Kinect - ülve még jó, fekve már nem annyira

  • Írta: fojesz
  • 2010. július 16.
  • Érdekesség
Link másolása
Mivel a Kinect alapvetően a mozgásra épít, először nem tudtuk elképzelni, hogy ki akar fekve játszani vele, majd megvilágosodtunk: aki fekvőtámaszozni akar.
Mivel a Kinect alapvetően a mozgásra épít, először nem tudtuk elképzelni, hogy ki akar fekve játszani vele, majd megvilágosodtunk: aki fekvőtámaszozni akar.



A korábbi rémhírekkel ellentétben a Kinect az ülő játékosokat is tökéletesen felismeri majd - az aggályokat az váltotta ki nemrég, hogy sokaknak gyanússá vált, hogy a Kinectet minden élő bemutatón csak állva prezentálták.

A Microsoft megnyugtatott mindenkit: igen, lehet ülve is játszani a Kinecttel. A The Biggest Loser: Ultimate Workout című fitneszprogramot készítő Blitz Games viszont még ennél is továbbment volna: a játékuk bizonyos feladatai (jógagyakorlatok és fekvőtámaszok) azt is megkövetelik a játékostól, hogy az lefeküdjön a földre, azonban ezt csak egy jóval több munkát igénylő félmegoldással tudták megvalósítani.

A Kinect ugyanis a játékos "csontvázát" ismeri fel, az alapján modellezi és mozgatja a játékbeli karaktert. Ha a játékos lefekszik, bizonyos végtagok takarásba kerülhetnek, a kamera pedig elvérzik. Kiderült azonban, hogy a Kinect előtt álló sportember sziluettjének mozgása ekkor is érzékelhető, így a Blitz Games is erre fog építeni, mégha így többet is kell programozniuk a hatékony működés érdekében. "Nem muszáj a rendszerre hagyatkoznod, a saját felismerő kódodat is megírhatod, ha tudod, mit akarsz csinálni" - utalt a csapat vezetője a Kinect rugalmasságára.
14.
14.
Szajolihoher
a kinect sehogy sem jó véleményem szerint.
13.
13.
pjoco
Hát nekem egyáltalán nem jön be ez a kinect! Eddig még egy értelmes játékot nem mutattak be hozzá valamint a jól bevált egér+billentyű vagy Joypad sokkal jobb! Aki akar ugráljon a TV előtt de szerintem azt a szabadban is lehet ha sportol az ember! ennyi!
12.
12.
demon68
alig várom, hogy Postal-ozhassak vele
11.
11.
KI4IDeM
Be kelle gy ilyet szerezniXD de basszus.. Halo reach, új xbox kinect.. mikor lesz meg mind?:D
10.
10.
gamerplayer
utolsó szövegrészben 5 "a" betü egymás alatt :)

nem rossz dolog ez a kinect de a razer tervez hasonlót PCre ami nem kamerával hanem vmi mágneses térben fog dolgozgatni..de nem tom pontosan h van
9.
9.
ilor14
http://www.youtube.com/watch?v=JgBUKbdrbig érdekes a vidi elején mint ha a fekete kiscsaj dobna egy hátast?
8.
8.
ilor14
#5: vagy a tréningbe megmutatják mit kell csinálnod hozzá!
7.
7.
Mortician
#5: Gondolom programozás kérdése.
6.
6.
gynorbi
call of duty közben obszcén mozdulatokat mutatsz Capatin Price-nak, Friendly fuckup :D
5.
5.
IceColdKillah
Az egyik ilyen kinect-es vidiben láttam hogy a srác gördeszkázott. Na, a kérdésem az az hogy a kinect honnan tudja hogy én nem egy ollie-t hanem mondjuk egy 360 inward hellflip-et akarok benyomni?
4.
4.
DzsungelCsirke
#3: Akkor Darth Vader beint neked és levágja a fejedet :D
3.
3.
szambotomi
és mi van akkor, ha én pl játszok vmelyik star wars játékkal ami támogatja a kinectet, és obszcén mozdulatokat csinálok? ;-D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...