Kisebb felbontással jönnek az első 3D-s játékok

  • Írta: fojesz
  • 2010. április 25.
  • Érdekesség
Kisebb felbontás és framerate mellett tudják csak 3D-ben futtatni a játékosok a PlayStation 3 első térbeli megjelenítést kínáló címeit, a Motorstormot és a Wipeoutot.
Kisebb felbontás és framerate mellett tudják csak 3D-ben futtatni a játékosok a PlayStation 3 első térbeli megjelenítést kínáló címeit, a Motorstormot és a Wipeoutot.A PlayStation 3-ra már letölthető az a firmware-frissítés, amely lehetővé teszi, hogy a játékosok sztereoszkopikus 3D-ben futtassák a technológiát támogató játékokat, értelemszerűen egy 3D-s tévé segítségével. Persze ahogy az várható volt, a gyorsaság ára az lett, hogy a meglévő játékok csak bizonyos mértékű grafikai butítás mellett hajlandóak 3D-ben elindulni, még a bivalyerősnek vélt PS3-on is.

Mint kiderült, a 3D-t először támogató Motorstorm: Pacifict Rift és a WipeOut HD csak 720p-s felbontás mellett és alacsonyabb framerate (másodpercenkénti képkockaszám) mellett fog futni. A butításra azért volt szükség, mert a sztereoszkopikus 3D-látványért cserébe a gépnek minden képkockát kétszer kell renderelnie a szemeink miatt, ez pedig a korábbi beállításokkal még a PS3-nak is komoly kihívás lenne.

Egyes játékfejlesztők szerint a mostani konzolgeneráció nem is fog tudni megbirkózni a full HD-felbontás és a 120-as képkockaszám térbeli megjelenítésével, de ne legyünk vészmadarak, várjuk ki a fejlesztések végét.

Ezek is érdekelhetnek

51.
dkjq
emberfüggő, van aki nem birja. valóban nem természetes.

egyébként szerintem is vicc az egész 3D kampány.

tényleg annyi előnye lehet, hogy ami nincs benne a portfólióban (1080p, minden ami nem 3D), az nagyobb eséllyel jóárasodhat.

várni kell két generációt, mint a windowsnál egy service pakkot, mire kiforrott lesz, akkor érdemes megvenni.
50.
pt95
még nem játszottam ilyennel ,de aszt hallottam hogy kikészúl tőle a szemed
49.
givi6
ezért nem ériheti meg, csak most indult el ez a 3D-s dolog, késöbb már más márkájú, és olcsóbb 3D-s tévék lesznek, mellesleg én maximalista vok, és ez zavaró! .......
48.
Horvi14
na kíváncsi vok milyen lesz a motorstorm :D mondjuk azér nem mostanába veszek 3Ds TV-t XD
47.
CJgabor
#44: sztem a 3D-s tévé :D most arról megy a vita
45.
CJgabor
#31: 5 év múlva már nem lesz föld! ELJÖN 2012! NEEEEEEEEE
45.
CJgabor
na ez is egy intelligens komment volt :)
44.
XDannyL
#42: Mármint mi mennyit fogyaszt?

A PS3, vagy a 3D-s TV?
43.
Lachgas
mint 1 kissebb atomerömü ... egy 1000-el megnö a villanyszámlád
42.
megalonagyix
és ez mennyit fog fogyasztani?...
41.
mcwolf
#40: Ki beszél most a mozgásérzékelésről? Ez nem Move-os hír.Engem meg az űrutazás a Mars-ra jobban érdekel.

A témához szólva szvsz felesleges energiapocsékolás a 3D ebben a genben.
40.
farkas1
Engem nem nagyon pörgetett fel,szerintem a natal x360 nagyobb durranás lessz.DE inkább nem kiabálom ell.
39.
Rudolf008
Öhm 120-as framerate nem is lesz, mert a 3D-s kijelzők, max 60-at tudnak megjeleníteni

120-on pörögnek, de az eloszlik a két szemnek külön-külön megjelenített képek között.(egyiket mutatja-másikat, folyamatosan vált, és a szemüveg oldja meg hogy melyik részt melyikkel lássuk)
38.
dareal
#26: én úgy tudom, hogy módodban áll kapcsolni a 3d és a 2d között.
37.
dareal
#19: pc-sek miért lennének irígyek, amikor már egy ideje elérhető a 3d játék? (hint: nvidia 3d vision)

vagy ez most más 3d? :)egyébként engem ez a 3d mizéria akkor fog érdekelni, amikor mindenféle szemüveg és humbuk nélkül valóban térben vetítve jelenik meg a cucu.http://www.holografika.com/
36.
Beczy
"csak 720p-s" Mi az hogy csak? Kevés? Pfff
35.
Kisden
hátt #31-nek igaza van valamiben.

2-3 év múlva csak kilesz javítva egy csomó hiba és le is megy az ára.

és szerintem ezek a TV gyártó cégek sokat fognak a 3D-s tévékbe belefektetni mert 2-3 év alatt annyi embernek el fog romlani a szeme hogy kénytelenek lesznek belefektetni a +D-s szemüveg lencséjébe hogy ne károsítsa a szemet ennyire!

szóval kb 4 év múlva már nyugodtan lehet majd venni eggyet mert:

1: lemegy az ára

2: kilesznek javítva a hibák

3: élvezhetőbb lesz (homályos háttér meg ilyenek)

4: nem lesz annyira káros a szemnek ( mert bele fognak fektetni a tervezők sok pénzt a sok elromlott szem miatt )u.i.:

nemrég olvastam valamelyik honalapon egy kínai férfinak 1 éven át az volt a munkája hogy otthon legyen és nézze a 3D-s TV-t

egy év alatt úgy tönkre ment a szeme hogy csak nagyon homályosan látott. Ezért szemüveget kell hordania. :S
34.
pjoco
25 képkocka filmeknél folyamatos, de egy játéknál lassú a 25 képkocka!
33.
DonCougar
#27: Bízzunk benne hogy így lesz.
32.
Sir-Vival
3D láz - erről fog szólni a karácsonyi szezon tőlünk nyugatabbra.Várható volt, hogy butítani kell, de ne legyünk telhetetlenek! Van olyan konzol, ami még 3D-nélkül is nehezen hozza a TÉNYLEGES 720p-t.

Aggasztóbb a képkockaszám esés, nem tudom 30fps-el egy olyan gyors cucc, mint a Motorstorm, vagy Wipeout mennyire elfogadható...A GT5 majd mutatja mit bír a gép ezen a téren: ha az viszi az 1080-at 60p képkockával, akkor tudja a PS3...
31.
Generon
Engem nem zavar ez a "ráeröltetés"...söt !!!

Remélem le is fogják tudni nyomni az emberek torkán.nyomják csak

DE !!

Cserébe lenyomhatnák a fhd-s lcd árát és akkor majd jól veszek 1-et:)

Másrészt tényleg elég vacaknak tünik sok ember számára mert ugye bántja a szemet, látjuk picit a másik szemnek előállitott képet is ,homályos háttér stb stb...de idővel ahogy azt már irtátok az lcd illetve tft-vel plazmával is voltak gondok anno és most is(válaszidő ,kontrasztarány,láthatósági szög,szinerösség lcd nél, plazmánál csatornajel beégés a képernyöre) de ez sokat javult.

ez a dolog most uj és ezzel együtt uj problémák is vannak ami várható volt szerintem.5 éven belül ha valóban lessz rá igény ez a technika is kiforrja magát és több rétegnek is elérhetővé válik probléma mentesen vagy kevés problémával.

(reméljük)

30.
Mathia$
Én is arra várok hogy mikor jön ki ps3ra az első igazi 3d-s cím, addig ezekre a módosított játékokra nem vok kíváncsi.
29.
NereusLaceee
Hát ez a 3D eléggé túl van spilázva.

Már néztem több 3D filmet, még a régi, meg az új tecnológiával is, és szerintem nem ér meg xyyszáz ezer forint beruházást, hogy én 3D-re alkalmas TV-t, meg szemüveget vegyek... Persze ehhez hozzá tartozik, hogy nekem a szemeim nem képesek felfogni a látványt. Ugyanúgy megtartják a "sík" érzetet, valamint a térhatás ott bukik meg, amikor te épp a homályos, háttérben lévő dologra akarsz fókuszálni, de az továbbra is életlen marad, mivel az előtérben domborító felület van kiemelve. Ilyenkor illúzióromboló, és egy pillanatra az ember ki is szakad a folyamatból.

De ez is szem, és egyén függő. Van akit nagyon magával tud ragadni.

Plusz ha van nála mindíg zsebben annyi, hogy megtámogassa magát egy 3D tévével, akkor jó egészséget kívánok neki :D
28.
Exinor
#22: te most miről beszélsz? Perpill a Sony 3D tv-iről és a PS3-ról van.

Lehet, hogy kicsit túlzás volt az irigy mondat, de a nagy átlag, főleg itt Magyarországon hihetetlenül irigy tud lenni a másikra, vagy egyből leszarozza a másik cuccát, ha nem olyan, mint az övé.

A gépes dologba meg nem kezdenék bele, de én is PCnél maradtam volna, ha olyan minőségű és mennyiségű lenne a játékkínálat, mint perpill a PS3-nál, és a grafika nálam nem elsődleges.
27.
Exinor
#26: Szerintem a Sony sem olyan hülye, hogy a játékait úgy jelenteti meg, hogy ne lehessen normál HD felbontásban játszani, csak a "csökkentett 3d-ben". Amikor bejött a PS3 akkor is mindenki azzal jött, hogy ehhez kell HD tv, mert az nélkül nem lehet játszani, és csodával határos módon nekem működött sima tv-n és fog is a továbbiakban is (akkor én is úgy éreztem, hogy "le akarják erőltetni" a torkomon a HD tv-t. De akkor sem értem miért kell itt háborogni, senki nem kötelez senkit, hogy 3D tv-t vegyen... szerintem mindenki rohadt jól meglesz ebben a generációban a sima, vagy HD tv-jével, de még a következőben is, addigra talán kiesik a sima tv.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...