Family Guy: Back to the Multiverse teszt

  • Írta: Daks
  • 2012. december 18.
  • family guy: back to the multiverse, teszt, x360
Link másolása
Úgy tűnik, hogy ma már csak a tévében szex’t, meg bűnt látunk. Hol vannak a régi értékek, amik megszabták a mértéket? Mák, hogy van egy családos csóka, akiből árad sírás és móka.

Seth MacFarlane meséje kiteljesedett. A kaliforniai Heavy Iron Studios a Spongyabob és a Pixar játékok után elkészítette a Family Guy feldolgozását is - hatalmas robbanások, csirkeember, Tom Tucker, rengetek akció, kalózok, ámisok, és véget nem érő lövöldözés, ez a Back to the Multiverse. Szeretnéd tudni, hogy milyen lett a játék, melyre évek óta várunk? Most megtudod!


Bertram visszatért. Vasárnap délután lehetett tán, Stewie és Brian éppen egy könnyed angolos piknikre készült, mikor a gyerekszobában megjelent ő. Megölték már rég, most mégis életben van, hogy hogyan lehetséges ez? Az univerzum távirányítója segítségével. A rettegett


Tudtad? Peter és Brian karakterét Seth MacFarlane egy régebbi meséje, a Larry & Steve ihlette.

ikertestvér egy párhuzamos dimenzióból érkezett, hogy átadja üzenetét - halál vár rátok - mondta megszállottan - utazok, és gyilkos sereget építek világotok elpusztításához, viszlát hamarosan, Stewie Griffin.


A Family Guy: Back to the Multiverse története a nyolcadik és kilencedik évad Road to the Multiverse és Big Bang Theory című epizódjaira épül, új cselekménnyel egészítve ki azokat. Minden úgy kezdődik, mintha csak valamelyik részt néznénk. Lemegy a főcím, majd indul a nagy kaland, most azonban nem a családfő kapja a főszerepet, hanem a csecsemő és a kutya. A feladat átverekedni magunkat Bertram seregein, s utazva a dimenziók között, véget vetni a megalomániás kisöcs tombolásának, mindenhol talál magának szövetségeseket, zűr és veszély vár ránk, bárhová megyünk.


A történetet lehet egyedül, vagy co-op módban játszani. A két karakter hasonló tulajdonságokkal bír, repertoárjuk viszont teljesen eltérő, Stewie golfütővel verekszik, és speciális fegyverei vannak, railgun, lézerfegyver, lángszóró, amit csak kívánhatunk, míg Brian


Tudtad? Quahog nem csak a Griffin család otthona, de egy ehető kagylófaj is. A névadó előtt a „Drunken Clam” kocsma tiszteleg.

hétköznapi eszközökhöz nyúl. Megmarkolja kedvenc whiskeyjét a nyakánál, letöri a végét, s azzal kezd bunyózni, ha pedig lőni kell, akkor máris előkap egy 9mm-est, egy shotgunt, vagy egy snipert, hullnak a rohadékok, bármerre megyünk.


A végigjátszás során nem kevesebb, mint tíz dimenzióban fordulunk meg, mindegyik egyéni és különleges. Az utazáshoz viszont szükség lesz egy távirányítóra, Neil Goldman készségesen segít nekünk, amennyiben elintézünk pár dolgot, leckéztessük meg a gimi menőit, és hozzuk el a csajokat a kockák bulijára, a Family Guy: Back to the Multiverse tanácstalanul lavíroz a küldetésorientált free roaming és a lineáris akciójáték stílusok között, néha az előbbi van túlsúlyban, de általában az utóbbival fogunk találkozni. Az ellenség minden pályán egyre keményebben támad, az egyetemi buli után megyünk az ámisokhoz, majd a kriplik világába, és onnan is tovább, főellenséggel találkozunk mindenhol, ami őrültséget össze lehet szedni a rajzfilmsorozatból, az megvan a játékban is. 


Gúny, humor, kritika. Seth MacFarlane tudja, hogyan köpjön a magasba, majd álljon ki alóla gyorsan, szurkálódása célba ér, az amerikaiak beteges perverzitása nem sajátosság, mindenkire felírható a világon. Éppen ezért sikeres a Family Guy, na meg azért, mert mindezt szeretnivalóan idióta tálalásban kapjuk, a játék ez utóbbiban se marad el a mozgóképtől. Stewie lekezelő, iróniával átitatott stílusát, és Brian félig emberi, félig állati viselkedését csak imádni lehet, de mellékszereplőként a többiek is megjelennek, Peter, Lois, Chris és Meg minden pályán látható egy pillanatra. Lényegtelen, de vicces helyzeteken kapjuk őket rajta, a buliban a családfő pucéran táncol, az anya pedig felajánlkozik a diákoknak, nem tud többet teherbe esni,


Tudtad? Lois a film eredeti koncepciója szerint szőke lett volna, és csak az végleges munkálatok során lett vörös.

jöhet hát bárki, ne szégyenlősködjenek. Később az ámisok farmján Peter vajat köpül, majd a rokiknál Meget próbálja gördeszkának használni, nehéz megállni, hogy az ember ne sírjon fel az apró poénokon, fantasztikus mind.


A játékmenet során különböző rejtett tárgyakat gyűjthetünk, melyek achievementet és ajándék tervrajzokat érnek, illetve kapunk pénzt is, melyet a boltban lehet elkölteni. Vannak új fegyverek, vehetünk rakétavetőt, mamgalövőt és railgunt például, de tudunk életcsomagot, robbanó macit, óriáscsirke-támadást, és még vagy egy tucat izgalmas dolgot vásárolni. Pénzért cserébe pedig növelhetjük karaktereink tulajdonságait is, hosszabb életcsík, rövidebb újratöltés, nagyobb tölténytár, több gránát, ha fel akarjuk venni a gonosz ikertestvérrel a kesztyűt, akkor ezekre szükség lesz.


Akciójátéknak nem elég ütős, rajzfilmfeldolgozásnak pedig nem túl hétköznapi az új Family Guy játék, a korábbi képek és videók alapján nem is tudtam elképzelni, hogyan illik majd bele mindez a tévésorozat stílusába. A nyáron megjelent Family Guy Online a maga egyszerű, bárgyú stílusával közelebb áll ahhoz, amit a mese képvisel, tudtam rég, hogy nem egy Telltale


Tudtad? Stewie teljes neve Stewart Gilligan Griffin, Cris pedig Christopher Cross Griffin. A Peterrel folyton összeverekedő csirkét Ernie-nek hívják.

történetet kapunk, arra viszont nem számítottam, hogy az akció ennyire élvezetes lesz. A Back to the Multiverse azt a színvonalat és minőséget képviseli, amit az elmúlt években megszoktunk, kössünk békét a gondolattal, hogy lövöldözni kell, s ígérem, tetszeni fog a játék. 


Ha megunnánk a történetet, akkor pihenésként válasszuk challange módot. Egy minijátékot kapunk itt a már jól ismert pályákon, először teljesíteni kell az adott epizódot, s utána már mehet is a móka, pár perces feladat mindegyik, a cél pedig, hogy minél jobb eredménnyel végezzünk. Vicces dolgok várnak ránk, a gimis buliban csajokat kell fotóznunk, az ámisoknál embereket kell ölni, miközben védjük a turistákat, a kripliknél pedig ki kell szabadítani az elrabolt egészségeseket, ellenségeink bosszút akarnak állni fogyatékosságukért, nem hagyhatjuk ezt nekik. 


Rengeteg félresikerült mesejáték és filmfeldolgozás születik, a Family Guy: Back to the Multiverse viszont nem ilyen. Nem egy felsőkategóriás játék, nem fogjuk egy lapon emlegetni a Batman: Arkham Asylummal, s nem mondjuk azt se rá, hogy igen, ilyennek kell lennie egy rajzfilmsorozat tökéletes adaptációjának, de szeretjük őt, megér egy vásárlást, és egy végigjátszást. Laza és szórakoztató, pont amilyen a sorozat is.

11.
11.
cetkaman
Én bírtam
10.
10.
Sanyeszpaloc$
9.
9.
Sanyeszpaloc$
#7 ta magyar nyelv fan vagy, mert nem tudsz angolul de akkor legalább ne mondj hülyeséget
8.
8.
Sanyeszpaloc$
#7 wtf??? Mi a gondod? Én azt mondtam hogy akkor ne forditsuk le! Beteg vagy ember!
7.
7.
catilina
#5: Miért, Te minek fordítanád? Family guynak, gondolom… mert „a magyar nem tudja visszaadni a zseniális (amerikai) angol szófordulatokat… Egyébként meg mielőtt egy fordításba belekötsz, tanulj meg írni!

(6-osnak: a „szokásos színvonal”-ért: Gondolom, Te sem fordítanád le, mert „olyan hülyén hangzik magyarul, az angol sokkal kúúúlabb...)
6.
6.
dBLOOD
#5: Hagyjad már, magyar fordítás a szokásos színvonalon! :D
5.
5.
Sanyeszpaloc$
Családos csóka?! :D legalább ti ne ezen a hülyesègel illesétek petert
4.
4.
Necreon
Végre, box-ok a cikkekben! Megkaphatnánk ezt a feature-t mi, bloggerek is? Rengeteg aprósággal kell sokszor megtörnöm az amúgy jól felépített konstrukcióját a tesztjeimnek, csak hogy még ezt-azt be tudjak nyomorítani valahová. Ezekre a szösszenetekre alkalmasak a box-ok, amiket nagyon hiányoltam már a kezdetektől.
1.
1.
DON GONDOCS
Egy végigjátszást megér a South Park talán jobb lesz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...