Call of Duty-szerű fejlődés a Diablo 3 PvP-ben

  • Írta: InGen
  • 2010. október 27.
  • Érdekesség
Link másolása
A második rész után ezúttal végre komoly figyelmet fordítanak a fejlesztők a játékos-játékos elleni harcra a Diablo 3-ban. Az arénák kiváló helyszínt biztosítanak a csapatok egymás elleni küzdelmei ellen, a jutalmunk pedig nem loot lesz, hanem a Call of Duty példáján indulnak el.

Mindenki örömmel fogadta, hogy a World of Warcraftban bevezetett rendszerhez hasonlóan a Diablo 3-ban is lehetősége lesz a játékosoknak arénákban megküzdeni egymás ellen. A fejlesztők ezt egyébként főként nem egy az egy elleni, hanem csapatos küzdelmekként képzelik el, amihez egy Call of Duty-szerű fejlődési- és jutalmazási rendszert fognak elkészíteni.


Felmerülhet a kérdés, hogy az arénák jutalmaként miért nem jobb felszerelést vagy más hasonló dolgokat szerezhetünk? Nos, Jay Wilson, a Diablo 3 vezető designere és Jason Bender, designer szerint erre nyomós okuk volt: a PvP-t szeretnék elkülöníteni a PvE (játékos a szörnyek ellen) résztől, és mindkettőt külön szeretnék belőni annyira élvezetesre, amennyire csak lehet.

Persze a Diablo nem tagadhatja meg önmagát: "Ez alapvetően egy PvE játék. s azon belül is cooperative, ahol jó sok lootot próbálsz meg szerezni a karakterednek, ugye? Éppen ezért nem gondoljuk azt, hogy a PvP-ben lootot szerezni jó ötlet, mert aki nem szeret más játékosok ellen harcolni, azt nem akarjuk rákényszeríteni arra, hogy az arénákba kelljen mennie a jó felszerelésért" - nyilatkozta Jason Bender.

Egyébként újra felmerült a kérdés, hogy a Diablo 3 nem jöhetne-e konzolokra? A Blizzard szerint is jelenleg ez az egyetlen a három franchise (Warcraft, Starcraft, Diablo) közül, amit el tudnának képzelni konzolon, de nem valószínű, hogy egyelőre elmozdulnak a PC mellől.

19.
19.
Shotgun Blues
A Dio1 tuti megjelent konzolra is a 90-es években, csak akkoriban még sokkal lassabb volt a játékmenet. Úgy 5-6 évvel ezelőtt átmentem haverhoz, én a Dio2-őt toltam PC-én, ő meg ps2-őn az első részt.
18.
18.
hedzsooo
#17: Ennyi. :)

En azert orulok ennek leginkabb, mert igy meg nagyobb az esely ra, h 1 hibatlan, FANTASZTIKUS jatek jon PC-re ismet a Diablo nevvel. :)
17.
17.
attól tartok ha konzolra kiadják, az olyan lesz mint a sacred2, dragon age. lebutitott, túlkönnyitett, fogatlan oroszlán, félkarú óriás nevezzétek ahogy tetszik. a lényeg ugyanaz, hogy egy rakás fos a fő platformhoz képest. meg kell érteniük a konzol tulajoknak, hogy van ami egyszerűen nem való konzolra és kész. lehet erőltetni, de hülyeség. a normális rts is elképzelhetetlen konzolra szerintem.
16.
16.
laca009
#10: keressél rá a warcraft 2 is volt ps1-re meg a dio1... a dio1 meg még a régi gameboy-ra is megjelent.
15.
15.
sunstreaker
ez nem lesz konzolra, a Blizzard, ki is hangsulyozta h ez csak pc - re fog jönni :D
14.
14.
Hab
#13: Nem hasból lököm, hanem hogy a blizzard oldalán soha nem volt feltüntetve hogy lett volna.Mellesleg az EA oldalán se lehet erről találni semmit, de jó legyen elhiszem nektek...
13.
13.
kimeran
#10: Te honnan veszed ezt? Most komolyan,hasból lököd a hülyeséget.
12.
12.
Zauder
#10: http://en.wikipedia.org/wiki/Diablo_%28video_game%29#Versions_and_expansion_pack

Volt PS-re. ;)
11.
11.
MadDragon
Szóval mitől is lesz CoD-os a jutalomrendszer? A CoD-ban rangtól függően kapsz ugye egyre jobb csúzlikat, itt meg ugye nem lesz semmilyen loot PvP-ben. Mivel néztem a Blizzcon-os videókat, asszem az egész ki fog merülni néhány egyedi Title-el, meg achivement-el.
10.
10.
Hab
#8: Honnan veszed ezt a baromságot? Csak Pc-re és Mac-re jött ki az első rész. Mellesleg a Diablo 2-ben már nem kellett kattintgatni folyton, elég volt lenntartani a gombot. Persze én már csak megszokásból is nyomogattam.
9.
9.
laca009
3 teljesen egyet értek:))
8.
8.
daenath
#2: Anno a Diablo megjelent PS1-re, szoval ez is elkepzelheto. Es az iranyitas nekem tetszet mivel nem kellet szetklikkelnem az egeret + az ujjamat :P
7.
7.
noswear
Sztem ez jó ötlet. Akinek nincs kedve meghalni egy korei kockától a jobb cuccokért annak jó..:D:D:D
6.
6.
LtGlove
#2: Szerintem kontrollerre nagy szépen be lehetne lőni, a baj csak annyi, hogy az nem portolás lenne, hanem egy újraírt játék.
3.
3.
Dresa
Milyen a rendszer a COD multiban?? mert így a cikkből nem jött le, csak kíváncsivá tett XD
Amúgy a blizard lassan az egyetlen akik miatt megéri (még mindig) pcsnek lenni, végre valami amit a konzolosok irigyelnek XD
2.
2.
Shotgun Blues
Kicsit körülményes lenne kontrollerrel.
1.
1.
Bumbi_King
Pont most fogok karácsony előtt/körül PS3-ra váltani az új TV-vel együtt ugyhogy remélem hogy jön konzolra.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...