Superman Returns: The Videogame

  • Írta: Daks
  • 2006. május 18.
Link másolása
A 2006-os E3 játékkiállításon az Electronic Arts játszható Superman Returns-szel rukkolt elő. Természetesen mi sem maradhattunk ki a jóból és beálltunk a sorba, hogy első kézből tájékoztassunk titeket a játék milyenségéről.
A Superman Visszatér című film az Egyesült Államokban június 30-án, hazánkban pedig július 17-én kerül a filmszínházakba. A Warner Bros és a Legendary Pictures kooperációjában készült szupermozi nem kevesebb, mint 180 millió dolláros költségvetést tudhat magáénak, a főszerepben pedig ezúttal Brandon Routh (Clark Kent), Kate Bosworth (Lois Lane) és Kevin Spacey (Lex Luthor) domborít majd. A filmre rákapva az Electronic Arts egy igen jónak ígérkező akciójátékot is készít PC-re, Playstation 2-re, PSP-re, Xbox-ra, Xbox 360-ra, GameCube-ra és Nintendo DS-re. Lássuk, hogy mit kínál ezúttal az óriáskiadó!


Superman-nel már sokszor találkozhatott a játékos társadalom. Az első szuperhősös flipper gépet 1979-ben dobta piacra az Atari, majd a 80-as évek közepén jöttek az arcade stílusú akciójátékok Commodore 64-re, NES-re és Amiga-ra, a 90-es években pedig a SNES, a Genesis, az N64 és a GameBoy is büszkélkedhetett 1-1 verzióval. A 2000-es évek elején még mindig nem állt meg a konzolos Superman mánia, jöttek a GameCube, a GameBoy Advance, az Xbox és a Playstation 2 variánsok, most pedig 2006-ban a Superman Returns: The Videogame-re várunk, mely végre-valahára PC-re is hajlandó lesz megjelenni.


A Pókemberhez hasonlóan ismét egy szabadon bejárható, 130 négyzetkilométeres városban kell majd repkednünk, borsot törve ezzel a galád és gonosz bűnözők orra alá. Persze nincs Superman szuperképességek nélkül: feladataink megoldásához használhatjuk majd a szuperlátásunkat, a jeges szuperleheletünket, a repülési tehetségünket, szupererőnket és persze az 1300 km/h-s szupersebességünket is. Superman feladata, hogy bármi áron megvédje Metropolis lakosságát, de két küldetés között azért jut idő a szórakozásra is. Ha nagyon unatkozunk, gonosz célra is fordíthatjuk szupererőnket, így poénból kidobálhatjuk majd az embereket a felhőkarcolókból, lézerszemünkkel felégethetjük a parkoló autókat, vagy akár a Daily Planet épületének tetejéről ellopott hatalmas földgömbbel bowlingozhatunk a nyílt utcán.


Persze aki a sztorit választja és ökörködés helyett az elsődleges küldetésekre koncentrál, annak is jut feladat bőven. Embereket kell majd megmentenünk, harcolni kell a szuperbűnözőkkel, rablók és tolvajok után kell szaladgálnunk, fán fennragadt macskákat kell lesegítenünk és persze a főgonosszal is farkasszemet kell majd néznünk. A szuperbűnözők közt olyan nagy arcok térnek vissza, mint Lex Luithor, Metallo vagy Parasite, rajtuk kívül pedig a természet is összeesküdött ellenünk, így tornádókat és egyéb katasztrófákat kell majd megelőznünk.


A 2006-os E3 játékkiállításon bemutatott és kipróbálható Superman játék 40%-os készenléti szinten állt, de így sem volt sok okunk a panaszra. Hatalmas és látványos bunyóknak lehettünk szem és fültanúi, megtapasztalhattuk a szuperképességek egy nagy részét is, de ami a legjobban tetszett mindenkinek, az az volt, hogy az egyik főellenséget egy kettétört felhőkarcolóval kellett lebokszolnunk. A kedvenc kombónk (mert igen, ilyen is van) a fejlesztők által Thousand Fists-nek hívott trükk volt, melyben főhősünk a pofonokat folyamatosan eltűnve majd ismét láthatóvá válva, különböző irányokból adta a gonoszoknak.


A nextgen grafika nagyon meggyőző, bár meglátjuk, hogy az életben, egy átlag PC-n mennyire fog élni a speckó effektekkel felturbózott Metropolis. A rövidteszt során a zenei és hangeffektekkel nem volt semmi bibi, a muzsikát pedig egy egyelőre névtelenségbe burkolódzó Oscar-nyertes zeneszerző komponálta az Electronic Arts felkérésére. Hogy mégis milyen lesz a Superman Returns? Június 28-án megtudjuk!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...