A FF Versus XIII kifejezetten PS3-ra készül

  • Írta: fojesz
  • 2010. szeptember 8.
  • Érdekesség
Link másolása
A Final Fantasy Versus XIII fejlesztését vezető Tetsuya Nomura szerint a játék kifejezetten PlayStation 3-ra készül, ha valaha is megjelenne egy Xbox 360-as változat, az egyszerű port lenne, és akkor sem válna multiplatform címmé a program. Persze ez nem bejelentés, csak egy kis okoskodás.

A Final Fantasy XIII testvérének becézett játékra régóta várunk, és ha az előbbi megjelenése elérhetetlennek tűnt, a Versusé még inkább. Bár a Final Fantasy XIII Xbox 360-ra is megjelent végül, a Square Enix minden átiratot vizionáló pletyka ellenére kitart amellett, hogy az új rész PS3-exkluzív marad - már azért is, mert Tetsuya Nomura szerint ezt a részt kifejezett PlayStation 3-ra fejlesztették.

"Multiplatform egy játék akkor, ha úgy állsz neki a fejlesztésnek, hogy több platformra is megpróbálod optimizálni a játékot. A portolás azután történik, hogy egy programot már elkészítettél bizonyos platformokra - a port megszületéséről a menedzsment dönt az aktuális piaci helyzettől és a költségektől függően. Én fejlesztőként egyelőre annyit mondhatok, hogy a Versus XIII kifejezetten PS3-ra készült" - gondolkozott el a mester az Xbox 360-as átiratról szóló pletykák kapcsán.

Japánban egyébként a Final Fantasy XIII is PS3-exkluzív maradt, s csak most, egy évvel az ottani megjelenés után döntött úgy a Square, hogy a szigetországban is kiadják a játékot Xbox 360-ra, International Edition alcímmel. Ez a verzió egyébként tartalmilag nem különbözik az itt megjelent játékoktól, ezért a kiadó szerint annak sincs értelme, hogy megjelenjen errefelé az új kiadás.

A Final Fantasy Versus XIII és a Final Fantasy Agito XIII egyébként végre ott lesznek a jövő heti TGS-en, de egyelőre ne számítsunk nagy bummra, egy trailernél többre legalábbis ne.

5.
5.
fordítom: már most tudják, hogy box-ra el fogják rontani. persze direkt, hogy igazuk legyen :) aztán majd utána megmondják jól, hogy hát mi előre szóltunk nem ?! :)
4.
4.
zsilvolgyi
ps3-as vagyok,de ez nem hat meg
1.
1.
Ca$h
Rettenetesen várom mindkettőt!!!!!!!!!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...