WALL-E

  • Írta: Ca$h
  • 2008. július 5.
Link másolása
Mint azt mindenki tudja, annak az esélye, hogy egy animációs, vagy egy mozifilm adaptálása kedvenc játékgépünkre sikerrel járjon, nagyjából annyi, mint arra, hogy windowsunk soha többé nem fagy le. Tekintettel arra, hogy a tavalyi év Pixar meséjének PSP-s változata meglepően élvezetesre sikeredett, a Lecsó személyében, adtam egy esélyt az ideinek is.
Már csak azért sem hagyhattam ki, mert a bemutatókból szinte 1000%-ig biztos voltam benne, hogy mindenki kedvenc kiadójának, a Pixarnak, újra telibe sikerült találnia ezzel a tündéri kis robottal. Lássuk hát mire számíthatunk, maradjatok velünk!


Mint ahogyan azt a mozi előzetesekből már tudni lehet, WALL-E egy imádnivaló, eredeti, igazi karakterrel rendelkező kis takarító robot, aki sajnálatos módon, több mint 700 éve sínylődik szerény bolygónkon, amit mi csak úgy ismerünk, hogy Föld. Ma már csak a szemétdomb jelző illik rá leginkább. Ő persze csak végzi a dolgát bőszen, fáradhatatlanul takarít, és tekintettel a napenergiával működő celláira, a sorsa igencsak az örökkévalóságig tartó tisztogatásra lett ítélve. Nem is lenne ezzel semmi gond, hiszen akad dolga bőven, a probléma csak azzal van, hogy nagyon magányos szegénykém. A film ezzel foglalkozik majd leginkább, a játék pedig a korábbival fog, avagy a végtelenül sok kosszal, ami bolygónkat tarkítja.


Stílusa szerint a WALL-E egy ügyességi stuff, megfűszerezve némi logikai elemekkel, és természetesen a kötelező felfedezős, keresgélős részeket sem hagyhatták ki belőle. Ahogyan az a Lecsóban is volt, itt is rengeteg kis mozdulattal fog rendelkezni főhősünk. Képesek leszünk doboz alakot felölteni, aminek köszönhetően a különösen szívós ládákat miszlikbe apríthatjuk, ezzel hozzájutva a benne lévő ajándékokhoz, illetve ilyenkor sérthetetlenek is leszünk. Rendelkezünk egy lézersugárral is, amivel a távolabbi célpontokat vehetjük majd célba. Igaz ennek az energiája véges, de nem kell aggódni, mert lesznek erre kihelyezett feltöltő állomások, amiknél egy mini-game sikeres teljesítésével már vissza is nyerhetjük az elvesztett sugárnyalábjainkat. Ezen kívül képesek leszünk FPS nézetbe váltani, aminek a segítségével pontosabban tudunk majd lőni, illetve ilyenkor találhatjuk meg az elrejtett kis kincseket (artifact), mint a WC pumpa, bumeráng stb. aminek WALL-E egy humoros kisfilm kíséretében nagyon szokott örülni. Ha napfényes helyre tévedünk, főhősünk nem lesz rest kinyitogatni energiacelláit, és egy áhítatos ég felé tekintéssel már újra teljes energiával folytathatjuk kalandjainkat. Különösen hangulatosnak tartottam azt, hogy a D-Pad lefelé nyomásával be tudjuk kapcsolni a bemutatókból is jól ismert, amolyan béna 60-as évekbeli, nyárspolgári hangulatot sugárzó kis muzsikát, amit WALL-E  nagyon szeret, néha még mozog is rá egyet-kettőt. Végül pedig, de nem utolsó sorban, tündéri barátunk imádja a sebességet, ilyenkor a profi gördeszkásokat is megszégyenítő akrobata mutatványokat képes produkálni, mi csak győzzük vele a ritmust tartani.


Igazából maga a játékmenet rendkívül egyszerű, mégis nagyszerű. Nem kell mást tennünk, mint az adott pályán az összes ládát megtalálni, és a benne lévő cuccokat felszedni. Közben lesznek olyan ajtók, amiket csak megfelelő számú kék kapszulával tudunk kinyitni, vagy éppenséggel egy logikai feladvány megoldásával, néha pedig csak úgy, ha felrobbantjuk. Persze az ügyességünkre és a felfedező képességeinkre is szükségünk lesz, nem ritkán még gondolkoznunk is kell majd, főleg akkor, ha meg szeretnénk szerezni az összes kincset, amiket WALL-E a legjobban szeret. Minél alaposabban teljesítünk egy pályát, annál több bónuszpontot kapunk a végén, amiket vagy ötletes kis csalásokra költhetünk, vagy pedig az UMD-n található rengeteg extrára. Ezek nagy felbontású képekből, illetve kisfilmekből állnak, mint mondjuk a mozi bemutató.


Bevallom én egy picikét féltem a stufftól, lévén már rögtön az elején olyan érzésem volt, hogy rengeteg mindent le fognak nekem itt lőni, mielőtt még látnám magát a filmet. Tekintettel arra, hogy egy csomó igencsak szemrevaló átvezető animációnak lehet majd a játékos szem, és fültanúja. Ezek tökéletesen illeszkednek a történetbe, és remekül megadják nekünk az alaphangulatot. Én már csak abban reménykedtem a tesztelés közben, hogy a készítők betartották a kötelező szabályt, miszerint tilos spoilereket rakni egy-egy adaptációba. Reméljük, hogy így lesz, addig is tovább csökkentem WALL-E éhségemet eme remek kis gammával.


Mint azt gondolom már kitaláltátok, újra meg vagyok elégedve ezzel a kis stuffal. A készítőknek vissza sikerült adni a film hangulatát, amit igaz még nem láttam, de a bemutatók sokat elárultak már róla. Igaz a multis részt egy picivel jobban is ki lehetett volna dolgozni, de ezt már megszokhattuk kedvenc kézi konzolunkon. Úgy gondolom, hogy sokan lesznek, akiket megfog ez a kis játék, igaz nem olyan szép a grafikája, mint a nagytestvéreken, és vannak apróbb hibái is, de a hangulata az nagyon el lett találva. Találkozunk a hónap végén, amikor magáról a moziról fogok nektek írni. Csak győzzétek kivárni!

Memóriakártya: 544KB
Wireless  Kompatibilis: Igen
Game Share: Nem
Wireless Network: Igen
PSP Danger: * *

21.
21.
Ca$h
így van, ahogyan engem sem... =)
20.
20.
Optimus Prime
Ez igaz, az irányítás eleinte nagyon idegölő - kb. mint a TF The Game-nél - de bele lehet jönni. Gyanítom ez a konzol átirat betegsége. :(

A grafika is visszafogott, csúnyák a textúrák. Kb. 4-5 éves játéknak felel meg. De akinek megtetszett a kis Wall-E azt eme dolgok nem zavarják. :)
19.
19.
Ca$h
Aham... lehet kipróbálom PC-n is... bár eléggé elszoktam már az egértől... =)
18.
18.
Drider
Próbáld végigvinni a PC demó 2. misszióját! Az irányítás relatív a kameranézethez, ami folyton változik... Tehát lehetetlen egérrel mindig utánaállítani, amikor 4 gombkombinációt is használsz... és ezt kisgyerekeknek találták ki, nempedig egy húszévesnek, aki nem tudja végigvinni csupán a demóját. A grafika egyébként egyazegyben The Incredibles(a játék)-szintű, a textúraminőségről nem is beszélve. (A kanyonos jeleneteknél még szép is a sok HDR és Motion blur miatt)
17.
17.
Ca$h
ilyet se hallottam még, hogy PC-n nehezebb lenne az irányítás mint konzolon... :( sajnálom mert PSP-n nem voltak ilyen gondjaim!
16.
16.
Drider
Próbáltam a PC-s demót, de valami hihetetlen nehéz irányítani, amikor a hordószállítók tetején kell mászkálni... idegesítő, hogy az irány mindig a kameranézettől függ... na ott el is akadtam
15.
15.
Ca$h
=) nem tudjuk egyelőre
14.
14.
Ca$h
Tényleg, lehet hogy ő énekel tök jó! =)
13.
13.
Optimus Prime
#10: egy kédésem lenne a zenével kapcsolatban, ami a játék indításakor hallható. Tipikus '60-as évekbeli musical stílus. Engem az énekes hangja nagyon emlékeztett Weird Al Yankovic-ra, lehetséges hogy ő az? Habár a stáblistán nem láttam a nevét.

A másik PC-s verzión melyik billentyűre kezd el táncolni? :)
12.
12.
bobby
nem gyógyulok meg,.. mert hülye vagyok... biiiiiii.... semmi!
11.
11.
bobby
hát... a kuva nyád :)

vicc voot... meggyogyulok, nyugi... valahogy
10.
10.
Ca$h
Hol? Sehol? NEM fogjuk letesztelni... hajjaj... most mi lesz bobby ewing! Keressd a Bobbbykapocs.hu-n! Esetleg valami hozzászólás a játékkal kapcsolatban?
9.
9.
bobby
8.
8.
Ca$h
bobby: köszönöm a tanácsodat... ígérem mgefogadom....
7.
7.
bobby
cash inkább dolgozz a cikken....
6.
6.
Ca$h
Aramisz: mi GK-sok is veled vagyunk... NAGYON nagy a kísértés! =)))
5.
5.
Ca$h
bobby: természetesen a világon mindennél fontosabb, hogy neked, drága bobby megfeleljünk... intézkedni fogok a bad company cikkel kapcsolatban... iszonyatosan ígérem!!!
4.
4.
Aramisz93
ÁHHH BANNN PLZZZZZZZZ...könyörgöm...az egész GK-s közösség erre vár hogy bannoljátok kérlek titeket
3.
3.
bobby
bocsánat, de mikor lesz battlefield bad company teszt? mert elhiszem h nehéz lenne, de inkább ilyenekkel foglalkoznátok, ne ilyen játékadaptációs, gyerekes, homokozós sz.rokkal... ha lehet akkor lécci még ma adjátok ki a teszt cikkjét a b:bc ről... köszi
2.
2.
Ca$h
Hát igen... ez tényleg, az sajnálom. De nem hinném, hogy a PC változatból hiányozna a multi!
1.
1.
Optimus Prime
Ez a Pixar film kivételesen nekem is bejött az előzetesek alapaján (talán robot szereplőkkel jobban tudok azonosunli). A PC-s demót én is próbáltam, eleinte kicsit idegölő, de bele lehet jönni. Aranyos kis játék, sajna a grafika nem a legjobb, de legalább a gépigény is kicsi.

A tesztet olvasva megörültem a multis részek, de aztán látom hogy ez a PSP-s változat tesztje.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...