Hamarosan bejelentik a PC-s Kinect-támogatást?

  • Írta: fojesz
  • 2011. január 18.
  • Pletyka
Link másolása
A WinRumours értesülései szerint a Microsoft hónapokon belül bejelenti a hivatalos PC-s Kinect-támogatást. A döntés nem lenne meglepő: a redmondiak korábban áldásukat adták a kamerával kísérletező "hackerekre", és nem rég Steve Ballmer is azt nyilatkozta, hogy ha kell, hivatalosan is támogatni fogják az ügyet.

A WinRumours pletykája szerint a Microsoft a következő hónapokban leplezi majd le a Kinect hivatalos driverét és fejlesztői készletét, amellyel nem csak a mozgásérzékelős kamera hivatalos támogatása venné kezdetét, de az is lehetővé válna többek között, hogy a játékfejlesztők kinectes játékokat fejlesszenek, illetve portoljanak számítógépre.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Microsoft vezérigazgatója, Steve Ballmer még a Consumer Electronics Shown nyilatkozta azt, hogy "a megfelelő időben hivatalos támogatást fognak nyújtani" a PC-s Kinect-ügyhöz. A kamerát már most is használják a számítógépekhez: lelkes amatőrök és profik próbálkozásainak sokasága lepte el az internetet az elmúlt hetekben.

A pletykák szerint a Kinect-támogatás a Windows 8 megjelenésével indulna el, ami nem véletlen: a Microsoft többször hangoztatta, hogy a PC-s játékpiacba kíván újra életet lehelni, amiben többek között az új operációs rendszer is a segítségükre lesz.

17.
17.
Tyebeca
#14: Bocs de általánosan irtam mindenkinek. Az hogy a tiédre válaszoltam még nem jelenti azt hogy az egész hsz neked szól (csak megsúgom: az első mondat az)
:-D
15.
15.
Extol
KINECT PORNÓT A NÉPNEK!!!!
14.
14.
Yami
#10: Amit te írsz annak köze nincs ahhoz amit én írtam. Olvass lassan és értelmezz.
13.
13.
dareal
engem akkor érdekelne, ha eszement pontos lenne, de sajnos nem az. az apróbb elmozdulások érzékelését ha javítják, akkor must have lesz fsx-hez és flight-hoz. kollégámnál próbálgattam, annyira nem pontos, hogy az 1-2 centire lévő kapcsolókat kapcsoljam, de ígéretes. és occcsó.
12.
12.
givi6
pff
tuti az lesz hogy megint késik aztán megint
meg már csináltak kinect klont is...
11.
11.
Mortis
Előbb kicsit csiszolni kéne a Kinect-en, mielőtt ráuszítanák a PC-kre is...
10.
10.
Tyebeca
#9: Én nem azt írtam hogy nem lehetséges hanem hogy lesznek olyan műveletek amiket szerintem felesleges Kinektre erőltetni. Pl. netezni hogy szeretnél vele, MP3 playlistet összeállítani, hangsáv/felirat váltás, hangkezelés, kép méretének beállitásai stb. Perszehogy meg lehet oldani valahogy de valljuk be igen csak nehézkesen. Ameddig valaki letellegeti hogy milyen nyelven szeretne pl DVD-t nézni és kiválasztja a DVD menüben hogy nem kell felirat addig már lehet a film 5. percénél járna a megszokott gombos irányitási módszerrel.
9.
9.
Yami
#3: Már régóta létezik arcfelismerésen alapuló bejelentkeztetés. Pl. minden ASUS notebookhoz hozzácsomagolják a SmartLogon programot.
8.
8.
mephi
Nálam az ár fog dönteni, és ebben remélem az Asus jobb lesz. Nekem csak annyira kellene, hogy a hangszabályzást, filmléptetést könnyebben tudjam kezelni, erre pedig tökéletes lenne. Na jó, egy-két ugrabugra játék időnként jól jönne...
7.
7.
hakydakillah
5. az tuti, de láttad a szobám, ha csak asszonnyal este leülök filmezni, arra tökéletes lenne...
6.
6.
Tyebeca
#5: Mobilokon is van már évek óta hangvezérlés és mégsem használja majdnem senki mert nem pontos és sok időt vesz igénybe.
5.
5.
Tyebeca
#4: Azért a billentyűzet/egér kombót nem fogja leváltani a Kinekt. Lesznek olyan műveletek amelyekben inkább hátráltatni fog mint segiteni. Kis ideig érdekes lesz aztán mehet a levesbe.
4.
4.
hakydakillah
3. szerintem nem... Ott a hangvezérlés... Ha vannak szavak, mondatok, amiket a Kinect eddig is felismert, Pc-n jelszavaknál elég lenne az ABC + számók 0-tól 9-ig.
3.
3.
Tyebeca
Mondjuk jelszóval védett felhasználói fiókok esetén érdekes lenne Kinect-tel bejelentkezni :-D
2.
2.
Tyebeca
Érdekes most már kapcsolt nekik amint az Asus bejelentette Xtion-t PC-re. Nehogy már más arassa le a babérokat :-D
1.
1.
hakydakillah
Mivel Kinect tulajdonos vagyok, ennek nagyon örülnék. A PC-m LCD Tv-hez van csatlakoztatva, és gyakran csak filmezek, zenét hallgatok rajta. Ilyenkor untig elég lenne Windows kezelésére a Kinect. Persze a lelkes fejlesztők biztos dobnak ki pár jó játékot is rá :-)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...