Megjelent és tölthető az iPhone OS 3.0

  • Írta: Daks
  • 2009. június 17.
  • Hardver
Link másolása
Az Apple végre kiadta az iPhone nem is olyan rég leleplezett legújabb, 3.0-ás verziójú szoftverét. Az update már tölthető az iTunes rendszerről!
Az Apple végre kiadta az iPhone nem is olyan rég leleplezett legújabb, 3.0-ás verziójú szoftverét. Az update már tölthető az iTunes rendszerről!

MMS támogatás, copy-paste, átfogó keresőrendszer, hangjegyzetek, új naptár, filmkölcsönző, felújított böngésző, internet megosztás, YouTube és iTunes fiók hozzáférés, peer-to-peer játékok és még sorolhatnánk. Az iPhone újabb mérföldkőhöz érkezett, ezt már csak a nyár közepén érkező 3GS modell fogja überelni. De addig is itt a legújabb OS update, melyet a hivatalos oldalról, illetve az iTunes-ról lehet beszerezni, iPhone tulajdonosoknak ingyen, iPod Touch-ra pedig 10 dollár fejében.

Kell az új OS?
35.
35.
zsocwargear
38:

+ Nekem van sok élményem még az életben, de néha olyan jól esik itt oltani az ilyen kis töketlen barmokat, mint te... :)
34.
34.
zsocwargear
38: Amíg nem tanulsz meg írni, addig nekem pont az ellenkezője jön le, bocs...



Az biztos, hogy diploma munkát ilyen helyesírással nem igen fogadnak el... Sőt, a konzulens el se juttat addig, hogy leadhasd, szóval...
33.
33.
Sohi
Látom nincs olyan téma amin ne kapna össze valaki :) Kicsit elkanyarodunk a témától...
32.
32.
dzsiádzsó


zsocwargear:



:D:D:D nehogy azt hidd engem ezzel fel lehet huzni, az ilyen kis tetveket max mint te, bocs de dilomám van, munkám, kocsim, nőm, nyilván ez feldolgozhatatlan adat számodra amit most közlök, igen van aki elér valamit az életbe, egyedül kitartással, és vagy te, akinek 1etlen élménye itt irogatni és másokat mocskolni, persze nulla tudással :D. De ne izgulj nem veszem el örömödet, csináld csak, én most megyek a csajommal bevásárolok a saját megkeresett pénzemből, te meg kérjél anyutol :D mennyi vagy kb 13 mi? :D na pusziii
31.
31.
akasp
rendes optika nélkül el lehet felejteni a rendes minőségű fényképeket...
30.
30.
zsocwargear
33: Nem csodálom, lehet csalódnának az emberek, ha megtudnák mekkora egy tapló szar vagy?
29.
29.
Sohi
N95-tel mint fényképezővel egy bajom van csak, nincs hozzá vízalatti tok :)
28.
28.
dzsiádzsó
zsocwargear :



Én tudok te idiota, csak azokat nem szeretem akik szerint a kis telefon méretű sz@rok, vki már fényképezőgépnek is hívja őket kb nem sokkal tudnak többet mint egy N95 kamerája, ne hidd már azt, hogy 30-40e megvett szarjaid odavágják N95-t



300 e-s gépeimet meg munkára használom elég sikeresen volt fotom amiért 40e adtak, de ne részletezzük, nem akarok itt nevet vállalni, de hidd el szakmába (sajnos már csak) dolgoztam.
27.
27.
zsocwargear
26: 300k-s gépeid vannak, és nem tudsz különbséget tenni gagyi és minőség között...? Hány dioptriás a szemüveged, ha szabad megkérdeznem?
26.
26.
Sohi
Úgy látom a telefontéma sem különb mint a konzoltéma :) Nem lehet objektíven a kérdésre válaszolni, mindenki valamilyen szinten azt tartja jónak ami a zsebében van. Én N95 8gb-ről váltottam iphone 3g-re, mindkettőnek megvannak az előnyei, hátrányai, de én személy szerint ennyit telefonnal még nem buziztam mint most. N95 szép volt, jó volt, sokat tudott, de "csak" egy telefon volt, nem is csináltam vele mást, arra használtam amire való, telefonáltam vele. Iphone számomra egészen más, jól használható a naptár, e-mail, böngésző, időjárásjelentés és a többi és a többi. Másik, telefonon összesen nem játszottam annyit, mint iphonon hetente és nem az ujdonság varázsa, mert már több mint fél éve megvan.
25.
25.
dzsiádzsó
28 igazad van elnézést 3G-be teljesértékű van, de 2G hez tudtommal, kis kártyát kell dugni a kábel port helyére és ugy megy, sőtt, láttam egy Igo protrol egy videot, és ott is be dugtak valami kis kareszt, szóval elég gyanus, a lényegen nem változtat, Garminnal navigálok lassan több éve N95-mön, míg gájfonomon kb 40m pontosággal mutat engem, internetről letöltött (adatforgalom ugye nem igyenes) térképekkel...
24.
24.
PGab
#26: A 2G-be nincs GPS, ahhoz kell külön vevő, vagy netes segítség.

3G-be be van építve, csak a szoftverekre várunk/várok.
23.
23.
PGab
#23: Nekem is az van, azért írtam ilyen bő nyállal tapasztalatokat. :)

30 megás net volt, plusz wifiztem ahol tudtam, de le is mondtam a 30 megát, mert felesleges volt. Ez a teló így is bőven kiszolgál és jó. Bár igény és igény közt is van különbség, én most felesleges luxusnak tartottam a buszon való netezést. Elvagyok vele így is.

Szerintem az új OS-sel már tényleg kiforrott lett és akinek eddig nem felelt meg, most már az is meg lehet vele elégedve. (- videórögzítés hiánya, ez érthetetlen).
22.
22.
dzsiádzsó
Tehát nem irnám ki kiknek válaszolok a sok hülye feltevésére, mindenki ismerje föl a neki szoló részt :D



1. Aki telóval fotoz :D figyi 2db 300 ezres gépem van, nem igazán férnek el a zsebembe, és egy N95 meglepően jó képet csinál, és nem sokkal rosszabbat mind a szaros zsebre vágható sony állkamerái :D:D



2. carl zeiss nem nevezném gagyi optikának :P ennyit a szakértelmetekről



3. GPS nincs a Iphoneba, eddig se a szoftverrel volt a gond, Igo jön, de lesz hozzá külön GPS vevő, és nem az a szar cella alapu vmi amit annak neveztek.
21.
21.
Scoo
Előre szólok, hogy Dareal mélyebben benne van a dolgokban, mint én így biztos jobban tudja mennyi szenvedés van a WinMo-val, meg neki volt a kezében több teló is. Nekem két hete van szerencsém egy Omniához. Alapként nem egy nagy szám, sőt csalódás. De amint felpakolja rá az ember a cuccokat amik kellenek egyből egy csoda kis masina lesz. SPB Mobil Shell 3 alatt olyan szinten egyedivé lehet tenni, hogy ilyet én nem is vártam. Programokról nem írok, mert azokból a WinMo-n is sok van. Probléma azonban az, hogy tényleg nem minden megy rendesen. Ami nem megy ki kell dobni és keresni másikat. Játékok terén egyértelmű az Iphone előnye. A fényképezőgép viszont baromi jó. A panoráma kép készítésést valami eszméletlen. A félprofi fényképezőgépem nem tud ilyet. Omnia előnye, hogy simán rádugod a gépedre USB-n és pendriveként lehet kezelni. Iphoneban nem tudom van ilyen. GPS Igo8-al adják alapból. Adhatom el a régi GPS-m mert feleslegessé vált. Vidokamera módban van olyan funció, hogy lassított felvétel. Ilyet se sok van mobilokban. A Dareal által panaszolt feladatkezelőből kell bezárni a progikat nálam két gombnyomással elintézhető. Alapfelhasználóknak és játékszeretőknek viszont én is az Iphone-t ajánlanám.
20.
20.
dareal
23 felhasználási igény függvénye. nekem valóban kevés, nem is tudom, hogy mennyi szokott lenni a mobil netem (céges), de elég sok.

ellenben egy másik kollégánál szinte 0. igények és pofonok :)
19.
19.
zsocwargear
19: iPhone 3G-m van :) Hidd el, tudom miről beszélek.



Egy 30 mb-os nettel is kb kitörölheted, túl fogod lépni, nem elég a szolgáltatásokhoz...
18.
18.
dareal
20: nem, de a programjaink kliensét át kell vinnem mindig azon eszközökre, amik épp vannak a cégnél. ez kezdetben nem volt nehéz, de most már az :D

illetve ezen felül szeretem ismerni a telefon rendszerét, minden általa nyújtott lehetőséget. ez sajátos hülyeségem, szoktam is mondani, hogy az oprendszerek nálam mint fő hobbi vannak jelen :)

(pc-n is ami elérhető, azt szinte mind használtam :D (mr.os, los (saját :)), beos, stb stb stb :)) van egy kedvencem, magyar. a neve: BugOS :D)

17.
17.
dareal
19: winmo-tól mentsen a jó Isten!

nálam jelenleg ez a sorrend:

-iphone os (amit túlképp egy osx/bsd, a gyári zárakat levéve iiiiszonyat dolgokat lehet vele művelni (valóban zsebben hordott pc))



-palm pré/android (sok szerencsém nem volt hozzájuk (pré még under development), de elég ütősnek tűnik!)



-symbian (imádom, de lomha, viszont beton stabil. a p800 telefonom kb 3 vagy 4 éve üzemel folyamatosan, egyetlen egy reboot sem volt, ráadásul iszonyat jól hackelhető. mondjuk a nokia Sx0 hülyesége ront a helyzeten, de aki picit is ért hozzá, az eléri az alapot, onnantól meg tök mindegy, hogy nokia Sx0 a felület)



-windows mobile (úgy szar, ahogy van. instabill, erőforrást zabálja, winmo és winmo között hatalmas kompatibilitási hiányok, talán a winmo7 jó lesz, azt az alapoktól kezdik)
16.
16.
PGab
zsocwargear: Na most akkor mégiscsak tisztában vagy némileg a dolgokkal. Egyrészt igen, mostantól használható lesz a GPS és jönnek sorra, illetve már van is jó pár ezt kihasználó program az iTunes-on.



A #3-as hsz elég goromba volt, ráadásul gondolhatod, hogy én se fizetek havi 10k-t. Előfizetésem van, havi 3k-ra jön ki, amit kártyásan is lebeszélnék. Ennyi. És nem volt drágább, mint egy Samsung Omnia. Volt olyan a kezembe és elhihetitek, hogy a kamerán kívül semmi előnye nincs. Windows OS van rajta, ami szerintem egy szutyok. Ha rámész az x-re, hogy bezárd csak a háttérbe teszi, és a feladatkezelőből minden egyes programot még külön be kell zárni. Vesd össze ezt az iPhone-nal. Egyetlen gomb, pofon egyszerű használat. A kijelzőről nem is beszélve. Ezt épp hogy csak finoman hozzáérsz már veszi a lapot, nem kell erősen nyomkodni, mint amazt vagy egy rendes GPS készüléket.



A funkciók egy részéhez valóban kell net, bár nagyon sok minden anélkül is használható. Ami nem, arra meg mint írtad is ott van a wifi. Ha mégis nagyon kell menet közben, hogy megnézz egy menetrendet bőven elég egy 30 megás net (+1290huf). Hol vagyunk még a te 10k-dhoz képest?!

De aki megteheti, vagy tényleg sokat beszél fizetheti is a 10k-15k-t havonta, ez nem ritka egy vállalkozásnál. Akkor meg megkapja a készüléket egy ezresért.
15.
15.
dareal
azért nézzétek már meg a képek minőségét. hiába van a nokiában x megapixellel nagyobb feldolgozásra képes cmos (Vagy hogy híjják azt a chipet), ha a lencse egy szutyok.
14.
14.
zsocwargear
13: aki telefonos kamerával akar fotózni, az meg is érdemli...

A GPS pedig a 3.0-tól tökéletesen használható, nem véletlen, hogy erre várt a TomTom, és az iGO is többek közt.
13.
13.
Sohi
Tegnap frissítettem 3.0-ra, nagyon hasznosak lehettek az új funkciók illetve a régiek is jó irányba mentek el.

14: Én mindig nokiás voltam, bepróbáltam néha egy samsungot, sony-t, de mindig visszatértem a nokiára. Iphone 9 hónapja megvan és soha nem tudna senki rábeszélni, hogy lecseréljem
11.
11.
varti
"Az iPhone újabb mérföldkőhöz érkezett.."



Igen, mivel 2 év után végre tényleg megérdemli az okostelefon elnevezést. Nem kéne szuperlatívuszokban beszélni az új firmware-ről, mivel olyan funkciókat kapott, amiket egy középkategóriás nokia illetve - más készülékek is - fele ennyéirt tudtak már évekkel ezelőtt.



Az az igazság, hogy ezt a telefont eredetileg azoknak szánták, akik annyira használják a telefont, amiennyit a Classic iPhone tudott. Az meg látszatmobil volt látszatembereknek. Csak hát a kritikusok jól lehúzták, lépni kellett valamit.
11.
11.
varti
de azért legyetek elájulva tőle :P
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...