CliffyB nem szereti a PS3-kontrollert

  • Írta: InGen
  • 2010. december 23.
  • Érdekesség
Link másolása
Kicsit úgy érzem magam ilyenkor, mintha egyenesen a Blikktől érkeztem volna, de néha ilyen is kell, mert bizony hasonlóan fontos és velős hírek nélkül nem tudom, mi lenne velünk. Szóval az a nagy helyzet, hogy Cliff Bleszinski (még mindig) nem szereti a PlayStation 3 kontrollert.

Szóval, a történet úgy kezdődött, hogy Cliff Bleszinski, az Unreal és a Gears of War legendás játéktervezője, az Epic design igazgatója azt találta mondani pár hónappal ezelőtt, hogy "Utálom ezt a ***** PS3-kontrollert!". Ami persze lehet, hogy annak köszönhető, hogy az úriember jelenleg csak Xbox 360-exkluzív játékokat fejleszt, de az is lehet, hogy tényleg utálja - amit mondjuk meg is értenék, én legutóbb a Gran Turismo 5 közben kaptam agybajt a DualShock 3-tól.


De vajon változott-e azóta a helyzet? Nos, úgy nem igazán, Cliff ugyanis továbbra sem szereti a DS3-at: "Korábban már idéztek azzal kapcsolatban, hogy nem szeretem a PS3 kontrollert, és még mindig nem szeretem. A játékosoknak tudniuk kell, hogy én megmondom az őszinte véleményemet, hogy én még nem lettem egy öltönyös figura. Sok játékos tőlem vár véleményt a játékokkal, a popkultúrával és a játékiparral kapcsolatban."

Szóval Cliffnek továbbra sem jön be a Dualshock 3. Nekem sem. Ti hogy álltok vele? Xbox 360 kontroller vs. PS3 kontroller?

132.
132.
wigyory
Nekem sincs semmi gondom a vezérlővel, a kezemre áll- én Ps fan vagyok. De
nem zúzom le a másik konzolt azért mert más a véleményem! Nem vagyunk egyformák, ezt kéne elfogadni. Ez pedig az én véleményem. :)
Hále-lúja Testvéreim!
131.
131.
ps3
#125: "A budapesti metró is már több mint 20 éve változatlan, mégse jó. "
A Ferrari szimbólum is több évtizedes,mégis gyönyörű,és tekintéjt parancsoló"
Nem kell megmagyarázni- X-box pártiként- hogy ennek a hírnek mégis mekkorra jelentősége van!
Az hogy egy CliffyB nevezetű embernek(a nagy világból)éppen nem tetszik a joy hát bumm ...vagy mondhatnám úgy is,hogy ki nem szarja le?!
130.
130.
Yami
#128: Elfogytak az észérvek, mi? ;)
128.
128.
Jinbobo
Téma lezárásnak annyit hogy a ps3 kontrollere a legjobb! Punk-tum!
127.
127.
shatterhand
#126: az uccsó mondat vége hülyén jött ki, de ez legyen az én botlásom
126.
126.
shatterhand
#125: Ügyesen megmagyarázod, ha vmit nem változtatnak az csak azért lehet mert lusták újat tervezni.
A metrós példádat meg ne keverd ide,mert azt nem csereberélik le olyan gyorsan mint a konzolt.
Ez a 3. generáció ahol a bevált formánál maradnak. Nyugodj meg,hogy a box még a köv. generációban se fog újat tervezni. És miért is tervezne? Az irányítópadot fogja évekig az embert. Jönne egy új formula és mindenki a régit várná vissza, azon egyszerű és emberi oknál, fogva, hogy AZT MEGSZOKTA.

Így pusztán egy kontroller fika (mert ez a "hír" inkább erre jó) semmi másról nem szól nagyrészt (vannak kivételek), hogy ki mit szokott meg. Ahogy leírtam: a boxos lehet,hogy kényelmes meg kézreálló (a flippergombjait spec jobbnak tartom mint a DS-ét), de a DS gombelosztását jobbnak tartom.
121.
121.
shatterhand
#109: ahogy írtam:
valamit tudhat az az ergonómia, ha 12 éve nem kell rajta változtatni
ez egy tuti bevált forma

lehet a boxos jobban kézreálló, de akkor se fapados a ps joy (minden frankón a helyén van)
120.
120.
Jinbobo
#119: Attól hogy nem tudsz Tekkenezni, arról nem a kontroller tehet! Én még nem játszottan xbox kontrollerrel, így nem tudom levonni a konzekvenciát, de azt láttam hogy az analógjai milyen hülyén vannak elhelyezve. Szerintem nem kézreálló. A ps3 kontrollerrel semmi problémám. Minden kézhez áll. Az L2 meg R2 gombról többen írták hogy lecsúszik róla az ujjuk. Üzenném nekik hogy ragadják meg stabilan a kontrollert és nem fog lecsúszni. Amióta a ps híve vagyok velem ilyen nem fordult elő. Szerintem tökéletesen meg van csinálva!
119.
119.
Bins
Szerintem xbox 360 kontroller a jobb. először úgy gondoltam hogy a ps kontrollere a verekedős játékokhoz még mindíg sokkal jobb. hát egy 30- 40 óra tekken meg + ennyi Soul calibur, stb. után, már ebbe is kételkednem kell..:D
118.
118.
rappit
látom ez a kis cikk jól össze uszította az ellentéteket :D már a végén az iphone is szóba jött :D lehet csak ez volt a célja cliffyb-nek xd én szerintem az xbox kontroller jobban néz ki a dualshockak jobb a fogása én nekem mind a 2 van (saját vélemény) ja amúgy csiki a ps3 csak 8 magos nem pedig 9 :D
113.
113.
Lachgas
már több mint tiz éve nyomom a PS-t és sose volt gondom a joystick-okal, nekem ugy jo ahogy van, ha meg "jobbra oldalazok és balra fordulok akkor nem tolom az egy ujjam körmét a másik ujjam körme alá :P" adj egy kicsit a külsödre és vágd le a 2 centis körmöd vagy vedd le a mükörmöd.
112.
112.
daft_pete
Ha csak a DualShock 3 zavar konkrétan, akkor ki kell kapcsolni a rezgést. Ha maga a joy, akkor le kell cserélni DualShock 2-re :D
111.
111.
watto
#109: Szépen összefoglaltad a gondolataimat ! Egyetértek !
110.
110.
Yami
Ja még annyit hozzátennék az elemen kiakadóknak szólva, hogy az Xbox controllerénél opció az elem használat, nem kötelező. Lehet kapni Play & Charge Kit-et amiben van akku és töltőkábel is. Szerintem jobb megoldás mint a beépített akku.
Könnyebb cserélni ha elöregedett a telep, valamint velem már volt olyan, hogy elvittem ismerősékhez a gépet és otthon hagytam a töltő kábelt, de nem volt gond mert tettünk bele elemet és úgy játszottunk.
109.
109.
Yami
Szerintem a DualShock egy katasztrófa. Legszívesebben tarkón lőném aki kitalálta.
Kénytelen vagyok használni ha PS3 exclusive-okkal játszom, de nagyon kényelmetlen. A Sony mérnökei szerintem életükben nem hallottak az ergonómiáról.
A DS két "szára" túl rövid és apró, az Xbox 360 controllere kézbe simul. A ravaszok nem is igazán nevezhetők ravaszoknak csak két billenő gomb amik ráadásul domborúak és folyton lecsúszik az ember ujja róla. Ugyanez igaz a joyokra, túl közel vannak egymáshoz, és domború a tetejük, ami miatt nem olyan jó az embernek rajta tartani az ujját. Ezzel ellentétben az X360 controllerén a ravaszok kényelmesek, a joyok teteje pedig homorú, hogy az ember ujja beleilljen.
Amúgy magát a PS3-at egy nagyon jó konzolnak tartom de a DS3-ban nem találtam semmi szeretni valót. Ez az én véleményem.
108.
108.
laca009
ha azt nézzük hogy melyik a minőségibb akkor a dualshock3-ra szavazok mert abban legalább nem kell elemet cserélni :P de ha fps (szerintem konzolra nem való) akkor inkább x360 kontroller mert jobb helyen van az analog ha valami autós játék akkor a ps3 de ha bármi más pl dante's inferno akkor tök mind1 szal ha bfbc2-zni akarok akkor inkább x360 mert akkor legaláb ha jobbra oldalazok és balra fordulok akkor nem tolom az egy ujjam körmét a másik ujjam körme alá :P
107.
107.
Mortician
#98: A régin tényleg, de az újabb kontrolleren már az is rendben van.
106.
106.
Brundle
#94: ok ,sorry, tényleg csak a te kommentedet olvastam, azért nem olvastam vissza,mert igazából csak hozzá akartam szólni a témához.A tiedre csak extraként reagáltam :)
105.
105.
Berencsit
#104: a coca pepsis része milyen igaz... :D
104.
104.
shatterhand
ez is csak olyan mint a coca és a pepsi
a coca elöbb volt, a pepsi meg csak leutánozta
minimált persze kellett változtatni, nehogy má ugyanolyan legyen

amúgy mindkettő volt kezembe, de a ps joya az pofásabb, meg szimetrikus
egy baja van, hogy spórolosabb a DS3
Másrészt ez a forma alap már vagy 12 éve, szal vmi miatt ez telitalálat.
102.
102.
Killerbee
http://bobshouseofvideogames.com/2010/09/17/funny-video-game-photos-so-thats-how/

:PP
101.
101.
orion
ezeket a veszekedéseket úgy bírom..... :DD
mind2nek megvan a maga előnye és hátránya na.......de attól mind2 jó!
100.
100.
andris1464
http://www.penny-arcade.com/comic/2002/3/25/
98.
98.
Scorpion87
Boxom van, a boxé jön be jobban. Nekem direkt tetszik, hogy fel van cserélve a dpad meg az analog, úgyis az utóbbi kell többször. Egy hátránya van sztem a box controllernek, mégpedig a dpad elég béna.

Tizen-egynéhány évig PC-s voltam, tavaly vettem csak boxot, de ma már el se tudnám képzelni, hogy leüljek bill+egérrel lejátszani egy fps-t (pedig azzal sokkal gyrsabb).
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...