Óriási Starcraft-bundabotrány Dél-Koreában

  • Írta: fojesz
  • 2010. április 13.
  • Érdekesség
Dél-Korea világelső a Starcraftban, az ázsiai ország számos profi játékost nevelt ki, a versenyeket és az e-sportot pedig nagyon komolyan veszik az ottaniak.
Dél-Korea világelső a Starcraftban, az ázsiai ország számos profi játékost nevelt ki, a versenyeket és az e-sportot pedig nagyon komolyan veszik az ottaniak.

A Gamepron óriási Starcraft-bundabotrányról számolt be a minap: értesülésük szerint számos profi játékos érintett az ügyben, akik lepacsiztak néhány illegális fogadóirodával, szándékosan elveszítették a meccseiket és kiszivárogtatták azok felvételeit. Az ügy komolyságát jól jellemzi, hogy nem csak játékosokat, hanem visszavonult profikat és több neves edzőt is sikerült bevenni a bizniszbe. Az i-re pontot az teszi fel, hogy a  bajnokságok szervezői állítólag már tudtak a háttérben zajló ügyekről (hogy mióta, azt nem tudni), de először maguk akarták megoldani a problémát, mielőtt az kitudódott volna.

A törvények nem engedik, hogy nyilvánosságra hozzák az érintettek nevét, így nem tudni pontosan, hogy kik vannak benne a balhéban (és most a szószban). A hírek szerint topjátékosokról van szó, és úgy hírlik, az ország egyik legismertebb versenyzője, a sAviOr néven futó Ja Mae Yoon is közöttük lehet. A botrányt az 1919-es Black Sox nevű baseballos bundaügyhöz hasonlítják, amikor a Chicago White Sox nyolc játékosát tiltották el egy életre a profi versenyzéstől, miután kiderült, hogy a világbajnokságban szándékosan próbálták elveszíteni a meccsüket, hogy előnyhöz juttassák a Cincinatti Red csapatát.
13.
13.
Mortician
#12: Ensemble Studios nélkül erősen kétlem, hogy lesz folytatás.
12.
12.
Davidhux
#10: Nemismerem ezt a DUNE 2000 ret de szerintem stratégiából. AoEk a legjobbak :) Jólenne ha lenne AoE 4 is már lassan.
11.
11.
izomkukac
#8: azt be lehet gyakorolni 15 perc alatt nem? csak jó sorrendben kell kattintani... :D
9.
9.
_Tappancs_
#8: A billentyű kombinációk használata miatt nem?
8.
8.
fojesz
Ahogy ezek az arcok játszanak, egyáltalán nem meglepő, ha valaki abból akar megélni, hogy másokat is meg akar tanítani erre.Tényleg durván játszanak, ameddig mi lerakunk egy épületet, ők már jönnek egy kisebb hadsereggel rombolni...
7.
7.
Nesquik
Hát a Starcraft edző azért valljuk be... blődség. Hát mi az hogy hogy ott ülsz játszol és valaki mögötted mondja hogy "igen ez jó volt de legközelebb gyorsabban kéne lerakni az épületet aztán jöhet a duplahurok csuszafogásból azt mindig megeszik." Tehát így elképzelni ezt... Lehet hogy én vagyok laikus nem tudom. :)
6.
6.
princeps27
húdekockák baszod hát ez kész.... XD
5.
5.
izomkukac
#3: szerintem a starcraft edző kicsit gáz dolog :)
3.
3.
MT Raze
#2 ilyesmivel nem viccelünk (főleg hogy létezik)Különben is, hátez tiszta butaság bezzeg a foci az nagyonkomolydolog, az nemjáték... (irónia, ha nemtűnne fel a degenerált nyelvezetből)A lényeg az, hogy bár tényleg elég nevetségesen hangzik, ha az emberek vérfürdőt tudnak rendezni a foci miatt (ami szintén csak egy kurva játék), akkor nemhiszem hogy nagyon kikéne emiatt akadni, mondván "húdekockák baszod hát ez kész lol".Csak gondoltam ezt megemlítem, mielőtt még valaki elkezdené hogy "húdekockák baszod hát ez kész lol".
2.
2.
peterpal7
Starcraft edző? Wtf?! Akkor én kő-papír-olló edző leszek.
1.
1.
_Tappancs_
Amikor az ember* nagyon akar valamit lop csal, hogy elérje célját(dicsőség és pénz), amikor meg elért mindent(dicsőség és pénz) lop csal, hogy mégtöbb pénzt szerezzen. Ezzel pedig az elsődleges célját teszi kockára a dicsőségét.... A vége pedig az, hogy eljut oda ahonnan kezdte: se dicsőség se pénz..*-tisztelet a kivételnek
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...