N3: Ninety-Nine Nights

  • Írta: Ca$h
  • 2006. december 23.
Link másolása
A legendás playstation-ös sorozat, a Dinasty Warriors (DW) sikerein felbuzdulva a Microsoft Studios, Q Entertainment és Phantagram triumvirátusa gondolt egyet és megcsinálta a maga X360-as DW-jét. Hogy milyen eredménnyel az mindjárt kiderül.
Kissé gyermetegen egyszerű történettel lett megáldva a játék. Létezik a fény és a sötétség kristálya (Orb), amiknek az erejét egyesítve 99 napon keresztül sötétségbe borul a föld, majd az aki birtokolja ezeket a köveket eme napok lejártakor, örök életre és hatalomra tehet szert. Ez természetesen mindenkinek a tudomására jut, pedig akkoriban még Internet sem volt. Lényeg a lényeg a gonosz és jók erői mindent bevetnek, hogy megszerezzék ezeket a kavicsokat. Természetesen lesznek hősök mind a kélt oldalon akiknek a képességeivel nem sokan vetekedhetnek. Ezeknek a hatalmas harcosoknak, még ha a méretük nem is mindig olyan nagy, bújhatunk a bőrébe végigverekedve magunkat ezen a kis arcade játékon.


Kalandozásaink során összesen 6 játszható karaktert tudunk unlockolni, ebből az egyik rejtett lesz, ahogyan jobb esetben találkozni fogunk egy titkos pályával is. Először csak a templomos lovagok vezetőjével a piros páncélos, boci szemű és természetesen méretes bögyökkel megáldott Imphyy-vel tolhatjuk végig a stuffot, mindenkinek fel fog tűnni, hogy igen könnyedén. Elképesztően tápos a kiscsaj, keményen lehet osztani vele az észt. Összesen hat pályán kell majd próbára tennünk magunkat vele, ami ha sikerül máris két újabb karakterrel kezdhetjük elölről az egészet. No de itt jön a lényeg, hiszen nem teljesen elölről, mert vannak olyan pályák, amik mindenkivel ugyanolyanok, de vannak olyanok is, amikkel idáig nem is találkozhattunk. Itt lép be a képbe a gamma egyik érdekessége, hogy csak akkor lesz egy egész kerek a történet, ha minden egyes szereplővel végignyomtuk.


Külön érdekességnek számít, hogy az elvileg gonosz, orc harcos történetéből kiderül, hogy nem is olyan gonoszok azok az orckok, nekem legalábbis sokkal ellenszenvesebbek voltak az emberek ifjú harcosunk szemszögéből. Maga a stuff rendkívül egyszerűen van felépítve. Nem kell mást tennünk, mint végigverekedni magunkat az embertelenül sok ellenfelen. Minél több tapasztalatra teszünk szert annál magasabb szintet tudunk elérni, és minél magasabb szinten vagyunk annál több kombóval fogunk rendelkezni. Persze kellő tapasztalattal ki fog derülni, hogy ebből a kombó arzenálból csak egy-kettő van amit érdemes is használni, mert a többi szinte teljesen hasztalannak fog bizonyulni. Lesznek különböző tárgyak és néha fegyverek is, amik összeszedésével némi RPG elemeket is bele próbáltak csempészni a játékmenetbe. Kisebb nagyon sikerrel, hiszen nekem olyan is előfordult már, hogy a felszedett tárgyak 60%-a nem az én karakteremnek lett készítve, ami miatt nem pluszokat hanem mínuszokat okozott a használatuk. Ez amiatt van, hogy véletlenszerűen kapjuk a tárgyakat és koránt sem mindegyik a mi kasztunkra lett kitalálva.


Természetesen a DW-hez hasonlóan itt is lesznek speciális képességeink, amikkel hatalmas pusztítást tudunk véghez vinni, igencsak látványos módon. Ahogy írtjuk az ellent, folyamatosan töltődik a piros energia csíkunk, ami ha eléri a maximumot érdemes rögtön aktivizálni is, mert ennek a használata közben pedig a kék csíkunk töltődik, amivel viszont az überbrutál „Orb attack"-et lehet használni. Ennek még látványosabb irtás lesz az eredménye, ami gyakran az egész képernyőt az örök vadászmezőkre küldi.


Kissé nehéznek tartottam azt, hogy minden egyes pályát teljes egészében meg kell csinálni, mert ha nem sikerül, akkor lehet elölről kezdeni. Ez abból a szempontból érthető, hogy nincsen túlságosan sok pálya egyik karakternél sem, van olyan ember akinek csak három van, viszont abból a szempontból meg nagyon nehéz, hogy vannak olyan csaták amik során akár 3-4 főellenféllel is összehoz minket a sors és a végigvitelük akár 30 percet is igénybe vehet. A főellenek meg egyébként igencsak jól tűrik a gyűrődést még egy orb attack is csak az 1/6-od részét veszi le az energiájuknak. Úgyhogy a gatyáját rendesen fel kell kötnie annak, aki mindegyik hőssel végig akarja tolni az N3-at.


Akkor most jöjjön egy rövidke elemzés: a grafika ha őszinte akarok lenni, manapság már édeskevésnek számít. Igaz olyan 7-8 hónappal ezelőtt még teljesen lementem volna hídba tőle, de azóta már ott van nekünk a Gears, meg a R6 Vegas, meg a Lost Planet és sorolhatnám, úgyhogy ez sajnos csak egy közepeske. A zenék nagyon hangulatosak és fülbemászók, de sajnos mindenkinél ugyanazok ami miatt egy idő után már unalmasak. A szavatosság sem valami jó, hiszen ha mindenkivel végigtolja az ember, akkor nagy a valószínűsége annak hogy soha többé nem fogjuk elővenni és a polc alján fog elrohadni szegény dvd. A játékmenet viszont valami miatt nagyon jóra sikeredett. Valahogy olyan különleges feelingje van annak, amikor a fél méteres kardot a kezünkben tartva, halált megvető bátorsággal nekimegyünk a több százas tömegnek, és pár perc alatt ki is írtjuk őket mind egy szálig, minden erőlködés nélkül. Ez valahogy nagyon el lett találva. Éppen ezért van az, hogy a megérdemelt 6 pont helyett 7,5-et adtam rá, mert van benne valami különleges ami miatt nem tudja abbahagyni az ember. Viszont sajnos hiányzik belőle az a kis plusz, ami miatt nagy címnek lehetne nevezni… Emiatt csak azoknak ajánlom, akiket nagyon nem vet meg a pénz!

4.
4.
DON GONDOCS
Egész jó játék, meglepően jó harcrendszerrel. Azért a grafika sem rossz.
3.
3.
hl89x9
Számomra ez az egyik játék amiért vennék x360-t.
2.
2.
Ca$h
Jaja... de ugyanez elmondható a DW-ről is. Ez egy ilyen műfaj! :)
1.
1.
Daks
szerintem nagyon monoton a sok harc, nem is érdemel többet a pontszámnál, amit kapott
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...