az erre szakosodott MTV Games a jelek szerint bezárta a kapuit. A Rock Band felett bábáskodó cég állítólag komoly pénzügyi gondokkal küzdött, ezért váltak meg korábban a Harmonix csapatától is.
1294221600

50 dollárért vásárolták fel a Rock Band fejlesztőit

Karácsony előtt újra függetlenné vált a Rock Band és a Dance Central játékokat jegyző Harmonix, miután az őket birtokló Viacom eladta őket a Harmonix-SBE Holdings nevet viselő cégnek. A Wall Street Journal értesülései szerint ráadásul nem is drágán: mindössze 50 dollárt kértek a csapatért.
1293195600

Függetlenné váltak a Rock Band fejlesztői

Érdekes dolog egy ilyen hírt látni a mai világban, hiszen általában pont felvásárlásokról és bezárásokról szoktunk írni. Mindenesetre felüdülés, hogy ezúttal egy stúdió vásárolta meg saját magát, s így kiszabadultak a nagy kiadók igájából, teljesen függetlenné válva.
1290081625

Video Game Awards 2010 - a jelöltek listája

Mint a téli E3-at, úgy várjuk a Video Game Awardsot, annyi érdekes bejelentésre számítunk. Persze a Spike által megrendezett díjátadó lényege ettől függetlenül még mindig az év legjobb játékainak megválasztása, úgyhogy vegyük is elő a jelöltek listáját gyorsan, nézzük meg, kik a legesélyesebbek idén!
1289557832

Lepattintanák a Rock Band fejlesztőit

Talán a zenés ritmusjátékok zsánerének döglődését jelzi, hogy a Guitar Hero, a Rock Band és a Dance Central játékokat is fejlesztő Harmonixot el akarja adni a tulajdonosa, a Viacom - nekik aztán nem sokat számít, hogy a Rock Band 3 és a Dance Central is óriási kritikai sikernek örvend.
1278425460

Eligazolt a Rock Band 3 vezető dizájnere

Dan Teasdale a Rock Band 3 vezető dizájnereként dolgozott a Harmonixnál, a hétvégén azonban bejelentette, hogy máshol folytatja pályafutását.
1277733660

A MGS: Peace Walker lenyomta a Red Deadet

Egy PSP-exkluzív cím esetében ritka, hogy lenyomja a konkurens, nagygépes sikerjátékokat eladási számokat tekintve, most mégis pontosan ez történt.
1276466400

Green Day: Rock Band

Huszonhárom esztendő, 1990 óta változatlan felállás, több mint 65 millió eladott lemez nyolc albumból, egy rockopera és több tucat megnyert díj, köztük négy Grammy. Néhány érdekesség számszerűen a Green Dayről, amely alapján érthető, hogy a Harmonix a kaliforniai punk rock zenekarnak is csinált egy saját játékot.
1275929280

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

A héten végre PC-re is megjelenik az új Prince of Persia, játszhatunk a Green Day-jel az új Rock Bandben, és végre folytathatjuk a Metal Gear Solidot is.