Bungie - Activision tíz éves exkluzív szövetség

  • Írta: InGen
  • 2010. április 29.
  • Érdekesség
Link másolása
A mai nappal a Bungie és az Activision megállapodott: a világ egyik legértékesebb fejlesztőcsapatának új játékait 10 évig az Activision fogja kiadni és terjeszteni az egész világon.
A Microsoft még 2000-ben vásárolta meg a Bungie-t, hogy elkészítsék az Xbox legnagyobb exkluzív címét, a Halo: Combat Evolvedet. A sztorit azóta mindenki ismeri: a Halo-sorozat a játékvilág egyik legnagyobb sikertörténete lett.


Végül 2007-ben a Bungie kivált a Microsoftból, s független stúdióvá alakult, míg a Halo jogai Redmondban maradtak. A Microsoft létrehozta a 343 Industries nevű stúdiót a Halo-franchise kezelésére, s a Bungie a Halo: Reach befejezése után valószínűleg hosszú ideig nem fog ismét az univerzumhoz nyúlni.

A mai nappal már kicsit tisztábban látjuk a cég jövőjét: bejelentették ugyanis, hogy több mint egy éves huzavona után sikerült megállapodniuk az Activisionnel, így következő 10 évben a Bobby Kotick által futtatott cég adja majd ki az összes új Bungie játékot. Ezzel párhuzamosan Harold Ryan, a Bungie elnöke elmondta, stúdiójuk teljesen független marad, s az összes jövőbeli szellemi termékük tulajdonjoga az ő birtokukat képezi majd. Ráadásul elmondása alapján a stúdió következő játéka minden platformra érkezhet, bár ezalatt valószínűleg az Xbox 360-at és a Playstation 3-at érti, nem a PC-t.
16.
16.
KI4IDeM
Ha nem a BUNGIE csinál fps Halo-t, az már nem Halo lesz..
15.
15.
Mathia$
#12: szerintem elvesztette mert Bungie=Halo. Sztem már nem lesz jó játék, Bungie kitalál valami jobbat. Ahogy a Respawn csinál jobbat a codnál :)
14.
14.
lesi20
CSAK ISTENEM NEHOGY MEGINT EGY IW-S BOTRÁNY LEGYEN EBBŐL IS!
13.
13.
K.G.
#12: Hát a másik fejlesztő már meg is van. 343 Ind. Szerintem Reach után kis hatásszünet aztán jön a kövi Halo, csak nem a Bungietól. Talán újragondolják az egész játékmenetet. Nem ártana a sorozatnak a vérfrissítés. Elmondandó sztori még bőven van az univerzumban.
12.
12.
Mortician
#11: A Halo-t nem vesztette el. Annak a jogai az MS-nél vannak. Kérdés, hogy az MS jegeli-e a sorozatot egy időre vagy átmegy rókabőrbe (más fejlesztő stb...).
11.
11.
Mathia$
Na ennyi, a box a Halo-t is elvesztette... most örüljek vagy ne? Nekem tökmind1! xD

Nagyon nem szép tőlük hogy a szemét majom kotickal szövetkeznek...

Persze neki nagyon kell a lóvé, a cod úgyse fog már annyit termelni, így meg kellett szereznie a jelen második legnépszerúbb FPS fejlesztő gárdát.. pfff... köcsög.
10.
10.
abydos
#8: Igen, de akkor is, ha váltani akarnak, 10 évig sehol nem adhatják ki a termékeiket. Így az Activision bármikor zsarolhatja, hogy nem adnak pénzt semmire ha nem folytatják a Hello 13-at még 20 részig....
9.
9.
viktorvizi
#3: egyszerűen lejárt a szerződés szerintem és nem kívánták tovább vinni ezt a nevet az ms alatt.
8.
8.
izomkukac
#5: "teljesen független marad, s az összes jövőbeli szellemi termékük tulajdonjoga az ő birtokukat képezi majd. " szerintem annyira nem lehet majd kifosztani őket
7.
7.
Pukhi-zik
kivancsi vagyok tudnak-e valami ujat alkotni, mert a halo mar nagyon uncsi.. most kiderül, hogy tenyleg jobbak-e masoknal, vagy csak a hype..
6.
6.
Sir-Vival
No, ezt is megéltük - már hivatalosnak tekinthető (az Activision eléggé szedi a pénzt, szóval mindenre dobják a játékokat) : lesz BUNGIE játék PlayStation 3-ra.

Valszeg FPS lesz. Ha multiplayer akcióra kihegyezett fps-lenne, mint a Halo, kicsit sem lepődnék meg!
5.
5.
abydos
Ezt nem hiszem el. IW után egy ilyen nagyszerű csapat miért rohan fejjel a falnak? Azért ment el az IW-is (meg már 2000 másik cég is) az Activisiontól mert üzletileg finoman szólva sosem korrektek, ezek meg lepaktálnak velük? Szerintem megbánják majd...
4.
4.
Alienji
Bungie unta meg, már a Halo 3 után ki akart szállni csak a MS visszatartotta. Állítólag majd egyszer folytatni fogják.
3.
3.
pepsus
valaki felhomajositana hogy miert is hadjak abba a halo jatekok kesziteset? az ms akarta igy vagy a bungie ragott be msre vagy mi ?
2.
2.
Jocilus
Hát...ennek én nem örülök.
1.
1.
Alienji
Nem semmi. Remélem FPS-t fognak továbbra is csinálni
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...