OnLive - venni és kölcsönözni is lehet a játékokat

  • Írta: fojesz
  • 2010. június 22.
  • Hír
Link másolása
Az OnLive múlt héten startolt el Amerikában, legközelebb pedig az Egyesült Királyságban indul el az ígéretes szolgáltatás. Itt vannak az első infók a játékokról.
Az OnLive múlt héten startolt el Amerikában, legközelebb pedig az Egyesült Királyságban indul el az ígéretes szolgáltatás. Itt vannak az első infók a játékokról.



Az utóbbi időben ritkán hallottunk az OnLive-ról, pedig történtek körülötte dolgok rendesen, így többek között Amerikában már elindult a "játéksugárzó" szolgáltatás. A rendszer úgy működik, hogy az OnLive-ra előfizetve egy külön dekóder segítségével, az interneten keresztül futtathatjuk a játékokat: a felhasználónak nincs szüksége konzolokra, PC-re, sőt szinte letöltenie sem kell semmit, a programok az OnLive szerverein futnak.

Mit kell ezért fizetni? Amerikában az OnLive hivatalos szolgáltatója, az AT&T egy ideig az első évre ingyenessé teszi a rendszert, egyébként később havidíjat kell fizetni a használatáért: hogy mennyit, még nem derült ki, a fejlesztők szerint nem 15 dollárt, ahogy azt korábban lehetett hallani. Bár a demók itt is ingyenesek, a játékokért fizetni kell majd, egy Splinter Cell: Conviction például 60 dollárba kerül, mint a boltokban. Fontos megjegyezni, hogy a játék csak akkor használható, ha valaki kifizette az OnLive havidíját is, ellenkező esetben hiába vette meg a játékot, nem tud vele játszani. A játékokat 3-5 napig ki is lehet kölcsönözni, jellemzően 5-9 dolláros áron. A szolgáltatás legközelebb az Egyesült Királyságban indul el 2011. végén, ezekkel a játékokkal (az első ár a teljes játéka ára, a többi a kölcsönzésé, ha a játékot csak kölcsönözni lehet, külön megjegyezzük):
  • AaaaaAAaaaAAAaaAAAAaAAAAA!!! ($9.99)
  • Assassin's Creed II ($39.99)
  • Batman: Arkham Asylum (csak kölcsönzés: $6.99 / $4.99)
  • Borderlands ($29.99 / $8.99 / $5.99)
  • Brain Challenge ($4.99)
  • Colin McRae: DiRT 2 (csak demó)
  • Defense Grid Gold ($13.99 / $6.99)
  • F.E.A.R. 2: Project Origin ($19.99)
  • Just Cause 2 ($49.99)
  • LEGO Harry Potter: Years 1-4 (csak demó)
  • Madballs in Babo: Invasion ($9.99)
  • Prince of Persia: The Forgotten Sands ($49.99)
  • Puzzle Chronicles ($9.99 / $3.99)
  • Red Faction: Guerrilla ($19.99)
  • Shatter ($8.99)
  • Tom Clancy's Splinter Cell: Conviction ($59.99)
  • Trine (csak demó)
  • Unreal Tournament III: Titan Pack ($19.99 / $6.99 / $4.99)
  • World of Goo ($19.99 / $6.99 / $4.99)
45.
45.
gynorbi
Ingyen nem tudsz netezni, azért is kell fizetni :D Am szerintem a legjobb digitális game szolgáltató a Steam szvsz, mivel sok árleszállítás van,és tényleg érdemes használni, mivel vannak Acsik meg mindenféle jó dolog. Ez is jó lesz majd, ha annyira kiforrott lesz, hogy sok játék lesz a kínálatban, lesznek árleszállítások stb...
44.
44.
givi6
sztem ez nem egy annyira jó ötlet, mert mi csórók nem fogunk hónaponta 15 dollárt fizetni, meg kölcsönözni, meg mit tudom én!!

már ahoz is pénz kell hogy beindítsam gépecskét!

a Pc-én INGYEN is tudok netezni, csak meg kell szereznem a játékot nem?

szóljatok ha rosszul tudom..........
43.
43.
MrBrightside
A cikk rosszul írja, jelenleg csak böngészőben fut az OnLive,, nem kell hozzá "dekóder", ezért megy Windowson, OS X-en, Linuxon egyaránt (még iPad-en is demózák), még nem kezdték szállítani a "micro-console"-t ami kontrolleres és a tv-re lehet kötni. Tehát EGERES és BILLENTYŰZETES irányítás van és mindig lesz, kontroller csak opció. Bármilyen gépen működik amin van egy modern böngésző és le tud játszani legalább 480p vagy 720p h.264 videót, a 720p-hez 5mbites kapcsolat kell és elég közel kell lenni a szerverhez, a tervezett lag kb 40ms. A játék indítás majdnem instans, és ha abbahagyod, szinte azonnal vissza is tudsz majd lépni, nem kell újra betölteni a játékot és menteni sem kell, live image formájában tárolja addig a server. Multi is van természetesen, itt Xbox Live szintű, sőt azon túlmutató dologra kell gondolni.

Hozzánk jó sokára fog ez elérkezni és nyilván egy nagy internetszolgáltató (pl. T-Home) termékpalettáján fog megjelenni, lehet addigra lincencelik a technológiát és átbrandelve jelenik meg.
42.
42.
HomoLudens
#40: Igen de a micro nem tette rá a kezét a tejes értékasítésre csak a játékok árának bizsonyos százalékából részesül az onlive gondolom megkapja ezt a százalékot +amit a kereskedők és terjesztők kapnának ráadásúl nem is kellenek lemezek dobozok kiszállítás üzlethelyiség. Tehát csak a játékokból rengeteg jönne be.

De a lényeg a lényeg egyenlőre úgytünik sokunknak unszinpatikus a rendszer és remélem nem emiatt teszem majd le a controllert, de havidíjat én nem fizetek mert van mikor nem is játszom egy hónapig van mikor csak egy fáradtt VAsárnap játszom, ezért meg nem fizetek havidíjat.
41.
41.
Killerbee
Az itt a röhej, hogy ugye ha vettél 10-15 játékot teszemazt, de aztán mondjuk nincs rá módod, hogy használd az onlivot ( nincs net, vagy levagy égve ), akkor ugye buktad azokat a játékokat is amik elvileg már a te tulajdonod kéne, hogy legyen mivel ha nem fizetsz havidíjat akkor farewell gamelés.
40.
40.
Scoo
#39: X-boxon is van havidíj ha multizni akarsz, a játékot is meg kell venned, szóval nem egyedi eset. Annyi a különbség, hogy boxon lehet offline is játszani, akkor nem kötelező a havidíj (ellenben meg kell venned a konzolt)
39.
39.
HomoLudens
Szerintem egyébként ha bolti áron adják a játékot akkor a havídíjnak nevetségesen alacsonynak kéne lennie Mert vissza szorítják a warezt az onlive meg simán eltarthatná magát abból, hogy boltok helyett minden kereskedői bevételre ő teszi rá a kezét. Már ez hatalmas összeg, amivel szerintem lehetne működtetni a havidíj meg csak +lehúzás
38.
38.
gamerplayer
#28: és ha onliveon codozol 2x fizess havidijat: 1x ugye amit bobby-bá mondott meg 1x az onlive havidij
37.
37.
Scoo
De azért ne feledjük el az előnyét sem a dolgoknak. Nincs többé teljesítmény korlát. Nem kell belőni a grafikát egy közepesen erős pc-re vagy nem kell lebutítani konzol szintre. A Crysis mehet full grafikán bárhol. Nem kell többféle gépre tervezni a játékokat (kevsebb bug). A mac-esik is tudnak végre játszani. Előny (de legtöbb embernek hátrány) ha csak ez lesz akkor nem lesz warez. Mindenesetre nem félek én még ettől. Nagyon nagyon soká lesz, ha lesz, hogy az onlive lesz az uralkodó. Ráadásul ha tényleg be fog jönni akkor jönnek majd a nagyok (microsoft, apple, stb) és ők is elindítják a saját szolgáltatásukat, így újból lesz árverseny.
36.
36.
Scoo
#33: Én egyetértek abban, hogy maga a technika és a megvalósítás nagyon jó. Egyedül az árak csapják ki a biztosítékot. Sose értettem, hogy egy digitális veziójú játék miért kerül annyiba, mint a dobozos társa miközben egy halom dolgot megspórolnak (dobozolás, szállítás, kiskereskedő, stb) De ha ezen túllépek még akkor is vannak gondjaim. Mégpedig az, hogy HD filmet youtube-on ritkán nézek mivel hiába 15 megás a netem, ezt azért már megérzi. A tesztel is csak ez az egy bajom van (kösz a vidit egyébként). Egy normális tesztelő ne csak azt mutassa be, hogy mit tud hanem keresse a gyengéit is. Azaz menjen olyan helyre is ahol átlagos a netsebesség. Arra baromi kíváncsi lettem volna.
35.
35.
HomoLudens
#33: Na most szerintem te vagy gazdag vagy vegy nem te veszed a cuccaidat vagy nem olvastad el mit is kérnek mindezért.

Ha ez elindúl akkor nem lessznek konkurenciák a boltok között nem lessz ár háború minden játékért szépen csengetheted a 14-16k-t miközben fizeted a havidíjat és ha megunod nem adhatod el kölcsön vagy bárakármi. Ráadásúl itt tényleg nem tehetsz majd semmit a lehúzós EA ötletek ellen és az itteni árakat nem magyar pénztárcára fogják belőni. Biztos vagyok benne, hogy 5 év alatt többet húznak le rólad mintha a kiadás napján megvennéd a nextgen konzolodat amin még sokminden mást is csinálhatsz. A PSP gon is katasztrófa a rendszer pedig még sak "be etetés megy" már vannak drágább a játékok mint a dobozos változat.



Egyszóval nekem ez negyon nem teszik, de szerintem a PS és a Box marad a régi megoldásnál még a köv gen ben.

34.
34.
tjames
#29: Kölcsönzéssel az a baj, hogy úgy kellene megoldani, hogy a játékban töltött időt méri, mint egy időkorlát. Ha túlléped, szevasz, kölcsönözheted újra.

De hogy 3 napra kölcsönzöd....akkor mitcsi? Szabit veszel ki és akkor 3 nap csak RDR pl?

A kölcsönzés időre, azzal az a baj, hogy arra "kell" hajtanod, hogy mielőbb végezz a játékkal, hog ymég beleférj az időbe....

De hogy 12-14eFt-ért biztosan nem veszek ilyen játékokt, ami valójában nem is lesz meg nekem fizikailag....

Sok sebből vérzik ez szvsz...
33.
33.
pstomi
ez kibaszottul jo: http://www.gametrailers.com/user-movie/onlive-review-by-saieno/346052?playlist=featured


itt az első video review rola. ez tényleg a játékok jövöje ez rohadt jo.
31.
31.
Toopac
#28: Vagy elvegetálunk atom durva warezzal! :)
31.
31.
HomoLudens
#29: Nincs akkora szerencsénk, hogy becsődöljön, bár én nagyon reménykedem. Ez amit most látunk még a barátságos hozzá állásuk, amivel népszerűsíteni szeretnék. Ha elterjed bele sem merek gondolni miket találak ki EA hoz hasonló pénzéhes emberkék.

De ez a mindig havidíjal, a boltok közti verseny kilövésével, a használt játékok cseréjének kilövésével stb stb. nagyon unszimpatikus nekem is. PSP-go is emiatt bukott, de mégis veszik, szerintem ezt is venni fogják.
30.
30.
zoodoo
Hát a World of Goo tuti megéri a havidíjat plussz a 20 dollárt. :D
29.
29.
Scoo
Eddig nem nagyon látom, hogy mi a rendszer előnye azon kivül, hogy nem kell beruházni drága gépre. Na de könyörgöm, konzolt egyszer vesz az ember öt év alatt szóval ha lebontjuk havidíjra akkor az sem vészes. Ami tetszik az az, hogy lehet kölcsönözni. Ami viszont nagy szivatás, hogy nem olcsóbb a játék, mint a dobozos verzió. Mi van ha becsődöl az onlive? Akkor *aszhatja a felhasználó rendesen.
28.
28.
tjames
Lehet itt kapcsolódik össze a havidíjas CoD????

Mert így aztán végképp szopóág a játékpiac:

- fizess az eszközért (ez van most is)

- fizess hogy online lehess (ez is van most is, csak jóval kevesebb)

- fizess a játékért (ez van most is)

- és még havidíjat is fizess a játékért, hogy játszhass vele!!! (hát ez mi???)



ANYÁTOKAT...... már bocsánat.

Így is elég öreg vagyok már a játékokhoz, de azon a napon be is fejezem pályafutásomat, ha ez a világ eljő.
27.
27.
Ragnarök
Arra leszek kíváncsi, hogy ide mikor ér el... mondjuk ilyen szolgáltatókkal, szvsz a lehetőség fel sem merül. :D
26.
26.
plczhenrik
#22:

Látszik nem sokat FIFA-zol :)

Engem pl szinte az összes játék közül csak az érdekel, a PC-s verzió ugye sehol sincs a konzolos változatokhoz képest, úgyhogy én sem osztom a véleményedet, főleg, hogy nemrég olvastam, mi szeptemberben is csak a tavalyi konzolos Fifát kapjuk.



Na mindegy, az Onlive-ot üdvözlöm, de én túl maradi vagyok ehhez, inkább szórom a gólókat továbbra is PC-n:)
25.
25.
MadDragon
#23: Csak türelem kérdése. :D

Végül is csak jön a Fable 3, Darksiders, meg SW:TFU2. Persze exluzív címek mindig lesznek, minden platformra.(pl. én szívesen játszanék valamelyik Zeldával, de ugye az csak Nintendo only)

Amúgy az egér+bill-t úgy értettem, hogy nem csatlakoztatható az OnLive-hoz valószínűleg.
23.
23.
falselight
#22: "jobb játékok úgyis kijönnek PC-re is"

vagy nem.
22.
22.
Shotgun Blues
#21: Egyébként minek venne egy PC-és a gépe mellé konzolt? A jobb játékok úgyis kijönnek PC-re is, a sok japán manga cucc miatt nem sokan sírnak most se.
21.
21.
Shotgun Blues
#17: Stratégia, MMO és FPS még mindig csak egé+bill. Habár az utóbbi évek erősen negatív irányba deformálódó, egyszerűsödő, agyhalott konzol FPS-sei miatt az utóbbinak már tökmindegy.

Másrészt mi van ha lanpartizni akarunk? Ha olyan helyre visszük a modemet, ahol nincs net? Vagy nincs előfizetve az Onlive-ra.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...