Pár évet még várni kell a Mafia 3-ra

  • Írta: zoenn
  • 2010. december 21.
  • Bejelentés
Link másolása
A Take-Two fejese, Strauss Zelnick nyilatkozott elsőként a 2K Czech gengszterjátékának következő fejezetéről, ami felettébb jó hír, hogy a szélsőséges kritikák ellenére a kiadó lát fantáziát egy újabb maffiatörténetben. A hír puszta tényén kívül annyit tudni még, hogy jövőre még tuti nem játszhatunk vele.

Zelnick a 2K színeiben mereven elzárkózik a konkurens kiadók üzletpolitikájától, nevezetesen pár évet várni kell még a Mafia 3-ra, cégük nem követi a Ubisoft vagy az Activision példáját, akik minden évben kisajtolnak egy újabb epizódott kasszasikereikből. Lásd az Assassin's Creed és a Call of Duty esetét.

A Take-Two Interactive is hisz a folytatások sikerében, erre is rendezkedtek be, ám elmondásuk szerint biztosítani kell ügyfeleik számára a minőségi termékeket, melyek egyaránt lenyűgözik a célközönséget. Egy jól menő frencsájzt nem szabad hagyni parlagon heverni, de több éves fejlesztési ciklussal számolnak. A BioShockhoz és a Grand Theft Autohoz is folytatást terveznek - ehhez csatlakozik most a Mafia is.

Ha józan ésszel gondolkodunk és követjük a cseh fejlesztők tendenciáját, akkor ugye legutóbb a második háború utáni években jártunk, elképzelhetőnek tartjuk, hogy a folytatás a hatvanas-hetvenes évek közé helyezi a történeti szálat. Csak nehogy megint nyolc évet kelljen rá várni.

20.
20.
JasonStatham
Nekem mind a kettő játék tetszett. A GTA4 a modernsége miatt tetszett a Maffia 2 pedig a történet kialakítása miatt :). A GTA 4-ben pedig ami nem tetszik, hoy sok oda nem illő küldetés van ami csak arra jó, hogy hosszabb legyen a játék
De biztos, hogy megveszem majd a GTA5-öt is és a Maffia3-mat is
19.
19.
Kandli012
Dehogynem lehet hozzaszolni
A gta 4 nagyon jo jatek taxit lehet hivni, netkavezoba lehet menni
Presszoba billiardozni,
a affia keto jo sztoriba de nagyon gyenge jatek es rovid
A scarface az igen, Hajokat lehet venni autokat soforoket
18.
18.
DaNee32
Szerintem meg felesleges vitatkozni, hogy melyik játék a jobb.
Tényleg teljesen más a 2, a GTA azért olyan "fényes", mert mikor kiadták nagy újjításnak számított. Amúgy talán azért tartott 8 évig a Maffia 2, mert teljesen egyedi grafikus motort építettek meg. Negyed annyi gépigény szükséges rá, mint a GTA IV-re. A Maffia grafikája és élővilága szebb, talán a játékmenete is, de sokkal több idegesítő bug van benne, ami néha-néha elveszi tőle a kedved.
14# - Teljesen igazad van. ;)
16.
16.
XDannyL
#14: Én még nem játszottam vele, de egy ilyen szép leírás után szerintem ezt kihagyom az életemből :D
Az első rész azonban nagyon király :P :) Remélem a 3 is lesz olyan jó...
15.
15.
robi009
a MAFIA 2-be az első jelenet a világháború a jó xD utánna meg már töröltem is le :$
14.
14.
ATi0021
Tetszett is meg nem is a Mafia 2. De valahogy mégis kevésnek érzem még most is. Azt hitték, ha dobunk bele havat meg némi történetet, amit kicsit megfűszereznek az első Mafiával akkor készen vannak. Pedig nem. A GTAban ha egy adott feladathoz van elég pénzünk akkor azt érzékeli a játék. Itt Frankie adósságát hiába szedtem össze csak a megfelelő küldi után lehet segíteni a tesónak. És tele van sok ilyen apró mégis nagyon idegesítő hibával. Tiszta gáz 2010-ben, hogy ennyire szét van scriptelve.

És akkor még hol vannak a DLC-k. Ennél (bocs) sza.abb DLCkkel soha nem találkoztam. Semmi elővezető videó, csak némi szöveg, olvasd el, csináld meg minnél több pontot szerezve és kész. Ájj, idegesítő volt. Na inkább késett volna még 5 évet, de akkor csinálták volna meg normálisan. Nem pedig az NVidia ostoba APEXével kellett volna szórakozniuk.
13.
13.
dzsiádzsó
Én akármennyit várok, mert egy kalap kaki volt! Semmi szabadságérzés nem volt benne. Lehetőségek béka feneke alatt, nem gondoltam volna lehet überelni visszalépésben a GTA-t, de mafia 2 nek sikerült. Hol vannak ezek a játékok GTA:SA-hez képest! Egyszerűen nem elég új fizikai, meg grafikai motort gyúrni (előbbi a mafi2-ben, utóbbi GTA4-ben amúgy tényleg dicséretes) ennél azért több kéne!

Amúgy Godfather2 visz mindent, az még ps2n se állná meg a helyét!!!
12.
12.
miki1105
Szerintem a Mafiát nem lehet hasonlítani a GTA-hoz mivel teljesen más műfaj, míg a GTA-ban mehetsz 100km/h a Mafiában ha meglát a zsaru akkor az elég kellenetlen főleg, ha egy küldetést csinálsz. Ez csak egy példa a sok közül, szerintem jó lett a Mafia 2, de abban egyetértek hogy elég rövid lett, de a sztoryt jól kitalálták, és a kocsik fizikája eszméletlen lett, mégha nincs is benne olyan sok fajta mint a GTA-ban.
11.
11.
NECROSMOKE
#10: Azért nem lehet hasonlits annyira a GTA-hoz mert az veri a maffiát,de nagyon.
10.
10.
vincze1211
Én nem értek egyet azzal, hogy gyenge lett a Mafia 2.Szerintem sok tekintetben veri a GTA-kat.2 dolog hiányzott belőle.Az egyik a szabad mászkálás a másik meg egy hosszabb történet.De az elgondolás jó.Tetszett, hogy az elején havas volt az idő.Tetszett, ahogy az autók tetejéről hogyan hullott le a hó stb.Ezek apró dolgok, de az ilyen apróságokkal leeht megfogni a játékosok jó részét.Nekem a 2 nagyon tetszett így tutira megszerzem majd a 3-at is.
9.
9.
NECROSMOKE
#5: Ez is nagy smekerség mert lényegibe az a lemezen szinte rajta van csak azt is pénzért adják a szemetek.
8.
8.
NECROSMOKE
#2: És igy untak meg sok játékot az emberek,hogy 1 adott pályán nem tudták átvinni és abbahagyták.Csak a gikkek játszoták ki...esetleg.Azért az sem volt szép,mert egyes gémek olyan nehezek és értelmetlenek voltak,hogy nem volt értelme sem játszani.A mai nap is találkozunk ilyenekkel.
7.
7.
NECROSMOKE
Még szép,hogy nem játszhatunk vel.Johogy nem adják már ki a 3at még jófórmán le sem járt a Maffia 2 filing és már jöne a három.Azt se bánám ha 2012 jönne csak a 3-ik.Legalább addig lenne amiért izgulni.
6.
6.
gogolbordello2
Az Assassins creed rossz példa,ugyanis igaz hogy évente megjelenik egy,de az jó.
A viszonylag új játékok közül ezek elfogadható hosszúak
-Red dead redemption
-gta4
-assassins creed-ek

A hosszú fejlesztési időt jó hozzáállásnak vettem volna,ha a Mafia 2 8 év fejlesztés után nem lett volna ennyire gyenge és rövid.Az assassins creed évente kijön és mégis mennyi tartalom,játékidő van benne.
5.
5.
bsg09
Azért ez így elég meredek kijelentés volt. Nem követi a többi kiadót, de azért a Mafia 2 felét fizetős DLCk-ként adták ki...
4.
4.
Killerbee
#3: Lehetne, de csak akkor megnőnének a fejlesztési költségek, és amíg veszik a 6-8 órás játékokat addig sok kiadó//fejlesztő nem is ad több pénzt hosszabbra. Persze akad jó pár kivétel.
3.
3.
Jinbobo
#2: Bizony, én is emlékszek azokra az időkre! A kezemet összetettem amikor megláttam a password lehetőséget, bár csak kevéske akadt amelyikhez volt ilyen. Én inkább azt mondom hogy egy Blu-ray lemezre nem igaz hogy nem lehetne jóval hosszabb játékokat készíteni! Tisztelet a kivételnek, természetesen van néhány game ami elég tetszetős játékhosszt ígér. Muszáj trófea gyűjtögetőnek lenni hogy ne kelljen félretenni a játékot a 6óra végigjátszás után.
2.
2.
Yagami Light
#1: Régen a nintendós meg segás játékoknál könnyen megoldották a szavatosságot.
Elkezdted a játékot X élettel, majd ha elveszítetted azokat, akkor bármilyen messzire is jutottál, kezdhetted a játékot a legeslegelejétől. Sokszor hetekig is elvoltam így egy játékkal, mire sikerült végigtolni. Mikor meg már nagyon be lett gyakorolva egy játék, akkor elég volt fél óra a végigtolásához. Tehát ezek amolyan fél órás 1-2 órás játékok voltak valójában, csak a fejlesztők gondoskodtak arról, hogy egy csomószor a legelejétől kezdhettük. Azért akad egy-két kivétel mint pl: Super Mario World, Donkey Kong Country.
1.
1.
Jinbobo
Nem igen tudnak már ehhez mit hozzá tenni! Nem mondom hogy rossz lett volna a mafia2, de az tény hogy túl ötlettelen, főleg egy Gta-hoz képest! Ráadásul úgy vettem észre hogy az új játékok már túl rövidek! 6órás single mód már nagy számnak nevezhető! A régi, sőt a gta4-is 30-40órás játékmenetet biztosított, a mafia2 pedig max 8! A harmadik részről egy dolog már biztosnak mondható. Mégpedig az hogy rövidebb lesz a kettőnél!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...