Fable: The Journey X360

Befutott a kinectes Fable is - a játékot az Xbox 360 mozgásérzékelős kamerájával irányíthatjuk.
1333872344

Jönnek az új Fable-olvasnivalók

Ha a sorozat Wikipedia-oldalát nem számítjuk, a Fable-rajongók nem kaptak túl sok olvasnivalót a múltban, azonban miután hamarosan két új epizód is megjelenik, ideje megtolni egy kicsit az írásos Fable-nyalánkságok szekerét is. Három novella, két regény, egy átfogó "biblia" és kézikönyvek érkeznek.
1331640000

Jó kezekben maradt a Fable: The Journey

Peter Molyneux távozásával sokan úgy gondolták, hogy ennyi, a Lionheadnek vége lesz, és a Fable már sosem lesz az a játék, amit megszerettünk. A csapat egykori dolgozói szerint azonban aggodalomra semmi ok: a játék jó kezekben maradt, és Molyneux után is maradt még kreativitás.
1331125158

Peter Molyneux elhagyja a Lionheadet

Peter Molyneux elhagyja az általa alapított Lionheadet, és egyúttal lemondott a Microsoftnál betöltött pozíciójáról is. A Fable: The Journey munkálataiban továbbra is részt vesz majd tanácsadóként, egyébként pedig egy független vállalkozást indít, és ott folytatja pályafutását az 52 éves mester.
1331042400

GDC 2012: Több kell a Call of Dutynál - Molyneux

A hazugságok - vagy inkább a túlzott ígéretek - nagymestere ezúttal azzal kapcsolatban nyilatkozott a Game Developers Conference-en, hogy mindenképp szükségünk van egy hardcore kinectes játékra, mert különben hamarosan belefásulunk a Call of Dutyba.
1330938012

GDC 2012: Új látnivalókon a Fable: The Journey is

Ha már szóba került Albion világa, az arcade Heroes mellett ne feledkezzünk meg a kinectes örömöket nyújtó The Journeyről sem. A Microsoft kiadott pár képet erről a mellékágról is, tudatosítva bennünk azt, hogy a brand több lábon áll. De ugye a lónak is négy lába van...
1320490800

Padlón volt a Lionhead a Microsoft előtt

Az ember azt gondolná, hogy viszonylag jól mehet egy olyan cégnek, ami a Black & White-hoz és a The Movieshoz hasonló klasszikusokat készített. De nem. Egy volt alkalmazott beszámolója szerint ugyanis a Lionhead szó szerint a padlón volt, mielőtt a Microsoft felvásárolta.
1317805220

Korhatáros nextgen játékon dolgozik a Rare?

Egykoron a Rare csapata meghatározó stúdiónak számított a játékiparban, manapság viszont olyan címekhez "alacsonyodik le", mint a Kinect Sports. Pedig a pletykák szerint már készülnek az igazi visszatérésre, hiszen minden jel szerint egy felnőtteknek szánt játékkal készülnek a következő generációra.
1314028800

2013-ban jöhet a Fable negyedik része

Vad pletyka hétfő estére, de jobb híján közzétesszük, hátha jó kis találgatás kerekedik belőle. Az Official Xbox Magazine úgy tudja, Peter Molyneuxék már a Fable negyedik részén agyalnak, amely terveik szerint két év múlva kerülhet boltokba - persze a kinectes mellékágat mindenképpen megkapjuk.
1313150405

Nem lesz közelharc a Fable: The Journeyben

A Lionhead fejese, Peter Molyneux kerek-perec kizárta a közelharc lehetőségét a Fable kinectes folytatásából, a The Journeyből. Elmondása a szerint a mozgásérzékelős szenzor estében nem éreznénk igazán a suhintások utáni visszahatásokat, ami elsődleges lenne a kardozás esetében.
1308673847

Lelépett a Fable technikai igazgatója is

Simon Carter, a Fable-sorozat technológiai főnöke nem erősíti tovább a Lionhead Studios sorait, hanem testvére, Dene Carter cégéhez, a Blue Boxhoz igazolt. Az ok nem egyértelmű, lehet neki sem tetszik a Fable: The Journey kinectes jellege? Természetesen szó sincs erről, de egy remek szakembert kell nélkülöznünk.