HWSW: Az NVIDIA kezében az AGEIA PhysX

  • Írta: Daks
  • 2008. február 5.
  • Érdekesség
Link másolása
Kötelező érvényű megállapodást írt alá a PhysX fizikai gyorsítóchipjéről és fizikai modellező szoftveréről ismert AGEIA felvásárlásáról az NVIDIA - írja a HWSW.
Kötelező érvényű megállapodást írt alá a PhysX fizikai gyorsítóchipjéről és fizikai modellező szoftveréről ismert AGEIA felvásárlásáról az NVIDIA - írja a HWSW.

A cél az, hogy az AGEIA technológiáit a jövőben az NVIDIA termékekbe integrálják, vagyis a GeForce chipek ne csak grafikus, hanem fizikai gyorsítóként is használhatók legyenek.

"Az AGEIA csapata világszintű, és ugyanaz a szenvedélyük mint nekünk: a legelképesztőbb és magával ragadóbb játékok létrehozása" -- mondta az akvizíció kapcsán Jen-Hsun Huang, az NVIDIA elnök-vezérigazgatója. "A világ legismertebb GPU-ját és fizikai motorját létrehozó csapatok házasításával játékosok százmilliói számára tesszük elérhetővé a PhysX gyorsítást a GeForce segítségével." Az NVIDIA közleménye szerint a GeForce 8800GT grafikus chip ideális lehet akár fizikai gyorsítóként is, hiszen 128 stream processzora párhuzamos feldolgozás esetén két nagyságrenddel erősebb bármilyen két- vagy négymagos x86 processzornál.
7.
7.
mcwolf
venybaby:

Ha jól rémlik a GRAW-tesztből épp ellenkezőleg: 4-5 fps-sel lassabb a pPhysX kártyával. Látványosabbak voltak pl. a robbanások,de az fps visszaesett.

Tehát (ezidáig) nem gyorsít,hanemm lassít a gépen.
5.
5.
dareal
most még nincs nagy létjogosultsága, de 1-2 éven belül lesz. pl az ut3 engine kifejezetten szereti, ha van alatta egy fizikai kártya is.

előbb-utóbb ez is a gép szerves része lesz. kis nosztalgiával tölt el egyébként, mert pont tíz éve ugyan ez zajlott le a 3d gyorsítókártyákkal. volt aki sikítozott, hogy áááá minek az, oszt manapság már az integrált kártyák is tartalmaznak 3d gyorsítást.
4.
4.
Optimus Prime
Pont ma olvastam a hírt az nVidia lapján. Nos, jó hír, mert lassan minden második game igényli az Ageia-t. A legtöbb elmegy szoftveresen, néhány nem -> Cellfactor, Warmonger. Ennek a hihetetlen physxának már utána néztem a cég honlapján, ahol pár in-game videóval demonstrálja, hogy milyen is az adott játék Ageia kártya nélkül és Ageia kártyával. Különbség látható, de én nem estem hasra tőle. Merta legtöbb eset olyan, mint szoftver tesztjében: sok kocka, amit megdobálhatsz egy labdával és voilá, repülnek a kockák.

Az új VGA-k árát tuti a kétszeresére nyomja, és csak az extrém gamerek vehetik/veszik meg. De előbb-utóbb olyan alap lesz, mint a hardveres videógyorsítás.



Csak nVidia-n futó játékok évek óta vannak. Persze úgy hirdettik azon az igazi, nem úgy hogy csak azon megy. "The Way It's Meant To Be Played", hát igen, a játékok 80 %-a erre épül. És úgy tűnik ,hogy a Valve is az nVidia-ra hajlik -> lásd Portal demó.
3.
3.
k_mark93
én inkább egy ati HD3870 ra gyüjtök és azt veszem meg,mer ez az egész cucc télleg feleslegesnek tűnik.ATi 4ever:D:D:D
2.
2.
LnB
nem akkora piac a fizikai gyorsítócsipp, hogy ez jelentőségteljes hír legyen. Ati0021 nek igaza van felesleges, és ha azt nézzük, hogy a Source is tökéletes fizikával rendelkezik gyorsító hardware nélkül akkor felmerül a kérdés hogy kinek kell ez?
1.
1.
ATi0021
Ez mind szép és jó csak ugye...



1. Ott van példának a Lost Planet PC-s verziója. NVidia és a fejlesztők és némi pénz segítségével ATi kártyákon gond volt a játékkal. Ami már az elején is fura volt, hiszem XBOx 360-ban ATi van így PC-n miért jobb NV-n. Meg lehet ezekután nézni a Lost Planetet. Rondán megbukott.

Ezzel arra akarok célozni, hogy jó ha van egy kártyába extra de ettől függetlenül egy játék készítő sem engedheti meg magának hogy akkor a másikat nem támogatjuk. Így viszont már feleslegesenk tűnik.



2. Ez a fizikai dolog mennyit emel a kártyák árán??? És ez mennyire éri meg??? Haver gépében van ilyen kártya és őszintén azok kívül, hogy a GRAW-ba nagyobb volt a robbanás más különbséget nem láttam.



3. Mint nagy Valve Source Engine fan csak annyit tudok mondani. HAVOK mindörökké. Sokkal jobb a HAVOK. Melleseg ha jól tudom Intelé az is. Így teszem fel a kérdésem AMD, ATinak mi maradt???
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...