Stacking - Tim Schafer következő játéka

  • Írta: zoenn
  • 2010. november 24.
  • Bejelentés
Link másolása
Végre kiderült, hogy a Brutal Legend után mely játék lesz a Double Fine első arcade játéka. A sajátos humoráról ismeretes Tim Schafer ezúttal a matrjoska babák zűrzavaros világába kalauzol minket. A Stacking egy kissé beteg, kaland elemekkel megspékelt, harmadik személyű puzzle cím lesz. Hűha!

Engedjétek meg nekem, hogy bemutassam Charlie Blackmore-t, a világ legkisebb matrjoska babáját az 1930-as évekből! Schafer legújabb, kizárólag letölthető formában megjelenő játékának főszereplői a népszerű orosz babák lesznek. Tudjátok, amiket, ha szétszedünk, mindig találunk bennünk egy kisebbet, és így tovább. A helyszín a két világháború közti, némafilmekből ismerős világ, iparosodással, illegális boxmeccsekkel, füstös mulatókkal és laza erkölcsű nőcskékkel. Csupán minden karaktert matrjoskák személyesítenek meg. A képekért kattints:

A Stacking kellő inspirációval megáldott, kalandelemeket bőven tartalmazó, harmadik személyű nézőpontot használó cím lesz, számos puzzle-feladvánnyal megspékelve. Hősünk Charlie Blackmore, aki minden matrjoska legkisebbike, így megadatott számára az a lehetőség, hogy beférjen bármelyik társa belsejébe, átvéve afelett az irányítást, így használva ki azok képességeit és erejét.

Több baba is egymásba rakható, így nem csak a külső matrjoska képességei érhetőek el, hanem a többié is - ez képezi a Stackingben az egyedi, old-school rejtvények és kihívások alapjait.  Akár egy mindehova beléphető őr és egy csábos női baba is alkothatja "minden az egyben" csapatodat, így számtalan variáció érhető el, a különböző vicces helyzetek más és más karaktert követelnek meg. Már most beleszerettünk.

Az egyedi hangulattal, a pofás grafikával és a stílusos zenékkel nem lehet gond, erre a bámulatos személetmóddal megáldott designer, Tim Schafer (és csapata) a garancia. Megjelenés 2011 tavaszán esedékes Xbox Live Arcade-en és Playstation Networkon. És hogy lássátok, hogy nem a levegőbe beszélünk, itt az első trailer is:

6.
6.
vytros
Ez nagyon lol, kipróbálnám :D
4.
4.
Mathia$
Erre kíváncsi leszek, jó elgondolásnak tűnik :D
3.
3.
fojesz
2.
2.
Folti90
Iszonyat jónak néz ki, bírom az elborult játékokat.
1.
1.
JoHnNiEE
huhúúú bírom az ilyen címeket :) , talán idővel , haa papírformát nézzük akkor sikeres xb live arcade os játékok egy része tiszteletét teszi pc-n is, reméljük egyszer ez is eljut ,
apropó, egy két figurának nagyon lego-s feje van , de lehet csak beképzeltem :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...