Windows 8 PC

Hamarosan boltokba kerül a Microsoft új operációs rendszere - a Windows 8 gémerebb darab, mint bármelyik korábbi OS.

Eddig 60 millió Windows 8-at adtak el

A Microsoft az idei CES alkalmából közölte a legfrissebb operációs rendszerére vonatkozó eladási statisztikát. Ebből tudjuk, hogy a felhasználók - mindössze tíz hét alatt - hatvanmillió Windows 8-licencet vásároltak.

Windows 8-on marad a DirectX 11.1

A Microsoft követi az elmúlt évek példáját, s ismét csak az aktuális operációs rendszere támogatja majd a legfrissebb DirectX-et. A redmondi társaság nem tervezi, hogy a Windows korábbi változatainál is elérhetővé teszi a 11.1-es verziót, amely számos látványbeli javulást hordoz magában.

Újra a Microsoft Pontok kivezetéséről pletykálnak

A Windows 8 bétájában már valódi pénzzel is lehet fizetni a jól ismert Microsoft Pontok mellett, ami a The Verge találgatása szerint a Microsoft kihátrálását jelenti a pontrendszer mögül. A változás az Xboxot is érintheti, más kérdés, hogy bizonyos tartalmakért már így is fizethetünk bankkártyával.

Achievementeket kap az Aknakereső

Néhány éve talán csak vicceltünk volna vele, most már szinte biztos: a Microsoft a Windows 8 előre telepített játékaiba is beteszi az achievementeket, így a Pasziánsz és az Aknakereső közben is gyűjthetjük a Gamerscore-okat. További érdekesség, hogy velük együtt jöhet az Xbox Windows márka is.

A Halo 4-gyel is kompatibilis lesz a Surface

A Microsoft fejese, Don Mattrick a GameBeat 2012 konferenciáján elhintette, hogy a Halo 4 is működni fog a Surface tableten - ez az első olyan komoly cím, mely kihasználja a crossplatform lehetőségeket a SmartGlass alkalmazás segítségével. A redmondiak durva felhozatallal készülnek.

Októberben jelenik meg a Windows 8

A Microsoft bejelentette, hogy az előzetes híreszteléseknek megfelelően tényleg ősszel landol a boltokban a Windows 8. A legújabb operációs rendszer augusztusban készül el teljesen, az üzleti felhasználók már akkor rátehetik a kezüket, mi viszont csak október végén.

Bemutatkozik a Microsoft Surface

Rendhagyó módon némi hardveres bejelentéssel indítjuk a napot, annál is inkább, mert a Microsoft újonnan bejelentett Surface tabletének ugyan kevesebb játékos vonatkozása van, mint pletykálták, a kütyü valószínűleg elsők között fogja kiaknázni a SmartGlass alkalmazás előnyeit.

HWSW: Magabiztosan menetel előre a Microsoft

Történetének egyik legnagyobb termékrajtjára készül a Microsoft, de a cég korábbi generációs termékei is jól fogytak az első naptári negyedévben, ahogy a vállalati ügyfelek folytatták üzleti PC-ik cseréjét és új szervertermékeket is vásároltak - írja nagytestvérünk, a HWSW.