HipShotDot: lézeres irányzék FPS-ekhez

  • Írta: Daks
  • 2016. december 7.
Link másolása
Érdekes gaming kiegészítő landolt a kezünkben. Az AirDrop Gaming egy tévére erősíthető lézeres irányzékot küldött nekünk kipróbálásra - a piros pötty a könnyű és gyors célzást segíti, növelve a játékélményt és a teljesítményünket.

Néhány éve egy barátomnál láttam hasonlót, persze teljesen házi megoldással. A srác egy darab celluxot ragasztott a tévére, majd filctollal rárajzolt egy keresztet, ezzel segítve magát az FPS-ekben. Ha futás közben meglátott egy ellenséget, akkor így gyorsabban tudta lelőni, akár azonnal célra tartva a fegyverét, akár csak úgy menet közben eleresztve néhány golyót. A dolog működött. Akkor talán még Modern Warfare-eztünk, ami nagyon jól ment neki, osztotta a fejeseket, és csinálta a videókat - szóval benne volt a témában.

Na, valami ilyesmit talált ki az AirDrop Gaming is. A HipShotDot nevű kiegészítőjük egy univerzális irányzék, egy USB-vel működő apró, világító pötty, ami a fenti megoldást hivatott kiváltani, komolyabb formában. Maga az eszköz 15 dollárért rendelhető meg a készítők honlapjáról, 13 dollárnyi szállítási díj mellett, az így összejött 8 ezer forintért cserébe pedig egy tapadókorongos, világító kis segédfényt kapunk, ami a TV-re illesztve állandó és pontos célt fog nekünk mutatni, minden játékhoz. A cucc nagyjából két hét alatt volt itt, buborékos borítékban, postával, és azt kell, hogy mondjam, az első percben beleszerettem.

A csomagot kibontva két tapadókorongot fogunk találni, egy hosszabb kábelre felfűzve, végén egy USB-csatlakozóval. A HipShotDot nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik, nem kell hozzá semmi driver vagy támogatás, egyszerűen be kell dugni az USB-be, világít, és ennyi az egész. Játsszunk bármilyen konzolon, bármilyen FPS-sel, a cucc a segítségünkre lesz, az első korong tartalmazza a pirosan világító kis ledet, míg a második a tévé aljára hivatott kerülni, megfeszítve a kábelt. Csak annyi feltétele van a dolognak, hogy jó nagy tévénk legyen - az irányzék tapadókorongja egy 5 forintos méretében zavarja meg a látásunkat, így kisebb monitorokkal, laptopokkal már nem használható. Több hátránya lenne, mint előnye.

Nekem a nappaliban egy 50-es Philips-tévém van, amin tökéletesen mutat a kis kiegészítő, a 32-es hálószobai Samsungra viszont már nem tenném fel. Érzésem szerint 40-től felfelé érdemes beszerezni egy ilyet, követve a minél nagyobb, annál jobb elvet, a teszt során pedig több játékkal is kipróbáltam, és mindnél jól vizsgázott. Titanfall 2, Star Wars: Battlefront, Battlefield 1 - a cucc kiállta a próbát, a fény kellően erős, mégsem vakít, a tapadókorongok biztosan tartják magukat, és nem volt zavaró az átlátszó perem sem, legalábbis nem annyira, hogy az nagyon rontsa a játékélményt. Csak arra kellett figyelni, hogy a játék elején kitartsam a fegyvert, és pontosan oda rakjam, ahová a cél mutat.

A HipShotDot főleg a gyorsabb, szaladgálós FPS-ekben fog nekünk segíteni. Azokban a játékokban, ahol pörögnek az események, folyamatosan mozgásban vagyunk, és századmásodperceken múlik az életünk. Futás közben a játékok saját célkeresztje széthúzódik, így ha feltűnik egy ellenség, akkor lassítanunk, céloznunk kell, a kis irányzék pedig ezt könnyíti meg. Elég ráfordulnunk, és már meg is van a frag, nem ezzel fogjuk háromszáz méterről kiszedni a mesterlövészt, de a kisebb pályákon magabiztosabban tudunk lőni a célpontunkra, ami szép kis eredményeket hoz majd.

Persze mondhatnánk, hogy ott a saját célkereszt, meg sok játékban amúgy is lehet lézeres kiegészítőt tenni a fegyverekre, ezt nem is vitatom, így van. Nem biztos, hogy minden játékban segítség lesz a HipShotDot, meg amúgy is megválogatja azt, hogy kinek tetszik és kinek nem, viszont akinek bejön, az jól kihasználhatja. Pontosan lehet vele látni, hogy a fegyvert kitartva hova fogunk célozni, segíti a fókuszálást, és játéktól függően még extra cuccokhoz is juthatunk vele. A Call of Dutyban lehet például lézert venni a fegyverekre is, viszont ezzel a kiegészítővel felszabadul egy slot, amit másra használhatunk fel, így növelve az előnyünket.

A HipShotDot csalás egy kicsit. De ugyanígy csalás az is, ha jobb monitora, gyorsabb tévéje, vagy drágább kontrollere van valakinek, mégis megvesszük ezeket. A kis kiegészítő megvásárlásán érdemes elgondolkodnia annak, aki napi szinten játszik FPS-esekkel, multizik és klánozik, mert hasznos tud lenni. Na meg aztán a barátok is néznek majd nagyot, ha átjönnek, vagy csak mesélünk róla. Jópofa, nézzétek meg!

Kapcsolódó cikkek

34.
34.
Sakee
a cikkíró sokat Multis-fps-zik biztos. HIába van lézer akár egy CoD-ban NEM használják, engem pl zavar is , célzásnál is....
27.
27.
Beniciodeltoro
Az biztos hogy nem rajzolok pöttyöt a tv-m közepére, bármilyen filmet néznék azt a pöttyöt figyelném, és ilyen kütyüt se veszek, tőlem telibe lőhetnek, magasról leszarom a k/d arányt.
25.
25.
Banszien
Szóval egy piros ledecske, aminek a kábele belerondít a képbe 8000 Ft-ért? Micsoda ajánlat...
24.
24.
pszihoapu
ez most vicc vagy komoly? :-O
nyoc guriga, meg usb meg tapadokorong? megallafaszombazze!
erre is jo:

https://www.youtube.com/watch?v=J2l-F1ElJMc
21.
21.
giga321
Na megvan mit kérek a szüleimtől.
20.
20.
Yanez
#19: Tuuuuudtamm!!!!!!! Mindegy, majd a legközelebbi tv-n. :(
19.
19.
Stranger
#18: Bocs, hogy elrontom a kedved.... De neked nem mondták, hogy elég egy szöget ütni a közepébe? :S
18.
18.
Yanez
Én úgy oldottam meg, hogy fúrtam a 4K-s tv-m közepén egy lyukat, a háttérben a fal pedig piros színű. És még 10 forintomba sem került, mivel a fúrót a melóból kölcsönöztem. Csak annyi a gáz, hogy melléfúrtam, így mégegyet kellett csinálni.
17.
17.
zozo76hun
nameg ugy jatszak hogy a vezetek ott van a kepben. kell a fenenek.
16.
16.
Matt8888
Mi a túró ez? XD
Már nem menő a piros filc? :'D
15.
15.
_NMI_
Hát ne haragudjatok meg, de aki ezt hajlandó megvenni, az az én szememben majdnem teljesen alkalmatlan az életre...
Ahogy azt írták már előttem, kb 10 (TÍZ) forintból meg lehet oldani ezt. Hová süllyedünk még?
14.
14.
Prax
#1: Pontosan, anno Cod:Uo-ztam, jó 10 éve, akkor volt néhány rifle only szerver, ahol nem volt célkereszt sem. Haver szépen rajzolt egy pöttyöt a monitor közepére ahol lennie kellene neki.
13.
13.
imchristailor
12.
12.
s4jtqkac
Lézeres irányzék.. Aztán meg kiderül, h egy ócska világítós tapadókorong.. Lmfao...
9.
9.
Lorthirash
Hát ettől senki nem lesz jobb :)
6.
6.
sloth
#5: De te nem vagy a haverom ¬_¬
5.
5.
markoci555
#4: én is filceztem régen
4.
4.
sloth
#1: Ja, az én egyik haverom meg alkoholos filccel oldotta meg a gondot, minek ezek a burzsuj cuccok, nem ertem
3.
3.
Viktor_The_Best
Ezt miért nem csinálja meg a játékfejlesztő a játékban a lézerirányzékot? Minek ehhez egy tapadókorong? Jézusom. Én biztos nem tapasztom fel a monitoromra és még zavaró is.
2.
2.
Én ugyanezt régen egy darab hajszállal (nem viccelek) meg tudtam oldani. :D Haver meg blu-tacket használt.
1.
1.
Uhu123
:D
Haverom régen nagyon komolyan tolta a CS-t, ő ezt megoldotta anno egy piros ragasztószalaggal, amiből kivágott egy fél cm*fél cm méretű részt és felragasztotta középre.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...