Limbo

Fantasztikus hangulatú, fekete-fehér látvánnyal megáldott kis kalandjáték, mely már az első percétől fogva azonnal elvarázsol bárkit, aki kipróbálja. Kötelező darab!
1310202018

Limbo - PC-s, PS3-as megjelenési dátum

Az Xboxon már mérhetetlen sikereket arató, melankolikus és komor platformjáték, a Limbo végre megérett arra, hogy PC-n és PS3-on is tiszteletét tegye. A PlayDead bejelentette, hogy elsőként PSN-re érkezik meg a cím - még július végén, míg Steamről jövő hónap elején ránthatjuk le.
1303227011

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Bőséges napok várnak ránk, a héten jó eséllyel mindenki talál fogára való játékot - már ha tényleg akar. A legnagyobb királyság természetesen a Mortal Kombat lesz, de mi már kíváncsian várjuk a Portal és az Operation Flashpoint folytatását is. És ez még nem minden...
1300375977

Három BAFTA-díjat is kapott a Heavy Rain

A Brit Filmakadémia kiosztotta a tavalyi év legjobb játékainak járó díjakat, valamint Peter Molyneux is megkapta a maga életműdíját - idén már másodszor. A díjátadó abszolút győztese a Heavy Rain, amely filmszerűségének hála három trófeát is bezsebelhetett, de a legjobb játék a Mass Effect 2 lett.
1299758400

Jön a dobozos Limbo, Splosion Man és Trials HD

Sokan valamiért nem szeretnék, vagy nem tudják a netre kötni az Xbox 360-at. Esetleg más dolog áll a vásárlás útjában, de ez a lényegen nem változtat: rengetegen kimaradnak az arcade ajánlatok közül, ami hatalmas hiba, ugyanis néha világmegváltó klasszikusok születnek ezen a platformon.
1299219310

GDC 2011: Tarolt a Red Dead Redemption

San Franciscoban nemcsak a tömény szakmai megbeszéléseké a terep, hanem átadták a Game Developers Choice Awards díjait is, melyek ismét az iparág krémjének véleményét tükrözik. A buli házigazdája a Double Fine színeiben tündöklő Tim Schafer volt, a nagy nyertes a Rockstar tavalyi gyöngyszeme lett.
1296201453

Szép eredményekkel zárt a Microsoft

Míg nagytestvérünk, a HWSW, arról számolt be, hogy a Nintendo nem teljesített valami fényesen 2010-ben, mi arról számolhatunk be, hogy a Microsoft viszont igen. Nem csak az Xbox 360 eladásai voltak kiválóak, de a Kinect is szárnyalt, és az Xbox Live is minden korábbinál sikeresebb.
1294912800

GDC 2011: Hét GDCA-jelölést kapott a Limbo

Kihirdették az idei Game Developers Choice Awards díjátadó jelöltjeit. A Game Developers Conference részeként megrendezendő eseményen a fejlesztők nevezhetik, majd választhatják ki az elmúlt időszak legjobb játékait, így nem véletlen, hogy a Limbo is magához méltó figyelmet kaphat végre.
1294669513

Megvan a nagy év végi szavazás győztese

Lezárult a Gamekapocs tavaly év végi szavazása, amelyben arról kérdeztünk Titeket, hogy melyek voltak a 2010-es év legjobb játékai. A kategóriák győzteseit már ismeritek, míg a legeslegjobb címre egy második forduló keretében voksolhattatok - a Gamekapocs olvasók szerint az év játéka nem más, mint a...
1292143731

Video Game Awards 2010 - a nyertesek

Idén is túlestünk a Video Game Awardson, a rendezvényen papírforma szerint egy raklapnyi új címet jelentettek be. Mi livebloggal, valamint az új bejelentések és trailerek megosztásával kedveskedtünk nektek - VGA-tudósításunkat az egyes kategóriák nyerteseinek felsorolásával zárjuk!
1292117580

Video Game Awards 2010 LIVEBLOG

Kicsit megkésve ugyan, de itt vagyunk a Spike TV házi rendezvényén, ami nem csupán az év játékairól fog szólni, hanem egy halom játékbejelentéssel is kecsegtet. Minden eddiginél markánsabb felhozatal ígérkezik, szóval szemből csipát kitörölni, lássuk miért fogunk sóvárogni az elkövetkezendő hónapokban.