2012-ben megelőzheti a PS3 az Xbox 360-at

  • Írta: InGen
  • 2010. november 10.
  • Érdekesség
Link másolása
A két platform közötti rés egyre szűkül, a piackutatók szerint pedig jövőre akár meg is előzheti a Sony konzolja a Microsoft szórakoztató központját. A csata azonban Észak-Amerikában a legérdekesebb, ahol az Xbox 360 még mindig nagyon vezet. Vajon itt hogyan végződik a háború?

A Sony ismét másfél millióval közelebb ért a Microsofthoz. Májusban még 4,4 millió eladott példány volt a különbség az Xbox 360 javára, most már csak 3 millió. Ha a nagy képet nézzük, akkor az Xbox 360-ból világszerte eddig 44,6 millió darabot adtak el, míg a PS3 41,6 milliónál jár. A verseny egyre szorosabbá válik.

Jesse Divnich piackutató szerint a trend tovább fog erősödni, ami azt jelenti, hogy 2012 végére a Playstation 3 megelőzheti az Xbox 360-at. A Microsoft leginkább Észak-Amerikában erős, ahol 11 millió eladott konzollal vezetnek, így körülbelül 2014-2016 körülre jósolja Divnich azt az időt, amikor a PS3 átveszi a vezetést, habár akkor már valószínűleg egy másik generáció kezd majd el terjedni.

"A Playstation 3-nak hihetetlen hosszútávú értéke van, köszönhetően például a beépített Blu-Ray lejátszónak; a PS2 esetében a DVD-vel érték el ugyanezt. De mivel a digitális tartalomszolgáltatás egyre inkább terjed, felmerül a kérdés, hogy vajon a PS3 is annyira időtálló lesz-e, mint az elődje" - mondja Divnich.

31.
31.
A Sony gépe majdnem egy évvel később jött ki, és majdnem beérte az MS gépét! Ez igen! Hajrá Sony!
30.
30.
air 2
Csak jelenjen meg GranTurismo5,vannak(elég sokan) akik csak ezért az egy játékért vesznek gépet.Az biztos hogy a GT odabasz a gépeladásoknak.
"14" ilyen beszólásér már lincselni szoktak!
29.
29.
zadori75
#23: nekem van mind a 2 :), de még nem vagyok gazdag :)
28.
28.
TEEBEEX360
#13: Egy picit kijavítalak.Már feltörték vagy egy hónapja már vagy több!

A hírhez annyit hogy előzze.Nem meglepő.Az xbox már eléggé kifutó cucc.Nem sok erő van már szegénykébe.Most jött a kinect.De sztem borzalmas.Kipróbáltam nálunk a plázába,és egy elite gépre volt rákötve.És borzalmas uraim.1-2 másodperces késéseket produkált.Egyenlőre katasztrófának tartom és hatalmas bukásnak a kinectet.
27.
27.
zsilvolgyi
meg fogja. de kurvára leszarom :D
26.
26.
bzsp
csak az a baj ezzel a kijelentéssel, h most jelent meg a kinect, ami sztem újabb lökést ad a boxnak.
25.
25.
PcSanyko
#14: Ott a PONT !!!!! De remélem nem következik be ami a címben áll....
24.
24.
tabu3x
Nem tudom, miért jön mindig mindenki folyton a digitális tartalomszolgáltatással. Majd ha lesz terrabájtos net, és ötszáz terrás vinyó, akkor talán. De ez is csak mai mércével, mivel ma is jó pár komolyabb game majd 30 giga... Addig viszont maradnak a korongok...
23.
23.
Ha egyszer gazdag leszek, akkor veszek mind a 2-t! :D
22.
22.
Skyrocker1
majdnem egy év van a két gép megjelenése közt.... szerintem előbb behozza
főleg a Grand Turismo 5 megjelenésével....
És Ő a Sony neki be kell hoznia mert 2012 világvége.XDXDXDXD
21.
21.
hakydakillah
18. most virtuálisan meghívlak egy sörre :-) Érted a lényeget, mindegy milyenek az eladások, nem kell sírni ha polcon porosodó konzolod konkurense többet ad el, mert a játékokon van a lényeg, hogy olyan élményben részesítsenek, amit soha nem felejtesz el... És tök mindegy, hogy min játszod...
20.
20.
V1SoR
#19: off: Mondjuk azt azért érdemes hozzátenni, hogy Kínában kb. annyian élnek az átlag amerikai életszínvonal felett mint kb.: Francia és Németország lakossága együttvéve. Persze arányaiban tekintve igazad van.
19.
19.
Mathia$
#14: na álljunk meg egy pillanatra fiacskám el vagy tévedve. PS3 az japán, ami egy szép fejlett ország. Kína pedig egy szegény, kommunista és nem túl fejlettnek mondható ország. Azért van különbség.
Mellesleg megsúgom jól fogy a gép a hazájában, több mint egy éve maga mögé utasította már a wii-t is arrafelé.

#15: azért még tovább tart ez a gen (remélem) ha a piacelemzők és piackutatók szavaira teszünk.
18.
18.
shatterhand
#15: ps3om van (volt még ps1,ps1,sega dc, sega saturn,gameboy advance), de igazából nem tud érdekelni, hogy hogy áll a "versenyben". Most megelőzi 1-2 millával akkor se fog történni semmi!

A köv. generáció azért jóval odébb lesz ezúttal. Sztem a bemutatása is jó, ha 2014ben lesz, aztán még 2év míg premier lenne. Sok lehetőség van ezúttal a gépekben a megnövekedett lehetőségek miatt.
17.
17.
Terawatt
14: Japán a cég :) és a kettő ég és föld :D
16.
16.
Mathia$
#13: 6. sor eleje: "mind2"
15.
15.
hakydakillah
Ha a múltat nézem, akkor ha a Sony le is hagyja a Microsoftot, nincs mit szégyenleni ezen. Mert mi is a két konzol múltja? Xbox 1 nulla volt, a Playstation 1,2 volt mindenkinek, mondhatni szinte monopol helyzetben volt a Sony, mert az összes jó cég Playstation-re fejlesztett. Minden elismerésem a Microsoft-nak, hogy ennyire vissza tudta fordítani a dolgokat a 360-al, hogy ennyi céget, és nagy címet megnyert magának, és így eltudott húzni az eladásokban.
A sony most meg már büszke lehet, hogy végre jó úton járnak az eladásokban. Csak 2012-re már azért az új generációk megjelenése is bekavarhat az eladásokba.
Aki nem fanboy, szerintem hasonlóan látja a dolgokat, aki meg az, majd mosd kezdhetnek anyázni :-)
14.
14.
ilor14
a PS3 kínai vagy mi és ott annyi ember van hogyha a fele vesz konzolt már leelőzték a másikat x)
13.
13.
Mathia$
#4: hónapok óta az fogy legkevésbé szal nem hiszem, az éllettartalma se lesz már hosszú, hiszen 2012-ben várhatóan jön a wii2, a Sony és a MS pedig csak 2014-ben tervez új konzolt kiadni az előrejelzések szerint.
A PS3 kb 6-8 hónap múlva megelőzheti a boxot (olvasható a vgchartzon) ha tartja jelenlegi formáját.
Am szerintem mind konzol kitűnő, perfekt, stb... ps3-at most nagyon fogja venni a hacker, letöltögetős és casual társadalom.

Box-ról annyit tudni kell hogy a slim-et nem lehet feltörni. Illetve a fable 3-tól kezdve az összes game tartalmazni fog valami challenge 2.5-t amivel a másolt gamek (az új dashboardnak köszönhetően) nem fognak elindulni még a flashelt konzolokon sem. (erre majd gondolom előbb utóbb jön valami törés vagy patch a hackerek részéről.)
Szóval szoros lesz a harc, de a MS egy időre elvesztett egy komoly vásárlókört.
12.
12.
Doc.
#9: Attól még a konzol nem lesz jobb semmivel ha eladnak belőle 2 éven belül x milliót =)).
8.
8.
Terawatt
Szerintem mind 1 az hogy mennyire fogy amíg használja is valaki online biztos lesz valaki aki ellen /vele tudod tolni , single player meg ott lesz végig . ha fele annyi ps3mas lenne mint xboxos vagy forditva akkor azt mondom oké de így hogy sokáig fej fej mellet lesznek mind 1 :) amíg van ember, élet a masinában addig jó és örüljön mindenki hogy van neki :)
6.
6.
givi6
NE akkor lesz a világ vége :D 2012 .. szarügy
am sztem lekéne vinne az ps árát, akkor érdemes lenne váltani is
5.
5.
V1SoR
Nézőpont kérdése. Ha ugyanolyan népszerű mind a kettő, akkor mindvégig a 360-nak kellene vezetnie, mivel a PS3 később jött ki, így ha átveszi a vezetést, az ugye azt jelentené, hogy népszerűbb. Másrészről nem csak akkora volt a különbség, mint amennyi 360-at eladtak a két megjelenés között, hanem több (gondolom én, de pontos számokat nem tudnák mondani).
3.
3.
Top Secret
Hát mind a 2 darab elég szépen fogy.
1.
1.
dzsiádzsó
És ezt vajon szégyen, vagy büszkeség ként élik meg sanyiék, és hű népük?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...