A nextgen konzolokra gyúr az Unreal Engine 4.0

  • Írta: Daks
  • 2008. március 14.
  • Hardver
Link másolása
Mark Rein és bandája nem üldögél sokat az Unreal Engine 3 babérjain, a stúdióban már nagyba szövögetik a szupermotor új verziójának részleteit.
Mark Rein és bandája nem üldögél sokat az Unreal Engine 3 babérjain, a stúdióban már nagyba szövögetik a szupermotor új verziójának részleteit.

Az Unreal Engine 4 a következő generációs konzolokra, tehát a Playstation 3-ra és az Xbox 360-ra fog koncentrálni, tudtuk meg Tim Sweeny-től, az Epic Games egyik fejesétől. Az úriember úgy fogalmazott, hogy ez a két konzol az exkluzív célpont, vagy ha a Nintendo kiad egy hasonló teljesítményű gépet, akkor azt is beleveszik a csomagba. A PC-s fejlesztésről nem sokat beszélt a helyzetjelentés alkalmával, mindössze annyit mondott, hogy a Windows alapú platform prioritásban csak a konzolok után következik.
19.
19.
metafenomÉN
Én úgy tudom azért lett 360 a box mert arra akartak ezzel utalni hogy teljes körű (360 fokos) szolgáltatást nyújthat a gép (nem csak konzol...) Egyébként ha már így témánál vagyunk menyire tervezték az életidejét ezeknek a konzoloknak?
17.
17.
Dcrysis02
XboxGTX :)))) The way it's meant to be played in 2012
16.
16.
spongyab
360 a nevét elvileg azért kapta, hogy "számozásban" ne maradjon el a PS3-tól. Mert egy XBox2-PS3 számok közti lélektani különbség kezdő vásárlókat a nagyobb szám felé csábított volna.

Eleinte furcsa név volt, de mára mindenki megszokta. Bár a következő gép nevét így nehezebb lesz kitalálni - kíváncsian várom, generációban mindig is le lesznek maradva egy lépcsővel a Sony mögött
15.
15.
watto
360 fokos is lehet... :D Na jó nemszóltam ^^ Amúgy sztem tuti nem x720 lesz, elég sz@r is lenne
14.
14.
Optimus Prime
Hát én elégedett vagyok az "új" Unreal 3 motorral is. Szép grafika, jó optimalizáció. Számomra fura, hogy az én old-gen gépemen elég jól fut az UT3, BioShock, RoboBlitz, Fury. Egyedül a Frontlines ami csak minimumon fut, de még úgy is "szép".

Ha viszont a PC kiesi a kosárból lehet érdemes lesz beruházni egy konzolba, bár kérdés melyikbe? Hisz a maiak elavultak lesznek.



X720: kicsit viccesen hangzik. A '360' jelzőt mi után kapta?
13.
13.
szab92
Az a legnagyobb kár hogy lassan a pc-seket elfelejtik és csak a konzolokra koncentrálnak :(:(
12.
12.
Dcrysis02
Hát nemtudom.Azért mégis csak a PC-vel kezdődött.Minden alapja.De mind1.Ha ez kell...
11.
11.
Glek
Én el tudom képzelni, hogy az Epic mutatja az utat a motorjával a konzoloknak, nem pedig a hardver a motornak :D

Biztos, hogy vmi olyan üt?s motor lesz, hogy a Nap, meg a Hold leesik az égr?l mikor meglátja... :)

Amúgy szoktam jókat derülni az ilyen embereken, hogy "jajj de csicska az MS, úgyis 2 év múlva kiad egy konzolt"... én el tudnék viselni 2-3 év múlva egy újat... :)
10.
10.
felegyi
Daks kihagytál valamit ami igazán fontos:





Az EPIC másik atyaúristene, Mark "jól megmondom" Rein azonnal reagált Sweeney kijelentésére és kicsit pontosította munkatársa mondandóját. Rein már úgy nyilatkozott, hogy nem feltétlenül az X360-ra és PS3-ra kell gondolni, mint next-gen konzolokra, ugyanis szerinte ez a generáció nem lesz képes azt a technológiát megvalósítani, amin már most dolgoznak. Ezenkívül azt is megjegyezte, hogy ennek tükrében nem érdemes exkluzívításról beszélni.





9.
9.
westZsolt
Csak kikell számolni hogy hány év telt el a ps2-rajtja és a ps3 startja kőzőtt és már lehet saccolni:P
8.
8.
Dcrysis02
Nem elég hogy most a konzolok körül van a zsongás,most még a grafikát is elakarják csenni a personal computer-től??Ejnye,ejnye :)))
7.
7.
tjames
#6 Ha a PS3 10 évre tervezett, ez még hátránya is lehet, mert ha pl az MS 5 év múlva előáll egy új BOX-al (ami addigra a 7.évét is elhagyja majd) akkor elcsúszik a két konzol megjelenési ideje, és 3 év előnyre tesz majd szert a Box ?!?! Szerintem 10 évre botorság előre tervezni egy konzollal, s a SONY sem úgy gondolhatta, hanem addig fejlesztenek majd rá. Az nem zárja ki közben egy új konzol megjelentetését (lásd PS2 még mindig eladható)
6.
6.
tjames
#5 új unreal nem lesz, viszont a III-as kicsit felturbózták a GoW2 miatt. És egész baró garfot hoztak ki belőle :)
5.
5.
Scoo
Én is ugy tudom ahogy tjames és szerintem is kell még 4 év az uj nextgenre. Csak azt nem értem hogyan lehet egy olyan gépre tervezni ami még sehol sincs? Én ebből a hírből csak egy következtetést vonok le: nem lesz uj unreal engine erre a generáciora.
4.
4.
tjames
Lehet hogy messze vannak, de az eredeti hír tényleg úgy szólt hogy a next(next)gen gépekre fejlesztik. A X360 és PS3-ra már "current-gen"-ként kell tekinteni. Amúgy az eredeti hír szerint a legborúlátóbbak szerint is legkorábban 2-3 év múlva jönnek az új konzolok. (szerintem inkább 3-4 év lesz az, ha nem 5)
3.
3.
Daveout
Azé a next-next genek még messze vannak!!!!
2.
2.
kenny22
1.
1.
Chocho
Ööö... Én úgy tudtam, hogy a next-next genekre mennek rá, úgy mint ps4 és x720....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...