3 milliónál a Starcraft II, jövőre is lesz Call of Duty

  • Írta: fojesz
  • 2010. november 5.
  • Biznisz
Link másolása
Az Activision Blizzard kiadta a harmadik negyedévre vonatkozó pénzügyi jelentését: ebből többek között kiderül, hogy a kiadó a vártnál jobb eredményt ért el, hogy a StarCraft II-ből mára 3 millió példány fogyott el, és hogy - milyen meglepő - jövőre is folytatódik a Call of Duty-sorozat.

Az Activision közzé tette a szeptember 30-ával befejeződő harmadik negyedévre vonatkozó pénzügyi helyzetjelentését. A kiadó vártnál jobb eredményeket ért el, ráadásul a bevételek java és a legnagyobb sikercímek még hátra vannak.

Az elmúlt három hónapban 745 millió dolláros bevételt könyvelhetett el a cég, ami messze túlszárnyalja a korábbi 600 milliós előrejelzéseket. A tiszta profit ebből 51 millió dollár volt, ami szintén jelentős növekedést jelent, ha a tavalyi 15 milliós nyereséghez hasonlítjuk az eredményt. Bobby Kotick, az Activision vezérigazgatója szerint a szép számok az online játékok piacán való vezető pozíciójuknak, a Call of Duty-sorozatnak, valamint a Blizzard sikercímeinek, így a World of Warcraftnak és a Starcraft II-nek köszönhetők.

A bevételek közel fele - 348 millió dollár - az online piacról és az előfizetésekből származik, ami nem is csoda, hiszen a World of Warcraft töretlen népszerűségnek örvend - nemrég újabb mérföldkőhöz érkezett az MMORPG, ugyanis az előfizetői bázisa átlépte a 12 milliót főt. Hárommillió eladott példánynál jár a júliusban megjelent Starcraft II, ami egyébként PC-s címhez képest szép teljesítmény, a lassulás viszont érezhető, ha azt is figyelembe vesszük, hogy az összeladások fele a boltokba kerülés utáni első 48 órában történt.

A jó hírek hallatán az Activision igazított az év végi előrejelzésein: 4,18 milliárd helyett 4,28 milliárd dollár bevételt remélnek a naptári év végére. Ha minden jól megy, ez a plusz százmillió könnyen összejöhet, elvégre többek között a World of Warcraft: Cataclysm és a Call of Duty: Black Ops megjelenése még hátra van.

És ha már Call of Duty: az Activision - viszonylag megszokott módon - a pénzügyi jelentésben árulta el, hogy természetesen jövőre is folytatódik a széria, s menetrendszerűen az év második felében várható majd a megjelenése. Több információnk nincs a nyolcadik részről, így az sem derült ki, hogy ha a Treyarch pihen, ki viszi majd tovább a cÍmet: az Infinity Ward vagy az újonnan alapított Sledgehammer Games? Szintén kérdéses, hogy a Modern Warfare 3 jön-e jövőre, ahogy azt a pletykák állítják?

Eric Hirshberg igazgató azt is megerősítette, hogy a Hero-cím (Guitar Hero, DJ Hero, akármi), valamint a Transformers-, Spider-Man- és az X-Men-sorozat is bővülni fog.

23.
23.
CJgabor
#22: a BFBC2 kiforrott csak nem fain XD óó várj már értem! nekef hiába beszél bárki is, te utálod a codot mert egy hardcore BFBC2 fanboy vagy ááháá.
a BC2 lett az eddigi lexarabb BF játék (nekem. lehet te nem értesz egyet de nekem ez egy szar) kiforrott, kevesebb bug, több támogatás de ugyanakkora szar, kiegyensúlyozatlan és minden kocka lvl50-en van. +még az a rengeteg zavaró dolog amit könnyű lenne javítani de nem tesznek meg. a baserape pedig szánalmas.
Viszont az utolsó mondattal egyet értek: miért szar az nfs sorozat? (jáccottam az uj hot pursuittal és az is egy trágyarakás) mert évente jön ki. miért nem olyan jó, miért nincs változás a fifákban? ugyanez.
a cod is erre a sorsra jut, amig az mw1 minőségi volt és überf**sza, addig a többi egy rakás bugos kaki lett. főleg az mw2. szánalmas hogy hogy lehet igy lesüllyedni a kedvenc fps játékomról az egyik legnagyobb csalódásra.
bocs ha helyesírási hibák vannak vagy hülyén fogalmaztam meg valamit XD már késő van:D
22.
22.
Quent1n
#21: Az, hogy mennyit költenek rá tudod jól hogy totál irreleváns infó. :) Új motort meg simán lehetne alá tenni miért ne? Épp ideje lenne már dobni ezt a motort és egy fain kis rombolhatós cuccot kiadni és ezt a szétscriptelt rambo játékmenetet is lehetne dobni single-ből.

A CoD7en meg 250+ ember dolgozott két éven át? Két év alatt ennyi ember ennyi pénzből a nulláról készít játékokat. Ők meg csináltak új mapokat, fegyókat, meg játékmódokat megspékelve egy kb. 6órás sztorival és 11 rugóért eladják, valami iszonyatos nagy hype-al karöltve. :)

A MoH ugyanez. Csináltak egy gyenge BFBC2 kieget kb. az a szint. Csak míg a BFBC2 egy kiforrott fain cucc lett addig a MoH több sebből vérzik már az EA is elismerte, hogy nem az igazi.

Persze, hogy a CoD7 jobb mint a MoH szerintem ez nem is kérdés. Csak az zavar, hogy ez is csak a hype-ról szól, sokkal jobb lenne 2-3 évente egy CoD de az legyen mérföldkő, mert szerintem a sorozat a 4 óta egy helyben toporog.
21.
21.
Donpedro
#17: Rinya, rinya, és rinya. Mégis mi a francért akarnának új motort csinálni? A jelenlegi motor is már igencsak feszegeti a konzolok határait (pl. 600p render). Akkor meg mi értelme lenne? Hogy 1 nap helyett 1 hét alatt jöjjön ki a wh? Tényleg megérné a több év munkát és a millió dollárokat...
Mellesleg nem "fossák ki" a játékokat, az MW 2-re 50 millió dollárt költöttek (marketing ebbe nincs benne), így nem csoda hogy 100+ fővel két év alatt minőségit tudnak alkotni. A CoD 7-en 250+ ember dolgozott két éven át... 10-11 ezer forintért szerintem jobban járunk egy olyan játékkal amit 40-50 millió $-ból raknak össze, mint mondjuk egy MoH-al 8 ezrért amire csak pár milliót költöttek...
20.
20.
Mathia$
#5: ezt nem tudtam :( Bár teljesen mind1 ki csinálja a codot, akkor is megfogják venni mert a vásárlók 90%-át csak a multi érdekli, azt meg nem annyira nagy cucc összerakni ha már adott a grafikus meg a fizikus motor is.
#18: hát ne remélj tőle sokat,,,, Inkább az EA felé nézegess, a régi IW-sek ott vannak a Respawn-ban és nagyot fognak alkotni. Elmondásuk szerint nagyobbat mint a cod. :)
19.
19.
zsilvolgyi
IW-től sokan elmentek...
18.
18.
xICEMANx
Az idei COD nagyon extrém volt... eddigiek közzül ez jött be a legjobban... Hatalmsa game! Csak remélni tudom hogy a jövő évi COD is minőségi lesz...
17.
17.
Quent1n
Persze gondolom ugyanazzal a motorral fossák majd ki azt is aztán csodálkoznak ha már a megjelenés előtt kint a wh stb. Hihetetlen, hogy micsoda egy lufi sorozat ez a CoD! Az 5. játékot tervezik kiadni totál ugyanazzal a játékmenettel és grafikai motorral. Ugyanúgy jönnek a scriptelt bohócok stb. Legalább rombolhatóság lenne de az sincs. Van helyette árkád játéktermi baromság. +5 +10 +15 +1000000000000000 pont meg Payback meg minden hülye kiírás. Jah és lekvár vér a legjobb. :S Nálam a CoD:WaW nál asszem meghalt a CoD. Még vetek erre a 7re egy pillantást de a videók alapján semmi extra sajna.
16.
16.
adriano28
de téll vajon milyen lesz a cod vége?
15.
15.
adriano28
am multkor volt egy post amin elmondták a gamekapocs tagok hogy mi lesz a köv codok ba, kb 12-13 lesz azt sztem vééége
14.
14.
Malackutya
Tudom,de én a következőre gondoltam,amit most említ a cikk. Nem a Black Ops-ra :D
12.
12.
adriano28
#11: valszeg ebben a spec opsban nem fogjuk megtudni milesz a 2 csávóval mivel a mf2 az 2010 körül mozog, a spec ops meg 1986 környéke, szval szerintem majd jövőre tudjuk meg milesz :S
11.
11.
Malackutya
Ajj,remélem a Modern Warfare sorozatot viszik tovább! Kíváncsi vagyok hogy mi lesz a 2 főszereplővel. Kicsit mérges voltam mikor a játék úgy ért véget hogy Soap sebesült,a kapitány összeverve,mi vagyunk beállítva gonosznak...és úgy van vége. De ez csak szabadabb sztorit és játékmenetet igér a 3. részhez. Várom :)
10.
10.
adriano28
9.
9.
adriano28
hinnye már a cod 7 fennt van torrent oldalakon xD
8.
8.
MadDragon
#7: Feloszlatják a Raven-t? Ne már!
7.
7.
daenath
#5: Sajna mar volt hir a Raven-rol hogy lassan de biztosan feloszlatjak :( Pedig egy Singularity folytatasnak orultem volna, hisz adva volt a folytatas lehetosege, Washington, feherhaz de szep lett volna.
6.
6.
fojesz
#5: Nem tudom, megmondom őszintén, elég sok a pletyka a sorozat körül. A tuti biztos hármast az IW, a Tre és a Sledgehammer jelentik.
5.
5.
Mathia$
#4: huppsz, tényleg :S elírtam. A negyedik esetleges fejlesztő akkor a Raven ami a Singularíty-t csinálta igaz?
4.
4.
fojesz
#3: A Visceral EA-s csapat, ők biztosan nem csinálnak CoD-ot.
3.
3.
Mathia$
MW3 még így-úgy elmegy, aztán végképp lőttek a sorozatnak, ha csak a Treyarch,Bungie,Sledgehammer és Visceral négyesből nem alkotnak valamit. Elvilkeg mindegyik kapott egy trilógiát amin dolgozniuk kell, a levédett domain nevekből következtetve: Future Warfare, Space Warfare meg ilyesmik. Hát majd meglássuk.
Addig is majd az EA bőven ellát minket Respawn(IW),DICE és Danger Close révén. Meg ki ne felejtsük az Ubisoftot, jön az új Ghost Recon meg 1 vagy 2 új BIA játék is majd.
2.
2.
megalonagyix
ameddig veszik addig lesz...nincs ebbe semmi meglepő. a mellete lévő cím jönne évente...:P
1.
1.
huszti
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...