Windows 8 PC

Hamarosan boltokba kerül a Microsoft új operációs rendszere - a Windows 8 gémerebb darab, mint bármelyik korábbi OS.
1357749002

Eddig 60 millió Windows 8-at adtak el

A Microsoft az idei CES alkalmából közölte a legfrissebb operációs rendszerére vonatkozó eladási statisztikát. Ebből tudjuk, hogy a felhasználók - mindössze tíz hét alatt - hatvanmillió Windows 8-licencet vásároltak.
1352725250

Windows 8-on marad a DirectX 11.1

A Microsoft követi az elmúlt évek példáját, s ismét csak az aktuális operációs rendszere támogatja majd a legfrissebb DirectX-et. A redmondi társaság nem tervezi, hogy a Windows korábbi változatainál is elérhetővé teszi a 11.1-es verziót, amely számos látványbeli javulást hordoz magában.
1349701301

Újra a Microsoft Pontok kivezetéséről pletykálnak

A Windows 8 bétájában már valódi pénzzel is lehet fizetni a jól ismert Microsoft Pontok mellett, ami a The Verge találgatása szerint a Microsoft kihátrálását jelenti a pontrendszer mögül. A változás az Xboxot is érintheti, más kérdés, hogy bizonyos tartalmakért már így is fizethetünk bankkártyával.
1344430800

Achievementeket kap az Aknakereső

Néhány éve talán csak vicceltünk volna vele, most már szinte biztos: a Microsoft a Windows 8 előre telepített játékaiba is beteszi az achievementeket, így a Pasziánsz és az Aknakereső közben is gyűjthetjük a Gamerscore-okat. További érdekesség, hogy velük együtt jöhet az Xbox Windows márka is.
1341997213

A Halo 4-gyel is kompatibilis lesz a Surface

A Microsoft fejese, Don Mattrick a GameBeat 2012 konferenciáján elhintette, hogy a Halo 4 is működni fog a Surface tableten - ez az első olyan komoly cím, mely kihasználja a crossplatform lehetőségeket a SmartGlass alkalmazás segítségével. A redmondiak durva felhozatallal készülnek.
1341903656

Októberben jelenik meg a Windows 8

A Microsoft bejelentette, hogy az előzetes híreszteléseknek megfelelően tényleg ősszel landol a boltokban a Windows 8. A legújabb operációs rendszer augusztusban készül el teljesen, az üzleti felhasználók már akkor rátehetik a kezüket, mi viszont csak október végén.
1340085684

Bemutatkozik a Microsoft Surface

Rendhagyó módon némi hardveres bejelentéssel indítjuk a napot, annál is inkább, mert a Microsoft újonnan bejelentett Surface tabletének ugyan kevesebb játékos vonatkozása van, mint pletykálták, a kütyü valószínűleg elsők között fogja kiaknázni a SmartGlass alkalmazás előnyeit.
1334989263

HWSW: Magabiztosan menetel előre a Microsoft

Történetének egyik legnagyobb termékrajtjára készül a Microsoft, de a cég korábbi generációs termékei is jól fogytak az első naptári negyedévben, ahogy a vállalati ügyfelek folytatták üzleti PC-ik cseréjét és új szervertermékeket is vásároltak - írja nagytestvérünk, a HWSW.