Batman: Arkham Asylum - A PhysX képességei

  • Írta: Ghost
  • 2009. szeptember 2.
  • Videó
Link másolása
Bemutatkozik a PhysX képességeivel ellátott PC-s verzió, amely hamarosan a boltok polcaira kerül, s olyan izgalmakra számíthatunk, mint a konzolos változatban.
Bemutatkozik a PhysX képességeivel ellátott PC-s verzió, amely hamarosan a boltok polcaira kerül, s olyan izgalmakra számíthatunk, mint a konzolos változatban.


Szeptember 18-án érkezik a személyi számítógépekre szánt változat, amely szebb grafikával rendelkezik majd, mint a konzolos társai. Természetesen a grafika mellett a fizika is egy fontos szempont, s az nVidia remekül alkalmazza a PhysX képességeit a játékban, s ezt a videóban szemügyre vehetjük.
61.
61.
Lenny
sziasztok! ma rendeltem meg x360-ra, sajna nekem csak az az egy lehetőségem van h játszak rajta. de olvasom h PC-re sokkal jobb lesz. ezt a "fizikát" ezt pontosan hogy értik? meg mire jó pontosan ez a physx? légyszi írjátok le
60.
60.
ps2+pc fan
a physx-en kívül lesz még hozzá más extra?
59.
59.
Eragon1993
És engem személy szerint nem érdekel hogy a fal amit felrobbantok 20 vagy 800 darabra robban.
58.
58.
Eragon1993
Szerintem felbontás meg blur physx ide vagy oda azért PS3-on egy HD tv-n mégiscsak ütősebben néznek ki a játékok mint PC-n. Szerintem.
57.
57.
Obi1
61: Az ezért "valahonnan" gondoltam hogy betudod kapcsolni a blurt. :)



Jó, ok - túl van ragozva. Én mindig csak azt tudom mondani hogy aki kizárólag játszani akar annak konzol, aki alap dolgokon kívül nagy erőforrást igénylő programokat használ annak a PC.

De fontolóra veszem hogy írok pár sablon hozzászólást, ha már minden harmadik hírnél előjön ez a vita. A fenének van kedve mindig újraírni. :)

Azt még hozzátenném hogy szerintem én nem vagyok elfogult, hiszen már nincs is X360-am, eladtam. Nem azért mert nem volt jó, hanem már lassan 1-1,5 éve nem játszottam vele. De PC-n se, egyszerűen nem érdekelnek már a játékok.
56.
56.
dareal
59: juj, ez most komoly? :) te most játszol? mert én igen, ez most mit jelent mester? :)

egyébként ahhoz mit szólsz, hogy 2 monitorom van, így egyszerre tudok játszani és kommentelni is, de hagyjuk, ez már nagy hókusz-pókusz :)
55.
55.
Dcrysis02
60: Meg az egész játékot.

Amúgy be tudom azt is kapcsolni. Ha bekapcsolom akkor azt mondod hogy szebb? Mert ugye ha bekapcsolom akkor DoF = szép mert konzolon is van = WIN.

Igaz nekem csak azért van kikapcsolva, mert kifolyik a szemem ettől a rettentő homálytól. Szerintem abszolút nem ad DoF érzetet, ott legalább fókuszál a kamera valamire, de itt meg minden tiszta elmosódott. Arról nem is beszélve, hogy hála BartekXYZ módosításának, normális motion blurt kaptunk a játékba, ami csak akkor homályosítja el kellően a dolgokat, ha megfelelő sebességgel mozog a kamera. Autózás közben normális sebességérzetet kelt. Inkább azt próbáld ki.



59: Dareal, remélem a te nevedben is linkelhetek....

http://kilo.naurunappula.com/nn/0/425/285/o_490463.jpg
54.
54.
Obi1
Nem tudom, de szerintem a konzolos beállítás össszehasonlítva a másikkal sokkal szebben néz ki, pont a blur miatt. Nem egy szép játék, de a blur ad egy DoF érzetet ami elrejti a csúnya hátteret.
53.
53.
dzsiádzsó
55

dareal



Nem akarok érdemben reagálni, annyi sarkítás, terelés, és kifordítása van a mondani valóban, még az előzőekben, hogy vagy nem értenéd amit mit mondok, amit azért nem feltételezek, de legalábbis nem akarnád megírni.



Amúgy meg mondom nem érdekel, nekem nem kell semmit bizonyítanom, én tudom mi az igazság, szerintem te is, én játszok, ti meg addig az agyon dicsért pc-éteken kommenteljetek itt hogy az mennyivel jobb játékra, miközben most se játszotok annyira :P:P:D
52.
52.
dareal
57: a blue ray-nek annyi köze van a ps3-hoz, hogy a ps3-nak az az adathordozója. egyébként, a full hd felbontás = 1920 x 1080, ami hogy őszinte legyek a pc esetében kb 5-6, de inkább 8 éve számított nagy felbontásnak, ma ez már a 2560 x 1600-as felbontás (ami tényleg nagy felbontás és kell is hozzá egy nagy kijelző (akár konzolon a 1080p-hez egy nagy tv)). nem az adathordohó szabja meg a kép minőségét, mert ugye egy blue ray lemezen is lehet akár egy 35 megás divx, nagyon rossz minőségben, vagy akár egy dvd lemezen egy mkv, 1920x1080 felbontásban.

te sem nagyon tudod, hogy miről írsz, de mivel ps3 fan vagy, mindenképp be kell írnod, hogy szerinted a ps3 a szebb. gratula :)



blue ray technológia nem egyenlő ps3, az egy adathordozó neve, típusa.

51.
51.
dareal
54: jó tudni, hogy tudod, mikor hogy érzem magam :)



most én kérem, hogy részletezd :) bár gondolom ahhoz már nem lesz szerencsém.

tudod, hogy mennyire szép egy egyébként normális eszmecserében így reagálni? :) te kéred, hogy részletezzem, megteszem. majd jössz ilyen hülyeségekkel, ami tulajdonképp terelés, mert nem tudsz mit reagálni :) rendben van, hogy leírod a véleményed. csak tudod, nem a véleményed alakítja a világot, nem a véleményed függvénye, hogy a pc leáadozóban van, vagy sem (ezt is te írtad, holott linkeket adtunk, hogy érdekes módon a pc ipar most jobban megy, de várj, azok tuti looserek, mert te tudod a tutit :D)

na további szép napot :)
50.
50.
dzsiádzsó


46

dareal



Ne haragudj darel de sértődött vagy pont ez magyaráztam, valaki a farka meghosszabbodásának érzi pc-t amiről semmi rosszat nem lehet mondani.



Amúgy idézném egyetlen bölcs gondolatodat a topicba: ennyi butáságot 1 postban, most legalább idevág ;)



Amúgy nem kívánok veled vitát folytatni, én az én véleményemet elmondtam te is a tiedet, de hidd pár sorban durván leradíroznám a pc-s játékipart :)
49.
49.
Dcrysis02
52: Pár dolog már igen de nagyobb része még kísérleti fázisban van. Mindenesetre jobb fényeffektek vannak, bár a bloom-ot erősen le kell venni.

Olvasgass bele a topicjába:

http://www.gtaforums.com/index.php?showtopic=417918
48.
48.
dareal
51: ja, hogy ez kijött? régen néztem shotokat, hétvégén tuti megnézem, köszi! :)
47.
47.
Dcrysis02
Amúgy már próbáltad az ENB GTAIV-es verzióját a valóságos textúra packkal? Új Világ nyílik meg elötted.
46.
46.
dareal
49: no nem felvágásból, de nekem meg az összes grafikai tuning kieg fent van, minden szar csutkára húzva (driverben is) és egyszerűen nem szaggat be :D rohadtúl számít neki a proci (egyébként ez a rossz konzolos portok hátulütője, ha rossz a port, akkor úgy zabálja a cpu-t, mint az állat, a gpu meg alig pörög, mint pl gta4 esetében)
45.
45.
Dcrysis02
Slussz poénként pedig:

Így néz ki a GTAIV konzolos beállításokkal a gépemen:

http://img300.imageshack.us/img300/1853/gtaiv2009090321094884.png
http://img42.imageshack.us/img42/457/gtaiv2009090321095439.png
Így játszom én a két éves gépemen ami annó 128 körül volt, ma már talán a felét sem kérik el érte:

http://img300.imageshack.us/img300/2516/gtaiv2009090321080418.png
http://img266.imageshack.us/img266/743/gtaiv2009090321075075.png


Nem azt mondom hogy a legtökéletesebb élmény. Heves zivatarok közben esténként néha beszaggat, de azon kívül már elégedett vagyok.
44.
44.
dareal
47: öööö nemtom, hogy mit néztél, de én játszottam x-en és pc-n. az hagyján, hogy kevesebb az ojjektek száma (autók pl, növények stb), de a látótáv is jóval kisebb stb)

ami szembetűnő, hogy ugye nincs (nem volt, már van) AA támogatás, csak a konzolos blur (blur != AA). na, az alapból pc-n off (eléggé szembetűnő a konzolos után), bár van akit az zavart, mint az állat, nekem bejött. azért alaptalan mert azt hiszed, vagy mi? (nézted az ehhez kapcsolódó hasonlításokat, vagy csak alaptalannak véled?)

érdemes lenne belinkelni ismét az összehasonlító shotokat. míg konzolon 2-3 autó van, addig pc-n "dugó" (azt már nem is említem, hogy modokkal ez tovább húzható, pl a 200% vehicle density az alap, annélük üres a város :))



abban egyébként igazad van (én soha nem mondtam, hogy nem), hogy azért annyira nem eszik forrón a kását (nagyon sok estben), gta azért kivétel. sok esetben annyi az extra, hogy nagyobb felbontásban futhat (persze megfelelő kijelzővel, bár a konzolokhoz sem árt egy jobb tv), jobbak a textúrák és 1-2 ilyen apróság (tisztelet a kivételnek, gta speciel az, elég szembetűnő a különbség, a pc javára).

ezzel nincs is baj, nem ezzel vannak bajaim. hanem azzal, hogy jön pistike, kapott egy boxot, akármit és onnantól már csak az a csúcs, minden egyéb szar és a közelébe sem érhet. ez baromság.



jó példa még a crysis 2, ami jön konzolra. igaz, hogy messze van még, nagyon messze, de érdemes megnézni, hogy a crysis 1 nem picit szebb, mint a 2. vajh miért. (textúrák, mesh data, távoli objectek, aljnövényzet, stb)



jó dolog a konzol, arra való amire kitalálták, arra tökéletes.

én is akartam venni a mass effect és a gta4 miatt, mert ugye nem jönnek pc-re (oszt mégis), akár csak a swtfu, ami szintén jön (ami dupla poén, hogy anno asszonták, hogy nem bírja el a pc, érdekes, azóta is megvan az a gépem és az most már elég az ajánlott confignak, akkor még nem volt elég. ki érti ezt? :D).



arról nem is beszélve, hogy tipische rétegjátékos vagyok (szimulátorok, igazi rpg-k (neeem, nem wow, az nem rpg)), így számomra szinte pénzkidobás lenne.



"Ehhez hozzájön hogy a GTA 4 vagy fél évvel a konzolos verziók után jelent meg."



ez mióta a pc hibája? ez inkább arról szól, hogy mindenki játszana, de arra hajtanak, hogy vegyél konzolt. mert ugye úgy volt (szinte minden nagy névnél), hogy PC-re kizárt, hogy lesz, oszt végül mégis mindig jön egy turbózott változat, grafikai extrákkal (pl ugye a gta esetén új lightning engine stb :)), szóval ez csak az egész pénzgyártás része (hozzáteszem, hogy mivel mind az x360, mint a ps3 töltöget le játékokhoz patcheket, a pc változatba bekerült új dolgok (engine tekintetében, mint pl gta4 lightning) jöhetne konzolra is, csak ugye ott már adott stuff határokat súrol (egyes x-eken akadozó gta? az is szép poén, megveszed, hogy jajdejó, minden futni fog, oszt ha peches vagy, akkor nem, akkor jön az "ez van?")
43.
43.
Obi1
Az hogy konzolon PC-hez képest a GTA 4 csak 30%-os beállításokon van, az egyszerűen alaptalan. Amúgy sem egy szép játék szerintem, de én láttam már PC-t medium-körül futni, és ocsmány volt. Ehhez képest a boxos verzió milliószor jobb, ami szinte ugyan olyan mint a PC-s szint. És írtátok hogy 130-150 ezerből olyan jó gépet tudtok összehozni hogy minden maximumon fut. Na majdnem ezt a szintet hozza az X360 40 ezerért. Érzitek a differenciát? 130 ezer - 40 ezer. Majdnem 100 ezer forint. Ehhez hozzájön hogy a GTA 4 vagy fél évvel a konzolos verziók után jelent meg.



"inkább tuningolom a gépet mint hogy minden 5.-6. év-ben vegyek új konzolt mert jön az új... "

Ok, akkor most szavadon foglak. Vegyél egy 5-6 éves gépet, és nézd meg hogy tuningolással mit tudsz belőle kihozni a mai játékokból.



24: Két éve vettem egy X360-at 60-ért. Mondanom se kell hogy nem cseréltem benne semmit se :). Szóval ehhez adjuk még hozzá az új videókártyád pluszköltségét. Mi jön ki? Hogy kevesebb mint fele annyiból megúsztam mint te, a grafikai eltérések meg minimálisak. Nem mondanám, hogy nem érte meg.
42.
42.
dareal
és miért a gta4 példa? mert arról mondták, hogy nincs gép, amin menne. emlékeztek a konzolos gta4 akadásokra? pc-n megjelenésnél (Ami akkor egy merő bug volt) sem volt gondom, csak esőben, első fix javította, akkor 50%-os beállításokkal futott, ami már önmagában 20% javulás, ill azt se felejtsd el, hogy már elve az is egy tovább javított és szépített változat volt (új világítási rendszer stb)

persze ezt biztos azért, mert nem bírja a vas :D
41.
41.
dareal
legyen:



"És igen a pc-s társadalomba nagy élmény berakni egy nagyobb ramot, és nézni a változást kb 2db fával többet látsz a crysisban :D és valahol ez a gép építés adja az élményt."



ez egy hülyeség, pl hiába van rá pénzem, a gépem 4 giga rammal szerelt, mert bőven elég. lehetne 8, 12, 16, de nem, 4, mert bőven elég. (szerintem másnál is így van, persze vannak állatok otthon 32 giga rammal stb, de kb mint konzolon azok, akik minden szart megvesznek hozzá, holott felesleges (pl egy cimbimnek annyi ps3 kiegje van, hogy szoktam neki mondani, hogy nyisson egy boltot, mert nagyobb a választék, mint egy 576-ban))



"Konzolnál nem így vagy, ott nem kell telepiteni"



adott esetben KELL telepíteni



"ha nem akarok x360-om :P"



legyünk irígyek? nem szokásom, lehetne boxom, ps3-am, de nincs, mert nem érzem szükségét. (írjam én is, hogy :P ?)



"pedig verbát olvassa :D"



gondolom csak és kizárólag családi videók, semmi warez (mert ugye pc = warez (egyesek szerint))



"lassan 1,5 éve van meg, ami alatt a legtöbb pc-s játékos a boxom árát költötte upgradre, amivel még csak valoszínűleg el se érte a boxos grafikát, mert amúgy sztm 80% ban középkategóriás gépekről beszélünk."



ez az üüüüber lol. igaz, hogy én vettem egy szinte új gépet, az 80e volt, de csak azért vettem meg, mert nagyon olcsó volt (csak a proci lett volna 70e, nem volt rá szükségem, de nagyon nagyon nagyon jó vétel volt)



egy fix adat: konzolon a gta4 a pc-s gta4-hez képest csak 30%-os beállításokon fut. illetve nézd csak meg a friss híreket (mint pl ezt), ahol ugye arról szól a cikk, hogy a pc-s változat szebb lesz (hozzáteszem, engem ez nem érdekel, akár csak ez a játék, csak egyszerűen falnak tudok menni az emberi hülyeségtől és attól, hogy "me' nekem ez van, ez a jó, a többi szar" (igen, pl rád is gondoltam))



egyébként tényleg nézd meg, azon játékok amik jönnek pc-re és konzolra, szinte minden esetben jobb grafikával érkeznek (textúráktól kezdve a nagyobb object számíg, jobb mesh data-n át, nagyjából mindenben) (bár ez engem szintén nem érdekel, nem az objectek és poligonok számát számolom egy játékban, hanem játszom)



ja, és nem is kell ezekhez csúcs gép (a régi gépem is itt figyel mellettem, az is vígan visz mindent, noha nem full-full-fullon, hanem med-highon (gta esetében ez 50-60%-os beállítás, konzolos 30%-al szemben, a gépet 2007 januárjában vettem)
40.
40.
dzsiádzsó
39.
39.
dareal
33: ennyi butaságot 1 postban
37.
37.
megalonagyix
Haha, PC-nek nincs jövője.

Egyébként a vitáról: Voltam havernál Xboxozni, és benyomtuk a Gears 2-őt, és voltak massziív laggolások.. Nagyobb robbanásoknál, több embernél volt úgy hogy 16-17fps-el ment. Egyébként, ha ügyes vagy tényleg összeütsz egy jó gépet 150k körül. Most vettünk négymagos processzort (Q5500), négy giga rammal, és 1786 megabájtos nvidia kártyával, 130-ért. De megéri a konzolt is, ha csak játsszani akarunk, de ez már ízlés kérdése..



Egyébként ez a PhysX akkora baromság.. Pár hete még azthittem ez gyorsítja a játékot, hogy ez a progi előre leszámítja a fizikát, de pont hogy lassítja. Az ATi kártya meg nem is támogatja. Sokkal jobb volt, amikor külön motort használtak..
36.
36.
bergkamp
én csak arra gondoltam, hogy felesleges ezen vitatkozni melyik a jobb...embere válogatja, így ami nekem jó az nektek nem biztos hogy jó... magyarán ha én pc játszom akkor pc-n játszom ha meg konzolon akkor konzolon, tök mind1 hogy melyiken, mindkettőn az a lényeg, hogy lekössem magam 2 órára és utána vígan álljak fel előle és nem az a lényeg, hogy bebizonyítsam hogy ez azért jobb az meg azért...

ezt hagyjuk meg azoknak az embereknek akiknek ez a dolguk :-D

kifejezetten rossz olyan témának a hozzászólásait olvasni, ahol elvakult pc és konzol tulajok bizonygatják, hogy melyik a jobb...egyébként is egyszer a PC van előnyben másszor a konzol, nincs mit ragozni rajta sztem:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...