Kisebb felbontással jönnek az első 3D-s játékok

  • Írta: fojesz
  • 2010. április 25.
  • Érdekesség
Kisebb felbontás és framerate mellett tudják csak 3D-ben futtatni a játékosok a PlayStation 3 első térbeli megjelenítést kínáló címeit, a Motorstormot és a Wipeoutot.
Kisebb felbontás és framerate mellett tudják csak 3D-ben futtatni a játékosok a PlayStation 3 első térbeli megjelenítést kínáló címeit, a Motorstormot és a Wipeoutot.A PlayStation 3-ra már letölthető az a firmware-frissítés, amely lehetővé teszi, hogy a játékosok sztereoszkopikus 3D-ben futtassák a technológiát támogató játékokat, értelemszerűen egy 3D-s tévé segítségével. Persze ahogy az várható volt, a gyorsaság ára az lett, hogy a meglévő játékok csak bizonyos mértékű grafikai butítás mellett hajlandóak 3D-ben elindulni, még a bivalyerősnek vélt PS3-on is.

Mint kiderült, a 3D-t először támogató Motorstorm: Pacifict Rift és a WipeOut HD csak 720p-s felbontás mellett és alacsonyabb framerate (másodpercenkénti képkockaszám) mellett fog futni. A butításra azért volt szükség, mert a sztereoszkopikus 3D-látványért cserébe a gépnek minden képkockát kétszer kell renderelnie a szemeink miatt, ez pedig a korábbi beállításokkal még a PS3-nak is komoly kihívás lenne.

Egyes játékfejlesztők szerint a mostani konzolgeneráció nem is fog tudni megbirkózni a full HD-felbontás és a 120-as képkockaszám térbeli megjelenítésével, de ne legyünk vészmadarak, várjuk ki a fejlesztések végét.
51.
emberfüggő, van aki nem birja. valóban nem természetes.

egyébként szerintem is vicc az egész 3D kampány.

tényleg annyi előnye lehet, hogy ami nincs benne a portfólióban (1080p, minden ami nem 3D), az nagyobb eséllyel jóárasodhat.

várni kell két generációt, mint a windowsnál egy service pakkot, mire kiforrott lesz, akkor érdemes megvenni.
50.
pt95
még nem játszottam ilyennel ,de aszt hallottam hogy kikészúl tőle a szemed
49.
givi6
ezért nem ériheti meg, csak most indult el ez a 3D-s dolog, késöbb már más márkájú, és olcsóbb 3D-s tévék lesznek, mellesleg én maximalista vok, és ez zavaró! .......
48.
Horvi14
na kíváncsi vok milyen lesz a motorstorm :D mondjuk azér nem mostanába veszek 3Ds TV-t XD
47.
CJgabor
#44: sztem a 3D-s tévé :D most arról megy a vita
45.
CJgabor
#31: 5 év múlva már nem lesz föld! ELJÖN 2012! NEEEEEEEEE
45.
CJgabor
na ez is egy intelligens komment volt :)
44.
XDannyL
#42: Mármint mi mennyit fogyaszt?

A PS3, vagy a 3D-s TV?
43.
Lachgas
mint 1 kissebb atomerömü ... egy 1000-el megnö a villanyszámlád
42.
megalonagyix
és ez mennyit fog fogyasztani?...
41.
mcwolf
#40: Ki beszél most a mozgásérzékelésről? Ez nem Move-os hír.Engem meg az űrutazás a Mars-ra jobban érdekel.

A témához szólva szvsz felesleges energiapocsékolás a 3D ebben a genben.
40.
farkas1
Engem nem nagyon pörgetett fel,szerintem a natal x360 nagyobb durranás lessz.DE inkább nem kiabálom ell.
39.
Rudolf008
Öhm 120-as framerate nem is lesz, mert a 3D-s kijelzők, max 60-at tudnak megjeleníteni

120-on pörögnek, de az eloszlik a két szemnek külön-külön megjelenített képek között.(egyiket mutatja-másikat, folyamatosan vált, és a szemüveg oldja meg hogy melyik részt melyikkel lássuk)
38.
dareal
#26: én úgy tudom, hogy módodban áll kapcsolni a 3d és a 2d között.
37.
dareal
#19: pc-sek miért lennének irígyek, amikor már egy ideje elérhető a 3d játék? (hint: nvidia 3d vision)

vagy ez most más 3d? :)egyébként engem ez a 3d mizéria akkor fog érdekelni, amikor mindenféle szemüveg és humbuk nélkül valóban térben vetítve jelenik meg a cucu.http://www.holografika.com/
36.
Beczy
"csak 720p-s" Mi az hogy csak? Kevés? Pfff
35.
Kisden
hátt #31-nek igaza van valamiben.

2-3 év múlva csak kilesz javítva egy csomó hiba és le is megy az ára.

és szerintem ezek a TV gyártó cégek sokat fognak a 3D-s tévékbe belefektetni mert 2-3 év alatt annyi embernek el fog romlani a szeme hogy kénytelenek lesznek belefektetni a +D-s szemüveg lencséjébe hogy ne károsítsa a szemet ennyire!

szóval kb 4 év múlva már nyugodtan lehet majd venni eggyet mert:

1: lemegy az ára

2: kilesznek javítva a hibák

3: élvezhetőbb lesz (homályos háttér meg ilyenek)

4: nem lesz annyira káros a szemnek ( mert bele fognak fektetni a tervezők sok pénzt a sok elromlott szem miatt )u.i.:

nemrég olvastam valamelyik honalapon egy kínai férfinak 1 éven át az volt a munkája hogy otthon legyen és nézze a 3D-s TV-t

egy év alatt úgy tönkre ment a szeme hogy csak nagyon homályosan látott. Ezért szemüveget kell hordania. :S
34.
pjoco
25 képkocka filmeknél folyamatos, de egy játéknál lassú a 25 képkocka!
33.
DonCougar
#27: Bízzunk benne hogy így lesz.
32.
Sir-Vival
3D láz - erről fog szólni a karácsonyi szezon tőlünk nyugatabbra.Várható volt, hogy butítani kell, de ne legyünk telhetetlenek! Van olyan konzol, ami még 3D-nélkül is nehezen hozza a TÉNYLEGES 720p-t.

Aggasztóbb a képkockaszám esés, nem tudom 30fps-el egy olyan gyors cucc, mint a Motorstorm, vagy Wipeout mennyire elfogadható...A GT5 majd mutatja mit bír a gép ezen a téren: ha az viszi az 1080-at 60p képkockával, akkor tudja a PS3...
31.
Generon
Engem nem zavar ez a "ráeröltetés"...söt !!!

Remélem le is fogják tudni nyomni az emberek torkán.nyomják csak

DE !!

Cserébe lenyomhatnák a fhd-s lcd árát és akkor majd jól veszek 1-et:)

Másrészt tényleg elég vacaknak tünik sok ember számára mert ugye bántja a szemet, látjuk picit a másik szemnek előállitott képet is ,homályos háttér stb stb...de idővel ahogy azt már irtátok az lcd illetve tft-vel plazmával is voltak gondok anno és most is(válaszidő ,kontrasztarány,láthatósági szög,szinerösség lcd nél, plazmánál csatornajel beégés a képernyöre) de ez sokat javult.

ez a dolog most uj és ezzel együtt uj problémák is vannak ami várható volt szerintem.5 éven belül ha valóban lessz rá igény ez a technika is kiforrja magát és több rétegnek is elérhetővé válik probléma mentesen vagy kevés problémával.

(reméljük)

30.
Mathia$
Én is arra várok hogy mikor jön ki ps3ra az első igazi 3d-s cím, addig ezekre a módosított játékokra nem vok kíváncsi.
29.
NereusLaceee
Hát ez a 3D eléggé túl van spilázva.

Már néztem több 3D filmet, még a régi, meg az új tecnológiával is, és szerintem nem ér meg xyyszáz ezer forint beruházást, hogy én 3D-re alkalmas TV-t, meg szemüveget vegyek... Persze ehhez hozzá tartozik, hogy nekem a szemeim nem képesek felfogni a látványt. Ugyanúgy megtartják a "sík" érzetet, valamint a térhatás ott bukik meg, amikor te épp a homályos, háttérben lévő dologra akarsz fókuszálni, de az továbbra is életlen marad, mivel az előtérben domborító felület van kiemelve. Ilyenkor illúzióromboló, és egy pillanatra az ember ki is szakad a folyamatból.

De ez is szem, és egyén függő. Van akit nagyon magával tud ragadni.

Plusz ha van nála mindíg zsebben annyi, hogy megtámogassa magát egy 3D tévével, akkor jó egészséget kívánok neki :D
28.
Exinor
#22: te most miről beszélsz? Perpill a Sony 3D tv-iről és a PS3-ról van.

Lehet, hogy kicsit túlzás volt az irigy mondat, de a nagy átlag, főleg itt Magyarországon hihetetlenül irigy tud lenni a másikra, vagy egyből leszarozza a másik cuccát, ha nem olyan, mint az övé.

A gépes dologba meg nem kezdenék bele, de én is PCnél maradtam volna, ha olyan minőségű és mennyiségű lenne a játékkínálat, mint perpill a PS3-nál, és a grafika nálam nem elsődleges.
27.
Exinor
#26: Szerintem a Sony sem olyan hülye, hogy a játékait úgy jelenteti meg, hogy ne lehessen normál HD felbontásban játszani, csak a "csökkentett 3d-ben". Amikor bejött a PS3 akkor is mindenki azzal jött, hogy ehhez kell HD tv, mert az nélkül nem lehet játszani, és csodával határos módon nekem működött sima tv-n és fog is a továbbiakban is (akkor én is úgy éreztem, hogy "le akarják erőltetni" a torkomon a HD tv-t. De akkor sem értem miért kell itt háborogni, senki nem kötelez senkit, hogy 3D tv-t vegyen... szerintem mindenki rohadt jól meglesz ebben a generációban a sima, vagy HD tv-jével, de még a következőben is, addigra talán kiesik a sima tv.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...