Modern Warfare 2 - londoni helyzetjelentés

  • Írta: sirashow
  • 2009. november 12.
  • Hír
Link másolása
Megjelent a Modern Warfare 2, hétfőn éjszaka pedig hatalmas tömeg gyűlt össze a londoni Leicester téren egy igazi, a West Endhez méltó premierre.

Hatalmas tömeg gyűlt össze hétfőn éjszaka a londoni Leicester téren egy igazi, a West Endhez méltó premierre. Hétfőn azonban vörös helyett terepszínű szőnyeg volt leterítve ott, ahol filmsztárok szoktak masírozni, a sztár pedig a Call of Duty: Modern Warfare 2 volt. A premieren es az azt követő afterpartyn több híresség is megjelent, többek között Dizzee Rascal is, aki később fel is lépett.

 

Ez az első alkalom, hogy Westminster engedélyt adott egy videójáték bemutatójára a tradicionális mozifilmközpontban. A városrész tanácsa kikötötte, hogy nem lehet hasonlóság a filmbemutatók és a játék bemutatójának díszletei között, az üzenet azonban kristálytiszta: a játékvilág fellépett a mozi- és TV-filmek világába. Előrejelzések szerint 2009 lehet az első év, amikor a játékipar megveri a filmipart globális szinten.

A brit színészek éppen ezért mindent elkövetnek, hogy a tortából nekik is jusson egy-egy szelet. Kevin McKidd (Transpotting, Mennyei királyság, Hannibal ébredése), Craig Fairbrass és Billy Murray az Eastendersből (olyan, mint a Barátok közt vagy a Jóban-rosszban) is a hangjukat kölcsönözték a játék szereplőinek. Azoknak pedig, akik jegyhez jutottak a VUE moziban megtartott eseményre, a rádiós sztár DJ, Vernon Kay és Dom Joly komikus prezentálásában jeleneteket mutattak be a játékból.

A fejlesztő Activision reméli, hogy a Modern Warfare 2 rekordokat fog döntögetni. A brit videójáték forgalmazók - legtöbbjük éjfélkor nyitott aznap - 750 ezer előrendelést vettek fel, az USA-ban több, mint 2.5 milliót. A cégnél hiszik, hogy az első héten több, mint 3 millió példányt fognak értékesíteni csak a szigetországban, ezzel körülbelül 150 millió angol fontot hozva a konyhára. Az eddigi rekordtartó a Rockstar Games által fejlesztett Grand Theft Auto IV, mely több, mint 550 millió dollár bevételt könyvelt el a megjelenés hetében. Ezt az új Call of Duty valószínűleg bőven meg fogja dönteni.

Mindemellett megkapta a maga negatív kritikáját is a játék, a beépített CIA-ügynökös, repülőtéri lövöldözős missziót érte bírálat, noha a program először megkérdezi a játékost, hogy sértik-e az efféle jelenetek. Ha a válasz "igen", az említett missziót szimplán átugorja a játék. 

A bíráló Keith Vaz parlamenti képviselő egészen addig ment, hogy a játék betiltását inditványozta. Tom Watson az egykori digitális miniszter viszont védelmébe vette az ipart, mondván a több ezer játékipari dolgozó és a több, mint 26 millió játékos miatt másképp kell szemlélni a helyzetet. Kiemelte, az említett küldetés "mélyen taszító", de erre van kitalálva a 18 éves korhatár. (Angliában nem adnak el korhatáros játékot, ha a vevő túl fiatalnak látszik, csak, ha tudja igazolni az életkorát.)

18.
18.
Terawatt
én még anno Cod2vel kezdtem :) nem sokat játszottam vele akkor volt MMO-s korszakom utána meg a Mw1nél azt mondtam hogy ez egy isten játék és mai napig játszom costum mappokal :) nemtudom hogy a Mw2 multi mapjai milyenek lettek de remélem vettek pár jó ötletet ezekből :)
17.
17.
Giga0509
#17: Nekem is cod1 volt az 1.



Imádtam :)
16.
16.
suti_88
öröm látnom a videót...kicsit sztem azokat az embereket, akik videójátékoznak manapság a többség lenézi, merthogy milyen béna "hobby", meg értelmes dologgal is lehetne tölteni az időt, van amikor az ember nem is vallja be, hogy egy nap mennyit játszik...aztán tessék, filmeknek vernek oda az igazán nagy címek...



amúgy a CoD igaz hogy egy sablonra épül, bár ez sem állja meg teljesen a helyét, de nagyon nagy a rajongói bázisa...7 éves lesz a franchise lassan, aki a CoD 1 óta nyomul az már mindent tud, és ez szájról szájra terjed sztem, hogy próbáld ki, mert qrva jó...már aki eddig nem tette ugye...
15.
15.
ThomasKoller
#11: áááá

Basszus ez a multis P2P megoldás nagyon nem hangzik jól...

Live!on is emlékszem volt olyan,hogy azért ő lőtt le mert a pingje sokkal jobb volt...De ez a P2P tuti vonatkozik Boxra is??Remélem nem....Vagy legyen magyar a Host:D
14.
14.
Terawatt
#14: Mw1re már nem emlékszem hogy mennyi volt míg kitoltam de nagy élmény volt :) de engem mindig is a multi vonzott egy FPS játékba hogy mással össze mérhessem a tudásom :)
13.
13.
Giga0509
#13: Ha a minimum 7-8 órát hozták volna mint az MW1 esetében az még oké.De ez így édeskevés...
12.
12.
Terawatt
#12: Egy FPS játékot nem lehet sokáig elhúzni szerintem singlével :)
11.
11.
Giga0509
#11: Tudom tudom,de ha a single felé húztak volna akkor több idő lett volna végig vinni.Én mondjuk alapból single párti vagyok ezért el vette a kedvem egy kicsit hogy ilyen rövid.
10.
10.
Terawatt
#10: Nem tudom hogy vagy vele, de nekem elvette a multitól a kedvem amikor meghallotam hogy 18 player a max ami még oké de ráadásul P2P minden szerver így a hostnak a pingje 0 ami kicsit unfairnek hangzik a többi playerel szemben aki 100+al próbál játszani , ráadásul nem lehet modot készítenni,se costum mappokat,én a 4et csak emiatt tolom már,jobban kivannak dolgozva eggyes pályák mint az alapba
9.
9.
Giga0509
#9: 4-5 órás a single,nem hiszem hogy arra húznának...
8.
8.
Terawatt
#3: Ahogy elöttem /utánam is irták renegteg pénz van benne, de ha megnézed akkor a WoW miatt a Blizzard teletömte a zsebét csak hogy ez szerintem nem látszik meg a játékukon,lehet hogy nagyszerü amit megalkottak de ha ezt vissza forgatnák a játékba akkor simán megtérülne az a pénz, csak hogy a lényegre térjek, ugyanez van most a MW2vel, P2P PCn a szerver kreálás,döntögeti a játékuk a rekordot annyi pénzük essz ettől mint a szemét és akkor nyugodtan berakhatnák a dedikált szervereket meg hogy lehessen modolni a multit stb :) összeségében remek játék csak kezdenek Single felé húzni egy kicsit
7.
7.
Mathia$
#7: Már mindenhogyan megdöntött rengeteg rekordot :D

Am persze hogy nem annyira szép a game mert a 2005ös IW engine van rajta :(

Miért pontozol ennyit? Dadogsz xD?
6.
6.
markus3
En csodlakozok ..a jatek ....mind a modern warfare 1 ..nagyon ugyanolyan ...de mivel azis szuper volt ezis ..az lessz ...grafiaki fejlodes nem tul sok szerintem .....de meglehet hogy rekordokat fog dontogetni penzugyileg ...amenyien vartak ...
3.
3.
Mathia$
Most olvatam vgchartzon: Az első napi eladások csak ps3on és boxon átlépik a 7milliót!!! a pc eladásait még nem hozták nyilvánosságra.

Az előrendelések összesen pedig 4,5 millió volt (pc/PS3/360)

Ez eddig már több mint 11,5 millió és még nem tudjuk a pc-s eladásokat!!!
3.
3.
klemid
Az utolsó zárojelben lévő teljesen így van. Nekem sem akarták oda adni a Bioshockot. Anyám vette át. xD
2.
2.
Mathia$
Csak azért az kicsit durva hogy az activision és az infinity ward számára ez egy olcsóbb játék volt, ha a grafikát vagy a fizikáját nézzük. Ehhez képest sokkal többen megveszik majd mint a méregdrága pénzekbe került killzone-t.

Inkább a fegyverek és a helyszínek licensze került pénzbe.
1.
1.
Bako
Nagy biznisz ez a játék ipar, nem semmi összegek repülgetnek az ember feje felett.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...