HWSW: Az iPhone-ok negyede két év alatt elromlik

  • Írta: fojesz
  • 2010. június 24.
  • Hardver
Link másolása
Az iPhone 4 megjelenése körüli felhajtást kihasználva a SquareTrade statisztikát készített a telefon megbízhatóságáról és a leggyakoribb hibákról, írja a HWSW.
Az iPhone 4 megjelenése körüli felhajtást kihasználva a SquareTrade statisztikát készített a telefon megbízhatóságáról és a leggyakoribb hibákról, írja a HWSW.

Az iPhone-ok 25,6 százaléka hibásodik meg két éves koráig, derül ki az extra garanciaszolgáltatást nyújtó amerikai SquareTrade adataiból. A legtöbbször a felhasználó gondatlansága, vagy más körülmény miatt bekövetkező baleset okozza a telefonok meghibásodását, de több mint 7 százalék az aránya a mindenféle előjel nélkül bekövetkező szoftver- és hardverhibának is.

A SquareTrade hasonlóan működik mint egy biztosító: a vásárlás után némi díjért cserébe extra garanciát biztosít elektronikai termékekre, amely kiterjed a meghibásodáson túl akár a balesetekre (pl. elvesztés, lopás, leejtés) is. A vállalat statisztikái alapján az iPhone-ok megbízhatósága sokat javult a 3GS modell megérkezésével, amely az elődeinél jóval strapabíróbb és a kijelzője sem törik, karcolódik olyan könnyen. Egy évvel korábban, az iPhone 3GS megjelenése előtt közzétett jelentésében a SquareTrade még azt találta, az iPhone-ok 33 százaléka hibásodik meg két éven belül.

Érdekel, hogy mi az iPhone achilles-sarka?
Olvasd el a teljes cikket a HWSW-n!

14.
14.
Bumbi_King
#12: olvass vissza az előző kommentemre

(de minek is magyarázom akit nem értékeli a minőséget az nem is fogja)
13.
13.
Bumbi_King
#12: Én nem hiszem el mert nekem iphone-om van nagyapámnak meg nokia okostelefonja és az iphone 1000x job.Az Apple termékei pedig nagyon jók igaz h drága de jó.mekintos tényleg nem olyan jó oprendszer de legalább azt is az apple találta ki.
12.
12.
Captaine Wesker
az Iphone egy nagy kalap szar meg melelsleg az összes Apple termék szerintem, a Macintosh kurva drága és nem tud annyit, mint a Windows, egy Nokia okostelefon is jobban megéri minjt ezek a szarságok, sőt, legalább kétszer olcsóbb is, nekem elhiheted...
11.
11.
Bumbi_King
fényaranyokat=fényarányokat

10.
10.
Bumbi_King
Nekem apám vett még régebben egy 2g-t (amikor még új volt) aztán azt használta a 3GS megjelenéséig.Addig amig a 2g-je volt semmi baja nem volt csak elég sokszor leejtette amitől elromlott a hangszórója.De amikor a 3GS megjelent nekem adta a 2g-t és vett megának 1 3GS-t.Azt használja még ma is és semmi baja.még 1 karcolás sincs rajta.Majd most akarja megvenni a 4-et és nekem adja a 3GS-t a 2g meg kuka.A lényeg h több usmerősünknek is van iphone-ja és semmi baja.Ja és a kameráról annyit h amikor kamerázol ahova nyomsz a képen ott beállitja a fényaranyokat.vagyis ha ezt jól használod sosem lesz túl sötét vagy túl világos a kép.És lehet h nem olyan nagy a kamera pixelszáma de van olyan jó a kamera mint a Sony Ericsson-Satio 12 megapixeles kamerája(ezt tudom mert oszt. társamnak van satio-ja(ami 1 szar)és az iphone 1000-szer jobb képet csinál nála).Na csak ennyi.
9.
9.
viktorvizi
Az ipod az nem az iphonehoz tartozik az két külön világ.

Én nem tom mi olyan jó az iphoneban...max az a sok szoftver amit le lehet tölteni... Nekem egy Szamszung omnia2 van az olcsóbb mint a 3GS nagyobb a kijelzője, jobb kamera csak a szoftver készlet kisebb bár windows moblira is vannak dolgok rendesen. És az iphone durván 2x annyiba kerül int az omnia2
8.
8.
fiucsavar
Érdekes,3iphone-om van,egyiknek se volt semmi baja eddig,lehet amiatt mert nem vagyok analfabéta? Aki hülye az a nokiát és el tudja b.szni és az iphone-t is...nincs különbség közöttük ebből a szempontból
7.
7.
rokakoma
Ez hülyeség... 2 év? Az enyém 2. nap már szervízben volt:D
6.
6.
Anti4730
Hát nem tuodm nekem 2 baráomnak is iphoneja van, és mindkettőnek most éppen szervizben van valamiylen relytélyes meghibásodás miatt, és sajnos sokkal többeknél forul ez elő iphonennál, tényleg nem a legmegbizhatóbb. Szerinem régen az apple minőségibb dolgokat gyártott, én 2005-ben vettem ujonann egy ipod nano-t még az első generációt, és még ma is használom egyszer se romlott el sose volt semmi baja.
5.
5.
dareal
céges iphone készletnek már több mint a fele cserélve lett, meghaltak. persze azok kapták is az ívet, ha -18 volt, akkor is használatban voltak, ha +40 volt, akkor is.
4.
4.
HomoLudens
#3: Erre most csak annyit ez STATISZTIKA
3.
3.
lxdc
Hát az enyém ugyan nem. Apple forever!!!!!!!!!!!!



Nokia, Samsung, LG, Sony E. Mind elbújhat!!!!!
2.
2.
HomoLudens
Ja igen és ui.:

Aki iphone 4 et akar venni az várjon vele egy kicsit mert ha minden igaz egy hatalmas tervezési problémát követtek el vele. Mint tudjátok az antenna az oldalán lévő két fém oldal lemez, de ha ezt a lemezt egyszerre megérinted akkor szép lassan elszáll a tér erő.

http://www.youtube.com/watch?v=-ixIHyEPO5g&feature=player_embedded#!
1.
1.
HomoLudens
A storból sok gagyi program is össze kuszálhatja a telefon működését ami meghibásodáshoz vezet. Tehát a meghibásodások háterében nem apple szoftverek állnak amit egy egyszerű szoftver frissítésel lehet orvosolni. (Ezért is volt az apple nek egy megmozdulása amivel megpróbálták ezt orvosolni. Persze a döntést nem ezzel reklámozták így el is indult ellenük eg yellen hadjárat)

De szvsz a hardver meghibásodások is túl gyakoriak a maguk kb 7%-val. ennek kis része a sérülékeny kijelző ből ered. Pedig nállam előfizetéssel még a megérős kategóriaba kerültvolna (havidíjat úgysem én fizetem :) ), de így maradttam a nokiánál.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...