Bodycount - "el kell határolódni a CoD-októl"

  • Írta: zoenn
  • 2011. január 14.
  • Érdekesség
Link másolása
Jelenleg a Call of Duty-játékokat tartja az FPS műfaj legnagyobb problémájának a Bodycount fejlesztési vezetője, Andy Wilson az EDGE magazinnak adott interjújában. Szerinte a lövöldözős címek manapság egy helyben toporognak, a kiút egyedül az, ha valami más lesz, mint a CoD, vagy a Battlefieldek.

Mit ad Isten - a Bodycount pont ilyen lesz. A Codemasters fejlesztője rámutatott arra, hogy üdvözli azokat a kezdeményezéseket, akik mernek másmilyenek lenni, mint a Call of Duty vagy a Battlefield játékok az FPS műfaján belül. Példának az Epic Bulletstormját és a Bethesda Brinkjét hozta fel, szerinte ezek a címek már elkerülik a CoD által kitaposott, mára már járhatatlan utat.

"Azt hiszem, hogy a legégetőbb tendencia most az FPS műfajában az elhatárolódás a Call of Dutyktól és a Battlefieldektől, ezt több sikeres példa is alátámasztja" - mondta Wilson, mikor megkérdezték tőle, mi a legfontosabb kérdés a műfaj jövőjével kapcsolatban. "Több példát láttunk már a közelmúltban, amikor nem működik olyan jól az, ha csak valaki megpróbálja lemásolni az alapreceptet és némi plusszal megtoldja. Tényleg meg kell próbálni találni valamit, amit még nem láttunk korábban és nem hasonlít másra."

A Codemasters csapata szándékosan arra törekedett, hogy megtalálja a saját helyét a Bodycounttal, mind vizuálisan, mind pedig játékmenetét tekintve - s ez már eléggé különbözik a konkurenciától: "Nem hiszem, hogy bármi hasonlót is találnánk jelen pillanatban."

"Figyelemmel kísérjük a Brinket és a Bulletstormot - mindketten nagyon világosak és mákosak. Látjuk, hogy letértek a CoD útvonaláról, azt hiszem, a fejlesztők igyekeznek megtalálni a saját helyüket, melyek nem hasonlítanak egyetlen Modern Warfare-re és Battlefieldre sem.

"Remélem, amikor az emberek tényleg megkapják a Bodycountot, ezt fogják magukban gondolni: igen, ez nem olyan, mint a többiek!"

38.
38.
shatterhand
#34: Ha nem veszem az egyéb hibáit, meg hogy régi a játék már akkor a socom az egyik. Túszszabadítás, robbantás, evakuálás.
1 év késéssel és 10-12 magyarral életem egyik legnagyobb multis időszakát éltem át vele. De csak akkor. Most már sose lesz olyan,mert kihalt és mindneki mást játszik.

MAG
ROnda az egész. De itt is, ha megvan a jó oldal akkor ez több mint puszta gyilok előre jobbról vagy balról. Cska hát ronda és tele van hülyékkel.

Úgyhogy a COD marad az isten,mert ott még ezzel sincs gond. Futni,késelni,futni,késelni,futni,akimbózni,futni,döfni. Nulla gondolkodás kell ide.
Ja,meg a net sebessége is ERŐSEN befolyásolja,hogy ki fog nyerni. Hiába lősz vkit hátba, ő megfordul és lekésel 5méterről, ha úgy adódik.
37.
37.
caleb007
Végül is igaza van. Átütő sikert csak új ötletekkel lehet elérni, mert a klónok mindig az első legnagyobb cím árnyékában maradnak. Esetünkben a COD árnyékában.
36.
36.
Neo1989
#32: Lehet minden esetre ezt a Black fejlesztői csinálják és ők jó féléket raknak össze .
Szal nekem tök mind 1 h melyik a jobb én igazából mind 2-re vevő vok :)
35.
35.
Jinbobo
Ha olyan jó lesz mint hajdanán a Black, akkor én tuti vevője leszek!
34.
34.
Fetto
#32: mondj 2 jobb mai háborús fps-t a COd-oknál!És ne a battlefieldeket pls
32.
32.
SSJmeszes
#31: Mert egy COD buzi, csőlátással azért.;)
29.
29.
wigyory
Akik értékelik az FPS műfajt, azoknak bármit lehet mondani, igérni -ha jó a game előzetese-komentje, megveszi-kipróbálja.
Amúgy sztem is sok a mellé beszéd, én a játékra lennék kiváncsi.
28.
28.
biohazard rex
Call of ratyi nem lenne az ha mernének ugrani. mert igazából a story szép és jó (normal-on) mint egy mozi kb. szóval egyszer végig vihető oszt kaktusz. A multi meg egy húsüzem, minnél többet ölni és ölni. Vannak ugye a HQ meg Demolition módok de rengetegen csak azért mennek oda mert többet lehet ölni. De nem véletlenül nyomják a leszínvonalasabb versenyeken is cs-vel (1.6 és source egyaránt). Nem is beszélve arról hogy iden megint megpróbálják eladni ugyan azt FTW!?
27.
27.
Hanoi
"...a CoD által kitaposott, mára már járhatatlan utat. " Milyen kitaposott utat? A cod a mw óta egy végletekig lebutított, "mész oszt lősz" játék. Egy vérpistikének elég a single-ben csak nyomni a w gombot, meg a tűz gombot, és pár óra alatt végigvihető. Úgy látszik erre van igény, mert a leglineárisabb játékmenete a codnak van.

"Nincs MI, a játékmenet tele van scriptelt jelenetekkel, újratermelődő ellenségekkel, a grafika pedig úgy a Modern Warfare első része óta egy fikarcnyit sem javult." Ez teljes mértékben igaz.
26.
26.
bali182
Nem lenne érdemes lejártnak nevezni a CoD sorozatot, amíg a saját termékük egyenlő egy kalap ... jószerencsével. Figyelem a játékot a kezdetek óta, de a hihetetlenül buta ellenfelek, és a márió módra szétszóródó "intel" a lelőtt ellenségekből nem hiszem hogy túlságosan üdvözölt "újdonság" lesz. Mindenesetre sok szerencsét, de a Call of Duty sorozatok nem véletlenül olyan népszerűek amilyenek.
24.
24.
Giggsy
#14: Tartalmas és igényes a CoD? Nincs MI, a játékmenet tele van scriptelt jelenetekkel, újratermelődő ellenségekkel, a grafika pedig úgy a Modern Warfare első része óta egy fikarcnyit sem javult. A CoD épp hogy nem tartalmas és igényes, hanem arra a felfogásra kiváló példa, hogy hogyan lehet minél kevesebb energia ráfordítással minél nagyobb bevételt elérni (és Kotic nyilatkozataiból az tűnik ki, hogy ezen nem is fognak változtatni). Az elfogadható történetvezetést (bár ez még mindig épp csak a nullánál több, mert akkora sablon a sztori, hogy az valami hihetetlen) is még csak most a Black Ops-al vezették be.

#13: Legjobb emlékezetem szerint nem. Az utolsó FPS-ük az Operation Flaspoint volt a tavalyi év elején. Az nem sikerült rosszul, bár gyökeresen más stílus mint a CoD, teljesen más közönséget céloz meg.
23.
23.
ChainGun112
#22: kérdésedre válaszolva: nem véletlen... :) szerintem
22.
22.
DzsungelCsirke
Csak én vagyok úgy hogy a Brinkből és a Bulletstormból már elég sokat láttunk ahhoz hogy egyedinek tituláljuk őket, míg a Bodycount nos... Amúgy észrevettétek a 3 ,,bé-t''? :D
20.
20.
Stormblast
Igen, az új fps-ek legyenek újak, de nekem kell majd a BF3 :)
19.
19.
Miseew
COD? kinek kell az? nem az a lényege egy játéknak hogy jobb grafika jobb történet. hanem a játékmenet és az élvezhetőség. Ott a Counter-Strike 1.6 Sokan játszanak vele de egyik sem a csodálatos grafika miatt. szép és jó az új történet meg az "új ösvény" de ez nem mindent jelenthet...
18.
18.
mephi
A gondolat tényleg szép, és igaza is van. De majd akkor hiszek nekik ha letesznek valamit az asztalra, ami ezt a gondolatot alátámasztja.
17.
17.
hakydakillah
9. Bocs,mást írok,mint amire gondolok:-) Az eddig latott videók pre-alpha verziok voltak,vagyis ízelítők a nagyon kezdeti stádiumban levo játékból.
16.
16.
Kriszg
én aztmondom hogy jó hogy végre nem cod majmolást láthatunk majd :D
15.
15.
NECROSMOKE
Hát ebből sokat nem tudtunk meg az biztos.Majd akkor szökjenek amikor valami kis trejlerecskét bemutatnak.képek lehetnek bármilyenek.Én is rajzolok ilyet(lol csak hüjülök)Majd meglássuk mint ahogy a vak mondta.
14.
14.
fomar
Nagyon egyszerű a helyzet.A cod betartja h tartalmas és igényes munkát adjon ki a kezei közül.Erre a hasonszőrű játékkészítők nyafognak h nekik is megkel mozdítani a lusta següket és kicsit megerőltetni az agyukat ha lépést akarnak tartani.
13.
13.
bsg09
Bulletstormot felhozni példaként... LOL.
Amúgy a Codie utolsó FPS-e nem a Turning Point volt? Mert ha igen akkor lesz mit jóvá tenni.
12.
12.
gamerplayer
nem értem, miért hangsúlyozza annyira, h nem akar cod hasonmást :O
11.
11.
Teuton
Ha eltekintünk a reklám tartalmától, akkor nagyon is igaza van.
10.
10.
szogyenyi
érdekli a görcsöt hogy néz ki, csak legyen eszméletlenül jó játékmenete és remélem ez a részletes rombolási mechanizmus is remekül ki lesz dolhozva
9.
9.
Tacskoexe
#4: Tudtommal a tech demo a játék erősségeit hivatott megmutatni, és szerintem mind grafikailag, mind játékmenetileg baromi gagyi. Nem akarok még ítélkezni mert messze van a megjelenés, sokat javulhat még, de a jelenlegi állapotában én azért nem dicsekednék így vele.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...