LittleBigPlanet Vita - exkluzív demóteszt

  • Írta: Daks
  • 2012. augusztus 14.
  • demóteszt, littlebigplanet vita, vita
Link másolása
Kötött bunda, vigyori pofa, csillogó gombszemek. Ő Sackboy, a LittleBigPlanet ennivaló babája, a Playstation közösség imádott kabalája. Sokat kellett várni, de a kis hős végre felkészült rá, hogy meghódítsa a Vita tulajdonosok szívét, egy hónap van hátra a megjelenésig, ha szeretnéd tudni, milyen lesz az új kaland, maradj velünk!

Kitárult a LittleBigPlanet Vita világa, a Sony egy exkluzív újságírói demó keretein belül bemutatta nekünk a kézikonzol megjelenése óta áhított folytatást. Két epizód, tizenhat pálya és két minijáték, ezt rejtette a levelesládámba érkezett fantasztikus csomag, az pedig, hogy a negyedik rész a sorozat legjobban sikerült darabja, már az első pillanattól kezdve egyértelművé vált. 


A történet egy füzetlapon vette kezdetét. Ceruzarajzok formáltak izgalmas alakzatokat a képernyőre, a skicceket színek varázsolták gazdaggá, s míg megtettem első mozdulataimat Sackboy bőrébe bújva, a kis hőst körülvevő világ lassan teljessé vált, bebocsátást engedve La Marionetta rémisztő, de annál csodálatosabb városába. Cirkuszi mutatványosok, bábfigurák, bohócok és porondmesterek terelgetnek utunkon ebben a groteszk, sötét világban, a LittleBigPlanet Vita nem szakított a sorozat hagyományaival. A hőst ezúttal is oldalnézetből kell irányítani, a pályák tele vannak csapdákkal és fejtörőkkel, a siker a bátraknak áll, megtorpanni egy pillanatra se szabad.


A játék tökéletesen kihasználja a zsebkonzol minden tulajdonságát. Az érintőképernyő, a hátsó érintőpanel és a kamera kulcsfontosságú szerepet kap Sackboy legújabb kalandjai során, a demóban dobozokat és pallókat kellett előre, illetve hátra tologatni ujjainkkal, így biztosítva továbbjutásunkat, a fényképezőgép segítségével pedig textúrákat, matricákat készíthettünk.


A multiplayer módot kipróbálni sajnos nem lehetett, a teljes verzió viszont remek lehetőségeket kínál majd ebben is. Lesz benne négyjátékos online coop, kétszereplős competitive kihívássorozat, mely a Vita érintőképernyőjére fog épülni, illetve pass ’n play mód is. Oda-vissza kell majd adogatnunk a gépet egymás között ez utóbbi játékmódban, a körökre osztott kihívások segítségével az is belekóstolhat a LittleBigPlanet multis élményeibe, aki eddig csorgó nyállal nézte a szerencséseket.


A cirkusz világa rengeteg izgalmat nyújtott a demó tesztelése során, s megismerhettünk két fantasztikus minijátékot is. A Bounce Tappin’ a reflexeinket tette próbára, a Vitát függőlegesen kellett tartani benne, a cél pedig Sackboy fejtetőn kólintása volt, minden alkalommal, mikor kiugrott elénk. Ezt főleg a kisebbek fogják majd élvezni, de nem volt kevésbé jópofa a Wall or Nothing se, mely szintén az ügyességünkre épített. Falak estek le folyamatosan a magasból, meg kellett úszni, hogy palacsintát csináljanak belőlünk, erre pedig egyetlen módszer létezett, át kellett ugrani az elemek kivágott részén pont azelőtt, hogy lezuhantak volna. A mini játékok a demó alapján nem képezik szerves részét a történetnek, amolyan pihentető mellékszálként hivatottak csak az izgalmat fokozni, ettől függetlenül viszont érdemes lesz kipróbálni őket mind.


Míg a bemutatkozó fejezet Sackboy új kalandjaiba engedett bebocsátást, addig a második epizódban már más kapta a főszerepet. A Taplingok világában egy fekete gombócszerű lényt kellett irányítani, ezúttal kizárólag az érintőképernyőt segítségül hívva, sötét és veszélyekkel teli vadon várt ránk, a cél nem más volt, mint fogságba esett társaink kiszabadítása. 


A feladat viszont nem volt könnyű, a kis golyó ugyanis sose nyugodott: ha nem terelgettük folyamatosan, akkor elgurult, és bedarálta őt a pálya, a világ viszont nem csak ellenünk, de nekünk is dolgozott. Voltak hagyományos, visszapattintó és ragadó felületek a játékban, végig kellett magunkat küzdeni nyolc állomáson, csak így nyerhettük el a Tapling hercegnő szívét.


Az eddigiek alapján a LittleBigPlanet Vita fantasztikus lesz. Stabil alapok, és rengeteg újdonság, ez jellemző rá: amit a sorozat korábbi részeiben imádtunk, az mind megtalálható a negyedik felvonásban, a felhozatal pedig még bővült is. A rengeteg apróságból, és a sok izgalmas játékelemből sokat a demó viszont nem engedett láttatni, egy órás játékidőt se nyújtott, a hangulatra és az izgalmakra viszont nem lehet egy rossz szavam se. Tuti vétel lesz ez szeptember 19-én!

Kapcsolódó cikk

16.
16.
Daks
#15: Pár ezer hibás darab nem számít, az iPhone 4 egész első szériája olyan volt, hogy ha megfogtad a fém részét, elment a térerő. És azóta is az egyik első számú telefon.
15.
15.
jszili32
#13: Már megbocsáss, de ezt a konzolt már alapbol ugy adták ki, hogy a képernyője nem reagált az érintésre, pedig kellett volna neki!
És igyí képesek voltak kiadni a picra x ezer darabot!!?
Szerencse, hogy a Sony nem biztonsági öveket gyárt...
14.
14.
Porcupine Tool
Felesleges minden károgás.Ha visszaemlékeztek a PSP is ugyanilyen döcögősen rajtolt,de utána szépen érkeztek rá a húzócímek, el is csitítva minden szkeptikus szájacskát.
13.
13.
sherex
#11: hogyan bukhatna meg ha alig fél éve jelent meg ( Európában és Amerikában , Japánban előbb) ? Most komolyan most jönnek majd a húzócímek ! A 3Ds is egy év után indult be...
12.
12.
Yami
#11: Umm... Talán azért hogy mégse bukjon meg?
11.
11.
jszili32
Nem értem miért erőltetik annyira ezt a bukás szélén álló konzolt!
9.
9.
KeXxX
kéne venni egy vitát. már csak ezért is! :D
8.
8.
sherex
Alig várom :D Az Ac III Liberation mellet ezt várom a legjobban ....jah és majd a black opsot is ....és még a Battle Allstar-t is
7.
7.
GameMaister95
#6: Sztem k*rva jò a vita nekem kb. 2 hònapja van meg eddig minden nap szòrakoztam vele majdnem lemerülésig pedig még jàtékom sincs hozzà
6.
6.
Qmoul
#5: Uncharted-, Escape Plan-, WipEout -on túl vagyok, Mortal Kombatot csak elkezdtem, de egyből továbbadtam rajta, most a Unit 13 -on próbálok fogást találni, de nagyon monoton. Ez még így szépnek is nézhet ki, hogy "ennyi" játékot felsoroltam, de ha azt vesszük, hogy a kiadás napjától a birtokomban van a handheld és éppen, hogy csak mindegyik játékot végigjátszottam -> így elég gyér... még csak a multi sem fogott meg egyikben sem.
Üresnek érzem magam Vitás élmények terén. Persze ez saját vélemény és tapasztalat, csak várom, hogy a kommentekben mikor terjed el a Vitát éljenző általánosság.
5.
5.
samatagrav09
#4: Unchartedel próbálkoztál?
4.
4.
Qmoul
Hát nem tudom... Vettem Vitát, mert azt hittem valami korszakalkotó lesz... most meg naponta próbálkozom egy kicsit leülni vele és játszani, esélyt adni neki, hogy bizonyítsa azt, hogy igenis megérte az árát és le tud kötni pár órára. Eddig nem sikerült beváltania a hozzá fűzött reményeimet. Csak remélni tudom, hogy a LittleBigPlanet vagy valami jövőbeli játék segít rajtam.
3.
3.
samatagrav09
#2: Én is de még mindig rohadt drága a gép
2.
2.
turi
ha lenne vitám megvenném ez nem vitás
1.
1.
Cell4
Köszönöm a korai demótesztet!
Bár mind a két rész megvan PS3-ra, alig várom, hogy ezt az epizódot is kipróbáljam.
A multijában annyit lehet röhögni, hogy már a hasam szokott fájni, remélem, erre itt is sor kerül. :D
Remek karácsonyi ajándék lesz az Assassin's Creed III Liberation-nel egyetemben. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...