HTC One Max teszt

  • Írta: Daks
  • 2014. február 1.
  • hardver rovat, htc one max, mobil, teszt
Link másolása
„És amikor telefonálsz, nem zavar, hogy a seggeddel kell beszélned?” Ez volt az első kérdés, mikor megmutattam az új HTC One Max-et otthon. Nos, igen. Tényleg rohadt nagy. De pont ezért annyira jó.

Erős hardver kell, szuper képernyő, és természetesen Android. Ha játékra és filmnézésre akarjuk használni telefonunkat, nem jöhet szóba akármi, a piacon eddig is találhattunk tökéletes készülékeket, az óriásmobilok viszont minden korábbinál magasabbra teszik a mércét. Ha sokat utazol, kell egy készülék, ami elég nagy ahhoz, hogy tudd rajta élvezni a játékokat, de mégse annyira hatalmas, hogy ne férjen el a zsebedben, a tabletek és a hagyományos okostelefonok közötti átmenet ezt az igényt hivatott kielégíteni. A HWSW szerkesztőségében múltkor egy Nokia Lumia 1520 tesztkészüléket tapogathattam meg, most pedig itt az HTC One Max, és azt kell, hogy mondjam, igen. Ez az, amire mindig vágytam.


A One és One Mini mellé harmadik készüléktípusként érkezett One Max brutális méretű, 5.9 hüvelykes képernyővel teszi teljessé az HTC családját. A telefon a testvérek külsejét kapta, a ház alumínium és műanyag kettőséből áll össze, tapintásra erős, hideg, minőségi érzetet nyújt. Egykezes megtartásához hatalmas férfimarokra van szükség, de a kijelző egyharmad még így se érhető el, ami persze nem baj. Az evolúció csodálatos dolog, néhány évezred, és testünk alkalmazkodik a trendekhez, a hatalmas képernyőért cserébe addig viszont el kell viselnünk a kellemetlenséget, hogy két kézzel tárcsázunk. Kézbe véve boldogan konstatálhatjuk, hogy súlyos darabbal van dolgunk, a készülék 217 grammos tömege nem lányoknak készült, steakből szoktunk ekkorát rendelni. Viszont nem ropog, nem akar magától kettétörni, ami mindenképpen dicséretes tulajdonság.


Essünk túl a műszaki adatokon is. A telefon 164.5 mm magas, 82.5 mm széles, és 10.29 mm vastag, 1920x1080 felbontású Full HD Super LCD 3 kijelzője Corning Gorilla Glass 3 karcálló üveggel borított, erejét pedig egy 1.7 Ghz-es Quad-Core Qualcomm Snapdragon CPU adja. A memória mérete 2048 MB, míg a beépített tárolóhely kiviteltől függően 16 vagy 32 GB lehet, mindezt pedig mi más is kelthetné életre, mint egy 4.3-as Android rendszer, HTC Sense és Blinkfeed témával. Minden más alap már. MicroSD kártyahely, 4G mobilinternet, GPS, gyro-érzékelő, gyorsulásmérő, közelségérzékelő, fényérzékelő, NFC, Bluetooth, WiFi, Micro SIM, DLNA, HTC Connect, meg a fene tudja még, hogy micsoda, semmivel se spóroltak. Na jó, a 600-as Snapdragon chipseten igen. Az már elég ciki a csúcskategóriában.


A fényképező hozza a minimumot. 1/3 hüvelyk méretű érzékelő, f/2.0 fényerő, 28 mm-es lencse, BSI-érzékelő, 2,0 µm-es pixelméret, pont arra elég ez, hogy természetesen fénynél jó képeket tudjunk csinálni, este viszont már ne nagyon próbálkozzunk. Érdekesség viszont, hogy az intelligens vaku távolságtól függően automatikusan csökkenti, vagy növeli a villanófény erejét, a HTC saját kameraszoftvere pedig változtatható sebességű Full HD videót képes rögzíteni, bár lassítani az iPhone is tud már. A selfie kamera 2.1 megapixeles lett, csináltam mindkettővel egy pár próbafotót, a cikk végén érdemes végigkattinthatni ezeket is. 


A telefont egyébként a készülék hátulján található ujjlenyomat olvasóval lehet életre kelteni, ha pedig a kis érzékelő nem ismerné fel ujjunkat, alternatív megoldásként jelszót is megadhatunk. Ha tehát el akarják lopni a telefonunkat, akkor az ujjunkat is vinniük kell, jó kis biztonsági szolgáltatás pedig, hogy nem csak a képernyőt nem tudják illetéktelenek feloldani, de a telefon tartalmához se férnek hozzá. Ha rádugjuk PC-re a készüléket, akkor felismeri ugyan, a sajátgépben viszont csak akkor jelenik meg az ikonja, ha ujjlenyomatunkkal erre engedélyt adtunk neki. Én a két mutatóujjamat adtam be feloldónak, a beállításokban viszont minden ujjunkhoz különböző funkciókat rendelhetünk hozzá. Bekapcsolhatjuk rögtön a kamerát, de indíthatunk bármilyen alkalmazást is. Klassz nagyon.


A játékosok benchmark programja jó értékelést adott az HTC One Max-nek. A telefon 10770 pontot ért el a 3D Mark tesztjén, ami négy és fél csillaghoz volt elég, csak olyan készülékek erősebbek nála, mint az iPhone 5s, az iPad Air, az LG G2, az LG Nexus 5, a Samsung Galaxy J és Galaxy Round, a Sony Xperia Z Ultra, a Z1 f, na meg az NVidia Tegra Note 7, persze. Mindjárom benchmark játék jól futott, de maximális pontszámot csak az Ice Storm kapott, az Ice Storm Extreme 6940-nel, míg az Ice Storm Unlimited 10770-nel végzett. Játékra alkalmas tehát a kis készülék, bár nem lesz ez örökre így, a hardver felett elég hamar elrepül majd az idő. A Temple Run 2, a FIFA 14 és a Real Racing 3 mindenesetre hibátlanul futott rajta, egyedül az Asphalt 8: Airborne szaggatott kicsit, de még az élvezhetőség határán belül maradva.


Az HTC One Max tökéletes, ha szeretünk mobilon filmet nézni. Sokan utaznak napi 2-3 órát, a készülék hatalmas képernyője pedig ezalatt fantasztikus filmvászon lesz, a színek gyönyörűek rajta, és a telefon is gond nélkül viszi az 1080p-s Full HD anyagokat. Vonaton, buszon persze fülhallgatóval illik nyomni ezeket, ha viszont otthon vagyunk, mehet nélküle. A telefon beépített erősítővel, és sztereó hangszórókkal rendelkezik, döbbenetes hangerővel szólaltatva meg médiafájljainkat, minőségben viszont csak egy jobb laptop hangszóróhoz hasonlít, persze így is messze elveri a konkurenciákat. A teszthez pedig kaptunk két izgalmas kiegészítőt is. Az HTC BoomBass egy gyönyörű vezeték nélküli hangszóró, mely a mély hangok kiemelésére szolgál, illetve filmnézéskor telefonállványként is funkcionál. Remek partnerünk lesz otthon, csak úgy, mint a másik kiegészítőnk, az HTC Media Link HD. 


A kis fekete doboz bármilyen képernyőre képes kitenni az HTC One Max képét és hangját, a telefonnal vezeték nélkül kommunikál, a tévével pedig HDMI-n keresztül. Fotókat nézegetni, filmet lejátszani hibátlanul lehet vele, még a Full HD Youtube anyagokat is remekül streameli, játékokból viszont csak az egyszerűbb, kisebb hardverigényű darabokat bírja el. Autós játéknál jól használható például, a tévén fut a játék, a telefon pedig a kormány lesz, bár nem aknázták ki minden lehetőségét. Jó lett volna egy játék üzemmód rá, ami a telefon képernyőjét kontrollerré változtatja, igazi nagykonzolos élményt érve el, ennél bosszantóbb viszont a stream minősége. A kép nem teljesen éles, és fél másodpercet csúszik is, amit a firmware frissítés se oldott meg, hacsak nem kell munkához, vagy valami nagyon jól kitalált otthoni élményhez a kis kiegészítő, akkor jobban járunk egy mobilhoz való HDMI kábellel. Technikailag tökéletes, ráadásul az még olcsó is.


Az HTC One Max remek telefon, a hatalmas képernyő brutális élményt ad játékhoz, filmhez, de még sima internetezéshez is, majdnem tablet, de mégse. A tesztkészülék sok kézben megfordulhatott már, az hátlap sajnos kezdett karcolódni, ami az alumínium anyagának köszönhetően nem meglepő, illetve kicsit el is van már deformálódva, valószínűleg elkezdték feszegetni, nem illeszkedik teljesen a készülékházhoz. Ez persze nem akkora tragédia, hiszen ha az enyém lenne, vigyáznék rá, ami ennél nagyobb kár az, hogy mérhetetlenül ronda lett. Mármint a hátlap. Nem értem, hogy miért nem lehet annyira egyszerű és jó megoldást használni, mint az iPhone 4-nél és 5-nél, nem kell kivehető akkumulátor, meg semmi csicsa, legyen üveg és fém az egész hátul is. A készülék szolgáltatónál úgy látom, most nem kapható, Árukeresőn 154.700 forinttól kezdődik, ezen az áron persze csak kis mobilszaküzletnél vehetjük meg. Érdemes elgondolkodni a vásárláson, nem tucatmobil, az biztos.

 

 

 

Kapcsolódó cikkek

22.
22.
dareal
#19: Kinek ez, kinek az :) én több évnyi htc után most egy note3-at nyúzok és eddig mindent visz.
21.
21.
Sakee
Hol van értelme 5,9 ( akár 5,6,8....) collon fullHD filmet nézni? még 576p is bőven sok ekkora méretre,nemhogy 1080p...... semmit sem lát az ember,a méretről ne is beszéljünk...
20.
20.
KopyAti
#19
Pontosan ugyanezt akartam írni!
19.
19.
konkolyadam
Egy S4 meg egy Z1 után elmondhatom, hogy ez a HTC odaver mindent. Nem régóta vagyok egy One tulajdonosa, de azóta úgy gondolom, ezentúl csak HTC.
18.
18.
DBJoe
17.
17.
DBJoe
16.
16.
kukac450
Majdnem beszóltam, hogy mit keres itt egy okostelefon teszt, aztán rájöttem, ezeké a jövő, csomó fejlett játék fut rajtuk, meg ilyenek. Alap, hogy erre a tesztre szükség volt az oldalon, hiszen van gamer vonzata. Hiába van nekünk HWSW-nk, ezzel jó, ha itt találkozik az ember. Csak így tovább srácok!
15.
15.
névtelenség
#4: Yanez és a BBW fétis. :D
I know it! I fucking know it!
14.
14.
greenmelon
13.
13.
gyerecske
Inkább egy ilyen :

http://mobilarena.hu/teszt/sony_xperia_z1_compact_kis_test_nagy_lelek/bevezeto_tartozekok.html
12.
12.
tjames
Én inkább a 4"-os telefon + tablet híve vagyok
11.
11.
adriano28
#6: én alapból 2 méter vagyok és a kezem se kicsi ezért a zsebem is nagy :D
10.
10.
adriano28
az a cink ezekben a nagy telefonokban hogy két kézzel egyszerű, míg egy kézzel nehéz vezérelni.. nekem is hasonló méretű telóm van, és most, hogy eltörtem a kezem előkellett vennem egy kisebb telót mert nem tudom irányítani :(
7.
7.
greenmelon
#4: :D

#6: Pedig ott hordjuk, én legalábbis, szűk farmernél macerás elővenni meg elrakni de amúgy nincs vele gond.
6.
6.
watto
Ne mondjátok már, hogy ezeket a telefonokat a zsebetekben hordjátok ... hogyan ???
5.
5.
HerodPK
Nem olvastam el csak a focim sorokat :) jot mosolyogtam a seggedel telefonálos részen , persze kesobb elolvaso igerem hogy érdemben is hozzászolhassak. csak idohiány van jelenleg. a kérdésem inkább csak az , mivel én imádom a designe-t a HTC one nak . Tud e valaki érdem infot a HTC One Harmonyrol? mert az utolso bejegyzesek szept 15. és csak pletyka szintjen beszelknek rola. Elméletileg megtrtja majd a htc one kulsejét csak minden uj belul és persze W8 al fut majd :D
4.
4.
Yanez
#3: Ebben a dologban én is olyan vagyok, mint egy csaj: szeretem, ha minél nagyobb.
3.
3.
greenmelon
Jók ezek az óriásfonok, az S3-nál eldöntöttem, hogy 5" alatt nem veszek telefont, sokkal jobb ezt a méretet használni, mint a kis légypiszoknyi szarokat.
2.
2.
Daks
#1: Igazad van, azt el is felejtettem lefotózni.
http://gigaom2.files.wordpress.com/2013/08/htc-one-max-and-htc-one-rear.jpg%3Fw%3D708
1.
1.
Kreto
Nem rossz cikk. Bár én raktam volna fel egy képet a hátlapról is mivel említed hogy csúnya. Ha nem is a teszt készülék karcos hátlapjáról (bár én ezt is bevállaltam volna hiszen legalább lehet látni hogy mi lesz vele ha "rendesen" van használva) azért egy googles kép elfért volna. Tudom hogy én is rákereshetek ha érdekel de szerintem úgy kerekebb lenne a teszt :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...