A Superman-játék, amely sosem készült el

  • Írta: fojesz
  • 2016. március 21.
  • Gyászhír
Link másolása
A 2006-os mozifilm óta nem készült komolyabb Superman-játék, jóllehet a megboldogult Factor 5 szeretett volna előrukkolni egy újabb adaptációval. A projektből aztán nem lett semmi, és még a fejlesztőcsapatot is magával rántotta.

Most, hogy nyakunkon a Batman v Superman premierje, vessünk egy pillantást a legutóbbi Superman-játékra - amely végül el sem készült. A Rogue Squadron-sorozatot és a Lairt is jegyző Factor 5 fejlesztéséről először 2008-ban, aztán 2009-ben írtunk, és az eredeti tervek szerint a 2006-os Superman Returns című mozi folytatásának a játékváltozata lett volna.

Igen, az eredeti tervek szerint, ugyanis a film mögül még hamarabb kifaroltak a készítők, és a Factor 5 saját adaptációként folytatta a munkálatait. A projektnek végül a játékot kiadó Brash Entertainment bezárása vetett véget: a cég a licencelt játékok gyártására igyekezett üzletet építeni, a drága licencköltségek, a gyenge minőségű fejlesztések áradata és a 2008-as válság azonban együtt megtették a hatásukat.

A Blue Steel kódnéven futó Superman-játék egy nyitott világú cím lett volna, és több ikonikus főgonoszt is felvonultatott az Acélember világából. A játék egyik legszórakoztatóbb játékeleme lehetett, hogy hősünkkel nemcsak szabadon cikázhattunk volna Metropolis felhőkarcolói között, de egy-egy csata közben felkaphattuk az ellenfelünket, és átrongyolhattunk vele az épületeken. A fenti videóban gameplay jelenetek is akadnak, ez is szerepel köztük.

A Blue Steel PS3-ra és Xbox 360-ra készült, de a Factor 5 önszorgalomból a Wii-re is fejlesztett volna egy verziót, annyira kedvelte a konzolt. A csapatnak ez volt az egyik utolsó projektje, 2009-ben zárta be az amerikai, és 2011-ben a német részlegét.

6.
6.
KeXxX
#5: Akkor a Rocksteady-nek mindenképpen lépnie kell :) Bár én hiszem azt, hogy az AK után (mivel már minden DLC-t kiadtak) belekezdtek egy új IP-be.
5.
5.
Seggeszkexkluzív
Megérdemelne már egy jó játékot a Superman.
4.
4.
dante92
Nagyon szívesen a hírt.
3.
3.
crytek
Ebben pedig volt rendesen potenciál. Rockstady kezelésbe vehetné a karaktert!
E3-on remélem villantanak valamit.
2.
2.
McDuff
Bryan Singerre azóta is haragszok. az X-men filmek után összehozni egy olyan szart mint a Superman Returns?! mintha szándékosan baszta volna el, a Marvel oldalára hajtva a vizet,szörnyű az a film.
1.
1.
Effecta
A Superman Returns nagyon jó játék lehetett volna, ha nem lett volna egy összecsapott gányolmány.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...