Továbbra sem fejleszt Wii-re és DS-re az id

  • Írta: zoenn
  • 2010. augusztus 13.
  • Érdekesség
Link másolása
John Carmack csapatának rossz tapasztalatai vannak a DS-el kapcsolatban, jelenleg úgy néz ki, hogy a jövőben semmilyen játék fejlesztését nem tűzték ki terveik között. Bár egy halvány reménysugárnak tűnt az iPhone-os Rage bejelentése, DS-re és Wii-re továbbra sem szavaz a stúdió.

Carmack tegnap tartott konferenciájára ezrek voltak kíváncsiak, köztük jó pár Nindendo-rajongó is, kiváncsiak voltak arra, hogy megszűnik-e az a több évre visszatekintő "átok", miszerint a családbarát konzolokra nem jelenik meg id-s játék. Nos a prezentáció végén számukra - igaz kellemetlen - hírek kaptak szárnyra.

A Wii-re való fejlesztésben rengeteg lehetőség van, mind anyagi szempontból, mind kihívás szempontjából. Carmack iPhone-ra bejelentette a Rage-t, ebből következik, hogy a hasonló paraméterekkel rendelkező 3DS, vagy Wii-s verzióra való megjelenésre többen spekuláltak. A legendás programozó lehűtötte a kedélyeket: Szerintük egy FPS Wii-n, több remek példa ellenére nem működik igazán, éppen ezért teljes érdektelenséggel állnak a konzolhoz.

Az a lehetőség, hogy az id Software egy másik címet fejlesszen DS-re, szintén kizárt. A cég legutoljára, 2007-ben tette tiszteletét DS-en, az Orcs and Elves-szel, többnyire pozitív kritikákat is kapott, ám Carmack úgy vélli, hogy a játékot kiadó EA elvesztegette a pénzt. Ennek egyik oka az, hogy szerinte hiányoztak belőle azok az elemek, melyek igazán egyedivé tudták volna varázsolni.

Az id tehát nem érzi szükségszerűnek jelen pillanatban, hogy egy Nintendo-s címmel hozakodjanak elő. Kár.

1.
1.
kukac450
Igaza van, és támogatom... :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...